Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Stratégia & Tippek > Hódító Kézikönyv
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-05-2007, 11:18
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Nem beszélsz hülyeséget, csak ha vándor vagy, közelebbinek látod azt, aki messzebb van. Konkrét előnyöd nem lesz belőle, mert ha 10 körre lopkodsz egy varist, akkor te mindegy, hogy 9 körre látod, ő 10-re van. És így tovább. És nyilván a pontérték különbség a lényeg, nem a körtávolság. De egy kezdő játékos véleményem szerint nem fog értékpont különbségekből %-os arányokat számolgatni, hanem lopkodja akit közelinek lát. De az enm biztos, hgoy valóban közel van. Mert a variknak sé a hadiknak rettenetesen sokat számít a körtávolság. Tehát védettebb a kezdő toli, bár konkrétan erősebb nem lesz, de én még 5. szinten alacsony hektáron is meggondolnám azt, hogy kitámadjak fél napra...
Ez nekem hátrány, nem neki előny. Na szólval érted mit akarok kihozni. Hogy a látszat néha csal, de az a csalás lehet biztonságfokozó.

És akkor itt felmerülnek további tolvaj összeállítások. Pl íjas-elites elf tolvaj... Lelopom, kijön, lepattan, hazakísérem, és előbb érek oda, mint ő, ezért ő már nem tud hazakísérni...
Úha!
Szóval ha "hülye kezdő" vagyok válasszak vándort, mert az segít abban, hogy okosabban válasszak célpontot? Ehelyett én inkább azt tanácsolnám, hogy olvassa el a kézikönyvet, és akkor enélkül is tud okosan célpontot választani

Ha 4-5-6körre lopok, akkor csak mfeket tudok kísérni. Meg béna szövist, de az mindegy, szóval ezért nem választanám a vándort.

Ami engem igazol, összesen 1 tolvaj félelfet láttam vándor személyiséggel.

Igaz neki kék száma volt, és tudós-túlélő-vándor-tábornok-kereskedő-tolvaj-varázsló-harcos-gazdálkodó szeme
Old 09-05-2007, 11:18
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Hazakísérésnél szóba jöhetne, de 5körre hazakísérni tolvajjal?
A vándor elfemmel szoktam.

Lelopom 2 körről, ő megtámad háromról, levédem, hazakísérem, beverek 2 körre egy üres orit, én már 1 kört megtettem haza, mire ő hazaér, tehát nem tud visszakísérni, mert már rég otthon vagyok. Sőt, ha elindul, akkor én még egyszer be tudok verni ütes orit, igaz, akkor ő is bejön, de utána én 2 kör múlva hazaérek, ő 3, tehát én megint előbb érek be hozzá, mint ő haza....

Nekem valahogy biztonságosabbnak tűnik, hogy ha az 1. hazakísérés után leállok a támadással, akkor nem tud viszont-hazakísérni. Tehát 100%-osan meg lehet verni valakit. Le is lopom és meg is verem. Nekem bejön.

Tapasztalataim alapján ezeket a személyiségeket lehet jól hasnzálni (a sorrend mutatja, hogy melyik a legjobb, és így tovább..)

1. tudós
2. vándor
3. tolvaj
4. túlélő
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 11:22
Pax Hungaricum
Guest

Quote:
Ami engem igazol, összesen 1 tolvaj félelfet láttam vándor személyiséggel.
Hol? Lehet, hogy az enyém. Van 4 elf vándor tolim, meg 2 félelf vándor tolim. (Működőképesek)

Egyébként a "hülye kezdők" élőhalott/varázsló országot kezdenek, amibe belenyomnak 3000 tolvajt....

Tény: állati nehéz tőlük lopni. Főleg a faji bónusza miatt.
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 11:25
Senior Member

Quote:
Hol? Lehet, hogy az enyém. Van 4 elf vándor tolim, meg 2 félelf vándor tolim. (Működőképesek)

Egyébként a "hülye kezdők" élőhalott/varázsló országot kezdenek, amibe belenyomnak 3000 tolvajt....

Tény: állati nehéz tőlük lopni. Főleg a faji bónusza miatt.
Hát nem nehéz kitalálni, hogy ki volt az

De nem arról volt szó, hogy te 3körre lopsz, hanem arról, hogy 5-6ra, akkor meg már fölösleges a vándor.
Old 09-05-2007, 11:31
Pax Hungaricum
Guest

Quote:
Hát nem nehéz kitalálni, hogy ki volt az

De nem arról volt szó, hogy te 3körre lopsz, hanem arról, hogy 5-6ra, akkor meg már fölösleges a vándor.

Akkor amikor írtam, még nem láttam a sok szemet.
Egy kezdő meg nem rohangál 5-6-7-8-9-10 szemes orikkal. De még 1 szemessel se.

Tök mindegy, hogy 2-3 vagy 5-6 körre lopkodok. Ha hazakísérgetés van, jó a vándor. Rámjön 6 körről, lepattintom, és utána 5 kör alatt odaérek hozzá felfelé támadással. Mire ő hazaér, én már jövök haza, és 4 kör múlva hazaérek. Az életbe nem ér utol.

Nekem bevált. Nyilván nem ajánlom kezdésnek. Meg csak akkor, ha tud valaki éheztetni, hogy a sok íj mellé odaférjenek a tanyák helyére az elitek. Ez enm kezdőnek való.

De ha már a 200 hekis tanyafree félelfekről is szó esett, gondoltam a vándor íjas-elites elf toli is belefér a kalapba.
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 11:47
Senior Member

Quote:
Tök mindegy, hogy 2-3 vagy 5-6 körre lopkodok. Ha hazakísérgetés van, jó a vándor. Rámjön 6 körről, lepattintom, és utána 5 kör alatt odaérek hozzá felfelé támadással. Mire ő hazaér, én már jövök haza, és 4 kör múlva hazaérek. Az életbe nem ér utol.
Hát ez így van, de 5körre kitámadni? Nem tudom, hányan tesznek ilyet.
És azt is írod, hogy följebb legyünk szöviben. Akkor meg hiba támad ki 2kör alatt ott a segítség. tolvajnak fölösleges a vándor szem.

A te orijaidat, inkább nevezném hadi-tolvajnak, mert ha van otthon 8-10% tornyos íja, akkor neked kell a védelmen felül még vagy 20% barakk, összesen vagy 30%.
Azt viszont elismerem, hogy egy hadi-... orinak jó szokott lenni a vándor
Old 09-05-2007, 11:58
Pax Hungaricum
Guest

Szövisegítséget csak a jó szövik használnak. Én egy szóval nem mondtam, hogy mf toliként köss bele egy szövibe. Akkor lehetsz tudós-vándor-tolvaj-túlélő is, akkor is le fognak darálni, mint a pinty.

Elf-el 5 körre kitámadni? MIért ne? Ha pattintottam? Simán... Faji vari megvéd a kukkolástól. Mivel toli is vagy, nem igazán fognak éplistázni... És ha valaki néz egy teljest, akkor is zölden lesz a neved... Tehát full íjra fog gyanakodni.

És az alvilághoz hozzá tartozik a hadi-toli is. De ismételten mondom, egy kezdő ne kezdjen éheztetős hadi-toli vándor elfekkel.

De jó ha tudja, hgoy van ilyen is, és működik. Tehát a későbbiekben az információ még hasznos lehet. Ezért bátorkodtam felhozni a vándort a személyiségek közé. Ugyanabból az apropóból, mint ahogy előttem felhozták a tanyafree félelfet. Egy kezdő még aznap elbukja a saját országát, hogy csinál egy éheztetős félelfet. főleg ha telepakolja lakitekivel. Ha nem tud vagy nem akar naponta többször belépni, vagy csak spontán (gyakorlat hiányában) elfelejti megtöletni a rakikat, azonnal szétesik az országa.

Mert ennyi erővel 0 tanya 0 raktár is megoldható, ha valaki 2 óránként belép. 200 hekin még a 6 óra alvás is belefér, ha 0 tanya 1 raktát csinál, és túltölti. Nem fog elmenni annyi ember, amit a reggeli ébredés után ne tudna pótolni hamar.

De ezek úgy vélem továbbra sem kezdő startégiák. Igenis legyen neki kajatúltermelése, és spórioljon inkább a raktárakon meg a könyvtárakon hektárt. (Szerintem.)
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 12:08
Senior Member

Quote:
Mert ennyi erővel 0 tanya 0 raktár is megoldható, ha valaki 2 óránként belép. 200 hekin még a 6 óra alvás is belefér, ha 0 tanya 1 raktát csinál, és túltölti. Nem fog elmenni annyi ember, amit a reggeli ébredés után ne tudna pótolni hamar.
És honnan szed annyi piacot?
Old 09-05-2007, 12:24
Pax Hungaricum
Guest

Tekintve, hogy itt tolvajokról beszélünk... Néha lopjon raktárból is. Nem mondtam, hogy minden etetést a piacról fedezzen valaki. Nyilván azt nem lehet megoldani. Ott vannak a 30 raktáras élőhalottak 30k kajával, és még sorolhatnám. Egy tanya és raktárfree tolvajba annyi toli fér, hogy csont nélkül azt lop le, akit akar. Fér oda var is. Végiggömbölheti az összes országot maga körül. Alacsony hekin (mivel itt induló orikról van szó) annyi az önellátó, 5-10-14-20-30 raktáras ország, hogy ha ezek közül nem tud válogatni, akkor aztán húha. Vessen magára.

Ha már valaki tanya és raktárfree tolvajokkal mászkál, vegye a fáradtságot, hgoy lopkodjon. Nemám piacolgat egész nap...
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 12:31
Senior Member

Na jó ez már off, de ez már elég bizonytalan dolog, hogy az ember talál-e olyat, akitől tud kaját hozni. MErt ne feledjük, hogy csak 5kaput lehet nyitni. Ha meg nem jön be, akkor szív.

Persze ez nyilván nem 200hekin gond, hanem G-B körül
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules