|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

09-08-2007, 19:35
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cyby_
a termelö orik felhozata a megfontolásban lévő javaslat által átépithetök hadisabbá és akkor nem lesz akkora kiszolgáltatotsága,mint most pl mert egy törpéböl igy se ugyse bontanak a jelenegi helyzet szerint!
|
Ki kell, hogy ábrándítsalak, de ez nincs így: az 5 lehetőség közül négy csak arra alkalmas, hogy a termelők életét könnyítse egy kissé, egyedül az ötödik teszi lehetővé, hogy a törpe hadiként kapaszkodjon fel egy biztonságosnak mondható helyre, ahol átépülhet termelővé, ám ehhez hozzá kell tenni, hogy az alklános javaslat kimondott célja pont ezen biztonságos helyek megszüntetése! (Magyarul, a másik topikra való hivatkozás a saját farkába harapó kígyó esete.)
Legyen-e kötelező a vezért kijelölni a megtámadottak közé: a cserélgetős megoldás kiküszöbölhető azzal, hogy a hadüzenet kiadásakor aktuális vezéren ragad rajta a kötelező célpont megjelölés.
Továbbá, rájöttem arra, hogy ez is inkább a nagyokat támogatja a kicsikkel szemben. Vegyünk két klánt, az egyik 10 darab, 600e pontos orikból áll, a másik 8 darab 500e pontos orikból. A fenti klán értéke 6M, a lentié 4 M pont. A fenti klán támadó részklánjának 3-4 milla pontosnak kell lennie, ezt 5-6 országból szedi össze (esetleg 7, ha a kisebbekből összejön), tehát a klán 40-50%-a marad hátra a támogatásra. A kisebbnek is ugyanúgy 3-4 millát kell összeraknia, ez neki 6-7 országot jelent (8 csak akkor, ha az alklánba a teljes klán betagozódhat, bár szerintem ennek sok haszna nincs). Nálla 12,5-25% marad hátra támogatásra, tehát a rákészülésre arányaiban nagyobb költségekre kényszerül, (nettó értékben ugyanannyi, de általában melyik klánban van több pénz? Ugye nem tévedek nagyot, ha úgy gondolom, hogy a nagyobban?  ) miközben a tényleges támadással is jóval nagyobb kockázatot vállal (mert a klán védelmét ilyen esetben a támogatónak hátramaradt rész adja), vélelmezhetően egy eleve sűrűbb mezőnyben állva, ahol könnyebben észreveszik, hogy kimozdult, és emiatt valószínűbb, hogy lecsapnak rá!
|

09-08-2007, 19:51
|
Member
|
|
|
|
És a következő érdekességre jöttem rá:
Kizárólagos alklános célpontja a Pannonföldének a Big Gun, és viszont, ráadásul, ha a Pannonfölde vagy a Big Gun valamelyike leveri annyira a másikat, hogy már ezzel sem éri el, jelenleg az Óvodának még akkor sem lehet a vesztes fél célpontja (és viszont).
Hoppá, jut eszembe, jól rémlik, hogy a támadásra kijelölt alklánnak ki kell raknia a saját klán legalább 50%-át?
|

09-08-2007, 20:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Hoppá, jut eszembe, jól rémlik, hogy a támadásra kijelölt alklánnak ki kell raknia a saját klán legalább 50%-át?
|
Úgy igaz min.50%. Persze szétválhat a Pannonfölde vagy a Biggun 2 klánra is akik már alklánnal elérhetik az alattuk lévőt, de gondolkodj fordítva. Én általában üldöztem másokat és felettébb bosszantott, hogy nem tudok elérni valakit, mert túl nagy... Többek közt ez vezetett ennek a javaslatnak a megszületéséhez is.
|

09-08-2007, 20:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
És a következő érdekességre jöttem rá:
Kizárólagos alklános célpontja a Pannonföldének a Big Gun, és viszont, ráadásul, ha a Pannonfölde vagy a Big Gun valamelyike leveri annyira a másikat, hogy már ezzel sem éri el, jelenleg az Óvodának még akkor sem lehet a vesztes fél célpontja (és viszont).
|
Azért az ovinak még van tartaléka. Pár tagot még felvehet.
Egér a sajton... (#3744)
|

09-08-2007, 21:10
|
Member
|
|
|
|
Lenne egy kérdésem: jól gondolom, hogy a pontlistában felfelé haladva a klánok taglétszáma növekvő tendenciát mutat?
Mert, ha így van, akkor a foglalási aránynál szerintem nem az anyaklánok, hanem a csatában ténylegesen részt vevők számától kellene függenie. Ennek oka az, hogy, ha csatára kerül sor, akkor az anyaklánok száma vélhetően közel van egymáshoz, ami nem feltétlenül igaz a csatában részt vevők számára. Az emiatt kialakuló, kisebb foglalás inkább a kicsiknek kedvez: a nagyok nehezebben, de lagalábbis lassabban szakadnak el, ezzel lehetőséget biztosítva arra, hogy más módon tarthassák a lépést.
Az az 50%-os szabály, a kötelező vezéri célponttal együtt nagyjából azt jelenti, hogy klánszinten kiszélesedik a lehetséges célpontok köre. A két topklánról szóló topikom azt jelzi, hogy még így is marad elérhetetlen ország!
|

09-08-2007, 21:32
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Lenne egy kérdésem: jól gondolom, hogy a pontlistában felfelé haladva a klánok taglétszáma növekvő tendenciát mutat?
Mert, ha így van, akkor a foglalási aránynál szerintem nem az anyaklánok, hanem a csatában ténylegesen részt vevők számától kellene függenie.
|
A javaslatban azt írtam asszem, hogy a klánok mintájára történne a részklánok egybenmaradása ütközet után. Valóban nem írtam le, de ez azt is jelenti a javaslatban, hogy ha részklánok csapnak össze akkor a foglalás is a klánháborúk mintájára történik, azaz az kap földet aki a részklánban van és a foglalás mennyisége is a részklán tagjainak száma és a célpontok létszáma alapján számítandó.
Quote:
Az az 50%-os szabály, a kötelező vezéri célponttal együtt nagyjából azt jelenti, hogy klánszinten kiszélesedik a lehetséges célpontok köre.
|
A kötelezően kiválasztandó vezér sincs a javaslatomban, nem szeretném ha lenne ilyen megkötés, de ha ezen múlik a részklánok megvalósítása akkor bedugom a fejem a homokba és menjen.
Quote:
A két topklánról szóló topikom azt jelzi, hogy még így is marad elérhetetlen ország!
|
Egymásnak elérhetőek és ha fejlődni akarnak akkor vagy egymásnak esnek vagy szétválik a két topklán és lesz belőlük mások számára is elérhető 3-5 kisebb klán
|

09-09-2007, 16:02
|
 |
Member
|
|
|
|
A 20%-ról gondolkodok. Nem tudom, hogy jó-e.
Mi a támadó előnye, amiért indokolt a malusz? Az, hogy szűk keretek között ő jelöli ki az ellenfelét. Ez tényleg előny, mert beválaszthatja az ellenfél hadilag leggyengébb országait.
De volt hadüzenet, tehát mindkét fél figyel, mindkettő felkészülhet a 24 kör alatt a harcra átépítéssel, országok pénzzel valő feltöltésével, seregek országban hagyásával. Úgy érzem, ilyen körülmények között túl sok a 20% malusz és nagyon sujtja az először támadót. Nem tudom megmondani, hogy hány százalék malusz lenne jó.
Egér a sajton... (#3744)
|

09-09-2007, 16:56
|
Member
|
|
|
|
Fegya, a támadó előnye az, hogy ő dönti el, kire is akar támadni a klánból? Adott esetben előfordulhat olyan is, hogy pontértékben a klán 60%-át támadja, miközben ez csak a klán védőértékének a felét jelenti! És ez még csak nem is egy hú de szélsőséges eset. Ha ez fordul elő általánosan, akkor máris indokolt a 20%, sőt, még kevés is!
Egyébként, vedd elő a klánod, és minden országra számold ki a védőérték/pontérték hányadosát, állítsd e szerint növekvő sorrendbe az országokat, és sorban add össze a védőértéküket, amíg össze nem jön a klánod pontértékének kb. a 70%-a. A kapott eredményt oszd el a klánod teljes védőértékével, majd az eredményt oszd el a felhasznált orik pontértéke/a teljes klán pontértének a hányadosával. Így kapnod kell egy 1-nél kisebb számot, az egész 1/A-ban lévő, legalább 3 országot tartalmazó klánok ezen értékének átlaga mondja meg, hogy mekkora malusz a jogos.
|

09-09-2007, 17:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Egyébként, vedd elő a klánod, és minden országra számold ki a védőérték/pontérték hányadosát, ...
|
Ha kapok egy hadüzit, akkor nem is fog hasonlítani a 24 kör utáni védőértékem a mostanihoz.
Egér a sajton... (#3744)
|

09-09-2007, 17:46
|
Member
|
|
|
|
A kérdés csak az, hogy, ha a klánod kap egy hadüzit, akkor vajon számítani fog-e a te orid védőértéke? Egyáltalán, honnan tudhatod, hogy a klánodon belül kik a célpontok?
Épp ezen gondolkodtam máma: mit is tehet egy klán, ha kap egy hadüzenetet?
1: túlreagál, azaz minden orit átépít. Ezzel csak az a baj, hogy minél inkább átépít, annál valószínűbb, hogy elmarad a támadás: ha ugyanis teljesen átépül védelemre (mellékesen megjegyezve: a lehető legtöbbet költve ezzel), akkor a támadónak esélye sem marad átütni, így nem fog támadni.
2: alulreagál, vagyis, mielőtt bármit tenne, megvárja, hogy mit mutat a távolbalátás. Bár, ekkor már sokmit nem tehetnek...
3: hasraüt, azaz létrehozza a fenti listát, és tippel, hogy az ezen elöl állók lehetnek a tervezett célpontok, és ezeket építi át.
Ezek mellett is próbálkozhat persze a hadüzenetet küldő klán felmérésével, kiderítendő, mely országok is akarnak támadni, hátha támpontot ad, de ez akkor sem jelent biztos információt, ha fel tudja mérni az összes országot. Hisz nincs rá garancia, hogy az összes, támadásra képes ország támadni fog, illetve nem fog támadni olyan ország, amely amúgy alkalmatlan erre.
Azt persze elismerem, nem az a megoldás, hogy a hadüzenetbe bekerül, mely országok a célpontok. Az működne, hogy a hadüzenetben benne van, mely országok fognak támadni? Tudom, ez is elég gázos
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|