|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

09-06-2007, 14:15
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
De akkor működjön is ugyanúgy: legyen külön klánraktárja, ahogy azt már felvetették.
Bár nem tudom, ez mennyire lényeges dolog.
|
Nem a klánraktár maradnak minden,mert ha akarnak most is tudnak utalni és így azt zárjuk ki,az utalást....
A lényege:
-Nem kellene földet leadni ütésért
-Ha ráállsz ugy mond vkitre valósan tudsz földet hozni
-Elérhetetlen klánok/orik bizonyos rétegnek elérhetöek lesznek
-Bizonyos határok között (támadó részklán legalább fele az anyaklánnak)tudsz másikra támadni ,kicsik is védve annaka nagyon nagyok ellen
-Fedezés módositani nem kell és akkor így maradhat is,...
De ezt már Monro rég leirta vagy2x legalább!
|

09-06-2007, 15:37
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Deni
Ha megvan a részklán és az anyaklánt éri támadás, akkor a részklán aktívan az anyaklán részének minősül, tehát 100%-osan véd?
|
Igen 100%-osan. A részklánok védelme ugyanakkora marad akár részklánként éri támadás akár teljes klánként. Csak a támadóerejük maluszos.
Quote:
Valamint ha megvan a részklán, akkor az anyaklán indíthat-e támadást (ha esetleg úgy hozná a sors, hogy éppen pont lehetősége van egy ilyen akcióra soha vissza nem térő alkalomként)?
Ha indíthat támadást, akkor a támadásban a részklán 100%-osan részt vesz?
|
Igen, az anyaklán ugyanugy tud támadni malusz nélkül ahogy most is és a részklán támadóereje is olyan mint a többieké. Csak akkor maluszos ha részklánként támad.
Quote:
Ha egyéniben támadják a részklán egyik tagját, akkor sikeres támadás esetén a zsákmány az a támadó ország klánjának és a részklánnak, vagy a támadó ország klánjának és az anyaklánnak tagszámával számolandó?
|
A részklán effektív egy "virtuális" klán a klánon belül így azt gondolom, hogy az anyaklán taglétszámai a mérvadóak a területek kiszámításakor egyéni támadás esetén.
|

09-06-2007, 15:38
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
De akkor működjön is ugyanúgy: legyen külön klánraktárja, ahogy azt már felvetették.
Bár nem tudom, ez mennyire lényeges dolog.
|
Nekem meggyőződésem, hogy semmi értelme, hogy külön rakijuk legyen. Felesleges programozási macera.
|

09-06-2007, 16:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Korábban én ragszkodtam hozzá, hogy az elfeket ne lehessen teljesen kihagyni a célpontok köréből. Erre jött ötletnek, hogy a klán vezére mindenképp része kell legyen a célpontul választott részklánnak, azaz ahogy Monro írta, az elfeket megtesszük vezérnek.
Azóta átgondoltam ezt a részét a dolognak, és asszem nem volt igazam. (most ugye az jön, hogy akkoriban elfem volt, de nem erről van szó) Ha nem azonos méretű orikból álló klánok akarnak harcolni egymással, adott esetben elég macerás lehet részklánnal "ráállni" a célpont részre. Ha a célpont klán körönként vezért vált, mert nekik úgy jó, akkor a támadó akár el is felejtheti a támadást.
A ráállás miatt fontosnak tartom, hogy a támadó fél maga választhassa ki a neki tetsző részklánt. A 20% támadómalust leküzdeni igen szép teljesítmény akkor is, ha nem nehezíti a dolgot kötelezően támadandó ország.
Lehet esett róla szó korábban, nem tudom, mert bevallom, nem olvastam vissza elejétől az egészet. Mi a helyzet a szabis orikkal? Célpontnak beválaszthatók, vagy sem?
Mer ugye ha lehet szabis orikat választani célpontnak, akkor könnyű a támadó dolga, nem kell kilépjen, meg semmi, elég ha kirakja a szabisokat valami úton-módon, és 20% malus ellenére is biztosra vehető a hadiorik sikere.
Ha viszont nem lehet szabis orit célpont részbe választani, akkor mi a helyzet olyankor, ha nagyobb klán akar részklánnal kisebb teljes klánt ütni, és a célpontok közt szabis is akad?
|

09-06-2007, 16:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Korábban én ragszkodtam hozzá, hogy az elfeket ne lehessen teljesen kihagyni a célpontok köréből. Erre jött ötletnek, hogy a klán vezére mindenképp része kell legyen a célpontul választott részklánnak, azaz ahogy Monro írta, az elfeket megtesszük vezérnek.
Azóta átgondoltam ezt a részét a dolognak, és asszem nem volt igazam. (most ugye az jön, hogy akkoriban elfem volt, de nem erről van szó) Ha nem azonos méretű orikból álló klánok akarnak harcolni egymással, adott esetben elég macerás lehet részklánnal "ráállni" a célpont részre. Ha a célpont klán körönként vezért vált, mert nekik úgy jó, akkor a támadó akár el is felejtheti a támadást.
A ráállás miatt fontosnak tartom, hogy a támadó fél maga választhassa ki a neki tetsző részklánt. A 20% támadómalust leküzdeni igen szép teljesítmény akkor is, ha nem nehezíti a dolgot kötelezően támadandó ország.
Lehet esett róla szó korábban, nem tudom, mert bevallom, nem olvastam vissza elejétől az egészet. Mi a helyzet a szabis orikkal? Célpontnak beválaszthatók, vagy sem?
Mer ugye ha lehet szabis orikat választani célpontnak, akkor könnyű a támadó dolga, nem kell kilépjen, meg semmi, elég ha kirakja a szabisokat valami úton-módon, és 20% malus ellenére is biztosra vehető a hadiorik sikere.
Ha viszont nem lehet szabis orit célpont részbe választani, akkor mi a helyzet olyankor, ha nagyobb klán akar részklánnal kisebb teljes klánt ütni, és a célpontok közt szabis is akad?
|
Szabis védő orit nem lehet választani arészklánba,íg yírta amo a vége fele a javaslatnak megtalálod!
|

09-06-2007, 16:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
[b]
- A célpont lehet teljes klán, vagy egy teljes klánból a támadó által kijelölhetõ bármely de minimum 3 db ország. A szabad kiválaszthatóság alól kivételt képeznek a szabis országok!(védõ részklán)
|
itt is van,az elején volt 
|

09-06-2007, 16:57
|
 |
Member
|
|
|
|
egy gyors számolást végeztem:
vettem támadó részklánt:
3orkot 8-10-12k hekin 75% barakkal 95%os kat morállal ami ad 9,67millio támadót(malusz nélkül)
Védö részklánba egy 16k elfet példénak+14k akármit,az elf védöje :9,68milla pont.
Tény h az elf 4k torony 8k barakkra élezve van,de még akkor a maradék 14khekin ha törpe van 35%B+15%torony is nagyott fognak.
Szóval igy elsöre sztem magasra lett rakva a 20%d emég végzek kicsit hétköznapibb számításokat is
És a vezért nem kellene kötelezöen bevenni,mint irta Monro akkor minden Elf a vezérséget megkapja 
Last edited by Cyby_; 09-06-2007 at 17:08..
|

09-06-2007, 18:31
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
|
A részklánok nem támadhatnak szabis orira.
Akkor sem ha teljes klánt támadnának. Ha egy 1 milla pontos klánból 200K értékű szabis van akkor csak a maradék 800K pontos klánrész támadható részklánnal.
|

09-06-2007, 23:01
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Nem egészen. Volt szó arról, hogy a részklán kiválasztás legyen kötve annyival, hogy a vezér országnak mindenképpen benne kell lennie ha meg akarod támadni. ezzel gyakorlatilag "kinevezzük" az elfeket vezérnek, de még az is jobb lenne mint a mostani rendszer.
|
Korántsem biztos, hogy az elfek lennének a vezérek.
Én biztosan nem az elfjeink közül neveznék ki vezért, hanem valamely agresszív orkunkat, vagy hadignómot.
Sokkal nagyobb elrettentőereje lenne, mint az elfeknek :-)
Elég alaposan kigondolt a tervezet, én a ráállás részét érzem kicsit szürke foltnak.
Ha kitámadnak A részklán X-et és X nem tudja védeni akkor ugye visszatámadhat. Ha dinamikus lista alapján támadna akkor ha A klánrész bontogat, ill fokozhat amikor nekem 2 körös a részklánjuk, akkor a klánseregem kimehet sok körre is.
Ezt mindenképpen elkerülendőnek, és kidolgozatlannak találom.
Egyéni csatában ezt ki lehet védeni a gabona mennyiségének beállításával, itt nem lehetne.
Ne a szerencsén múljon (melyik másodpercben mozog az ellen a listában) a visszatámadás körtávolsága.

09-06-2007, 23:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Korántsem biztos, hogy az elfek lennének a vezérek.
Én biztosan nem az elfjeink közül neveznék ki vezért, hanem valamely agresszív orkunkat, vagy hadignómot.
Sokkal nagyobb elrettentőereje lenne, mint az elfeknek :-)
Elég alaposan kigondolt a tervezet, én a ráállás részét érzem kicsit szürke foltnak.
Ha kitámadnak A részklán X-et és X nem tudja védeni akkor ugye visszatámadhat. Ha dinamikus lista alapján támadna akkor ha A klánrész bontogat, ill fokozhat amikor nekem 2 körös a részklánjuk, akkor a klánseregem kimehet sok körre is.
Ezt mindenképpen elkerülendőnek, és kidolgozatlannak találom.
Egyéni csatában ezt ki lehet védeni a gabona mennyiségének beállításával, itt nem lehetne.
Ne a szerencsén múljon (melyik másodpercben mozog az ellen a listában) a visszatámadás körtávolsága.
|
A ráállás:
24óra letelik és ezután kijelölték az adott részklánt csaka köv. körben lehessen támadni öket.
Sztem ,mint a normál klántámadásnál lévö statikus pontlista jobb lenne,bár ez csak sztem
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|