|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

09-27-2007, 23:57
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
Amit én tudnék mondani, azt nagyából mint a többiek: ha nem vagy akkor alapban van +10%-od, e mellé jön a faji sajátosság +20% véderőtöbblet tolvaj támadásokkal szemben, tisztánlátás +30% illetve a távolság. Üsd el magam tőle minnél meszebb. Ha felfelé ütsz az olyan 24 heki, ami 1100 érték és az ad -10% eredményességet. Tehát összesen: 1.1*1.2*1.3=1.57x védőerő plusz. Remélem ez most helyes és nem kötnek bele a többiek. De egy jól kimaxolt fél-elf bárkit át tud lopni.
|
Phúúú szerintem te is szokj le a szeszről  
Ezt azért írtam,mert nem igazodok ki az írásodon
Kis kötekedés
Az első általam megjelölt résszel kezdeném!
Mi az a nem vagy?
A másodikat talán elírtad,de én úgy értelmeztem,hogy téged kell elütni a tolvajtól.
Giginek pedig csak annyit,hogy fogadja meg Smooth tanácsát!
Én is 24% kocsmával megyek az elf orimmal.
|

09-28-2007, 00:18
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
legyen ugy 4500-5000 tolid 350 hekin es nem fognak meglopni. azonkivul mindig legyen rajtad a tisztanlatas varazslat.
|
Csatlakozom.
Bár én drasztikusabb megoldást mondanék. Ha nem vagy szövetségben (tehát magányos farkas a státuszod, és normál csoportban játszol) akkor én egy 25% kocsmás elvet is mernék javasolni.
Ha arra felteszed a tisztánlátást, megoldódnak a problémáid nagyon hosszú időre. (Kb szintlépésig)
|

09-28-2007, 04:52
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
...De egy jól kimaxolt fél-elf bárkit át tud lopni.
|
ez forditva is igaz. 1 jol kimaxolt elfet senki nem lop meg. inditottam mar ugy elfet, hogy 33% kocsmaja volt 22% templommal. igaz katonailag gyengus volt, de tolikkal/varikkal pattant rola mindenki. igy aztan a seregekkel nem is jottek felmeres es gomb hianyaban.
persze most lehet azt mondani, hogy 38-40% kocsmas felelf atviszi, de gyakorlatilag olyan nincs. ugyanis akkor a felelf olyan gyenge hadilag, hogy szinte barki atuti, es amig az elf gombjeben ez nem latszik, addig a felelfnel igen. sztem 200-400 hekinel meg nem kell betonbunker. az ellenfel ugyis inkabb a konnyebb celpontokat valasztja, csak a kobor mf hulla megy neki vakon. az meg a leggyakrabban a kiuritett ori miatt meg ezzel az elffel is szetverheto.
persze kesobb cinkes ezt fenntartani, ha 1-1 utessel jelentos hekit lehet mar vesziteni. ott mar nem tarthato a 33%, csak alacsonyabb hekin.
200 heki elf
0040 20.0% haz (2600 lakos 92.31%)
0020 10.0% barakk (1040 sereg)
0044 22.0% templom (5720 vari)
0066 33.0% kocsma (3432 toli)
0004 02.0% raktar (15 korre eleg)
0026 13.0% tanya
ezekkel az aranyokkal a magyarban lovakkal kb. 400-500 hekiig utogetessel is fel lehet menni (teljes kronika rulez), nem muszaj fedezni. kepezni is lehet kozben. gombolni, lopni meg egesz jol lehet vele. 
Last edited by Smooth Scroller; 09-28-2007 at 19:17..
|

09-28-2007, 16:24
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
na, mivel választ nem adtál felvázolom valamelyest mindkét esetet...
ha mf vagy: ajánlom, hogy változtass az ép.listádon, mert a lopásokkal sokszor gondjaid lesznek...ép. listára jó lehet smoothé is, de ha látják, hogy lebuknak nálad tolikkal, nem tudnak gömbizni és még ütögetsz is, akkor számíts arra, hogy meg leszel csapkodva (ez 5. szinten tán nem akkora baj, de én kifejezetten nem szeretem a sok piros feliratot  ). szóval, ha ezt az ép.listát követed, akkor a támadásokkal ésszel és óvatosan, és szövibe ne köss bele, mert moráljavítóként fogsz szolgálni (ha nem pacikat, hanem eliteket tartasz nem vészes annyira)  
másik ami miatt nem biztos, hogy számodra a legtökéletesebb: az éhezés...ha betudsz lépni 15 körönként nem gáz, mert ennyi tolival mindig összelopod a kaját, és rólad nehezen veszik le.
szóval ezt a te igényeidnek megfelelően építsd ki, aztán meg lehet, hogy egyik napról másikra át kell épülni...ebben a játékban az alkalmazkodás is fontos tényező.
ha szöviben vagy: nézd már meg ki lop, variztasd be, és ha mf szétszedni, ha szövis, előbb megnézni milyük is van, aztán eldönteni mit lehet tenni.
ha ezek egyike se menne, akkor meg még mindig ott a diplomatikus út, általába abba hagyják.
|

10-01-2007, 13:33
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
200 heki elf
0020 10.0% barakk (1040 sereg)
0004 02.0% raktar (15 korre eleg)
0026 13.0% tanya

|
Egyébként tetszetős az éplista. Egy baj van vele, a sok kezdő, aki nem is akar gömbölni, nem is akar listázni, vakon neked megy...
Egy kis módosítás hogy földön erősebb legyen:
200 heki elf
0010 05.0% barakk (520 sereg)
0010 05.0% torony
0004 02.0% raktar
0026 13.0% tanya
Így a védőértéked picit nagyobb lesz, és mellette sokkal kevesebb kaját eszel, tehát nem kell 15 körönként etetni. 
|

10-01-2007, 15:30
|
Member
|
|
|
|
a max vedoertek igy 21k-rol 27k-ra emelkedett, mind2 alacsony nagyon. de en nem is ijasszal gondoltam am hanem lovakkal, mert 1k loval 200 hekin 45% haditekivel es valszeg 100-as morallal mar 1 csomo orit szet tudsz csapni, foleg ha kimegy rad (vagy vkire) full kozeli sereggel.
es jol mondod, a te verzioddal most kb. 16 koronkent kell etetni es nem tudsz visszautni... 
|

10-02-2007, 00:41
|
Junior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Segítsetek egy picit a stratégiát illetően!

Szépen építgettem az épületeim, a tanyáim, örültem hogy szépen fejlődik a gazdaság, van 130 védőm, 7 varázslóm, 18 tolvajom  stb. Én naiv. . . 
Azt sem tudtam, hogy van védelmi idő, s hogy az egyszer lejár. Bekapcsolom a gépet és mit látok??? TELJESEN KIFOSZTOTTAK! A raktáraim, a pénzem kétharmadát, a drágaköveket, stb.   
Már majdnem feladtam bánatomban a játékot, amikor elkapott a harci kedv. . .
Nem akarom feladni, de az újrakezdéshes adhatnátok pár ötletet. Most 224 hektárom van, katonáim képzés alatt, pénzem nem sok, felhasználható terület egyenlőre 0, pár kör múlva 15 hektár. . . Drágakövem nem sok, viszont tanyám van 27, a foglalkoztatottság 61%  , a harci kedv 98% a morál csökkenőben 74%
Összességében: nagyon elszúrtam, nem a legjobb fajt választottam (törpe -gazdálkodó), ki is fosztottak. . .
Ötlet?
Előre is köszi mindenkitől! Ha lehet azt ne mondjátok, hogy hagyjam abba a játékot, mert nem szeretném ilyen könnyen feladni!!!!  
Köszi Timi
|

10-02-2007, 00:56
|
Member
|
|
|
|
OFF
kedves timi. mi koze van mindennek a topikhoz?
amugy a fosztas 1 teljesen normalis dolog a hoditoban, a jatek resze. ha meg csak ennyi sereged van ne is csodalkozz. a sereg nagysaga akkor jo (altalaban) ha tobbezres nagysagrendu. a 7 varid az nem keves hanem 1szeruen megmosolyogtato. kepezzel nehany 1-2 ezret es akkor mar jobb leszel. a 130 vedo is keveske. epits kb. 20 tornyot es kepezzel ugy 1000 ijaszt.
de meg1szer ez a topik a lopkodasrol szol, es semmi koze a problemadhoz. ott kerdezz ahova valo. ez csak 1 szolid jotanacs volt. ettol fuggetlenul a strategiaval remelem segitettem 1 kicsit, legalabb az aranyokkal.
ON
|

10-02-2007, 01:06
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Hát, kb annyi köze van a topichoz, hogy a raktárait fosztották ki, vagyis szeretne védekezni a tolvajok ellen is.
Timi! Smooth tanácsát annyival egészíteném ki, hogy amíg ezen a területen nem lesznek tele a helyeid, addig ne fedezz új területeket, mert nagyon csúnya veréseket fogsz kapni, és ne lepődj meg, ha ennek a területnek is elveszíted egy részét rövid időn belül.
Itt találhatsz több segítséget:
http://forum.hodito.hu/showthread.ph...hlight=t%F6rpe
|

10-02-2007, 01:47
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Stev
Hát, kb annyi köze van a topichoz, hogy a raktárait fosztották ki, vagyis szeretne védekezni a tolvajok ellen is.
Timi! Smooth tanácsát annyival egészíteném ki, hogy amíg ezen a területen nem lesznek tele a helyeid, addig ne fedezz új területeket, mert nagyon csúnya veréseket fogsz kapni, és ne lepődj meg, ha ennek a területnek is elveszíted egy részét rövid időn belül.
Itt találhatsz több segítséget:
http://forum.hodito.hu/showthread.ph...hlight=t%F6rpe
|
Jaj, kezdokent inkabb ne ajanld neki a torpet. Ajanlom hogy csinaljon uj orit, pl oriast, es olvasgassa at a forumot es nezegessen eplistakat es oriterveket  Vagy keressen egy jofej szovit, aki segit neki 
|
|
Posting Rules
|