|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-30-2007, 14:01
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Ennyi? Összesen ennyi embert érdekel a téma?
No megy majd az összes anarchosnak egy körlevél, hátha valaki csak simán nem tud róla, de ilyen érdeklődés mellett ennek nem sok értelmét látom.
Feltételezve, hogy nagyobb lelkesedés lesz a jövő héttől, amikor a nyári uborkaszezon végetér, íme az eldöntendő kérdések:
1, Lehessen-e szabadságra menni vérdíjas országgal? Ha igen, akkor utána senki ne jöjjön azzal, hogy dehát az összes vérdíjas szabadságon van!
2, A jelenlegi 5. szintű vérdíjas országok vérdíja megmaradjon-e, vagy kezdődjön minden elölről, az összes eddigi vérdíj nélkül? (Felsőbb szinteken a vérdíjak törlésre kerülnek, ez már eldöntött.)
Indoklásokat, és okfejtéseket szeretnék látni, nem "mekkora marhaság" jellegű beírásokat, amikre eddig pár esetben példa volt néhány igen kultúrált fórumozótársunktól. 
|

08-30-2007, 14:28
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
1., Ha megoldható lenne, hogy 1 szinten max 1x szabira mehessen (mert lehet egyéb fontos dolga, szoc. problémája, vizsga, stb. ami miatt nem tud játszani), akkor menjen, ha ez nem megoldható, akkor ne mehessen.
2., Szerintem ne vesszen a vérdíj, ha már "megdolgoztak" érte!

08-31-2007, 10:38
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ennyi? Összesen ennyi embert érdekel a téma?
No megy majd az összes anarchosnak egy körlevél, hátha valaki csak simán nem tud róla, de ilyen érdeklődés mellett ennek nem sok értelmét látom.
Feltételezve, hogy nagyobb lelkesedés lesz a jövő héttől, amikor a nyári uborkaszezon végetér, íme az eldöntendő kérdések:
1, Lehessen-e szabadságra menni vérdíjas országgal? Ha igen, akkor utána senki ne jöjjön azzal, hogy dehát az összes vérdíjas szabadságon van!
2, A jelenlegi 5. szintű vérdíjas országok vérdíja megmaradjon-e, vagy kezdődjön minden elölről, az összes eddigi vérdíj nélkül? (Felsőbb szinteken a vérdíjak törlésre kerülnek, ez már eldöntött.)
Indoklásokat, és okfejtéseket szeretnék látni, nem "mekkora marhaság" jellegű beírásokat, amikre eddig pár esetben példa volt néhány igen kultúrált fórumozótársunktól. 
|
1. szerintem is lehessen L menni szintenként legalább egyszer szabira
2. szerintem maradjon meg 5. szinten a vérdíj mivel onnan indul a játék és legalább a mostani vérdíjjas orik fellépnének sztem 600 környékéről és vinnének mellé védorit és így a többi szinten is megindulna a játék 
NewGárdony (#200400)
|

08-31-2007, 11:06
|
Administrator
|
|
|
|
Vagy akárhányszor el lehet menni szabadságra, vagy egyszer sem. Olyan nincs, hogy legalább egyszer.
|

08-31-2007, 11:30
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
És ha el lehetne menni szabadságra, de ha elmegy valaki, és visszajön, akkor 50%-ra esne a morál (tekintve, hogy ez "bújkálás a hatóságok elől az elkövetett bűnért, tehát eléggé morálromboló dolog") és mint az áthelyezetteknél, naponta csak 1%-ot növekedne?
Akkor végülis el lehetne menni szabadságra, de az a vérdíjon kívül (mivel az már maga büntetés) további büntetés kapna az adott ország.
Ez azért lenne jó, mert tényleg közbejöhet valami olyan az igazi életve, amivel enm számol az ember, tehát nem tudja előre... (Betegség, munkahelyi kiküldetés, akármi, ami nem tőlünk függ.)
Viszont ezért a "lehetőségért", hogy elbújhat a törvény elől, tovább bűnhődik.
Csak azt nem tudom, hogy ez az áthelyezettekéhez hasonló morálcsökkenés mennyire valósítható meg az alapjáték rendszerében.
Mert szerintem ilyen feltétel mellett senki nem menne szabira, akinek nem lenne muszáj... mert nem tudná megcsinálni azt, amit az áthelyezettek, hogy kimegy 30 (vérdíjas esetén 10) nap szabira, és máris megoldódott a probléma, mert ugye ha visszamegy szabira mondjuk 52% morálról, és ujra előjön, úőjra 50% lenne. Tehát midnig leüti a szabi 50%-ra, akármennyiről is ment ki.
Ati, ha ezt meg lehet valósítani, így hajlanál arra, hgoy lehessen extrém esetben szabadságra menni?
|

08-31-2007, 11:33
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Ati, ha ezt meg lehet valósítani, így hajlanál arra, hgoy lehessen extrém esetben szabadságra menni?
|
Ezt meg lehet valósítani.
Egyébként felőlem akár nyugodtan el is lehet menni szabadságra, minden egyéb nehezítés nélkül, nekem ezzel nincs túl sok problémám, csupán annyi, hogy felvetődött -- azt hiszem pont ebben a topicban -- problémaként, hogy a vérdíjasok mindig szabin vannak...
|

08-31-2007, 11:46
|
Guest
|
|
|
|
Hát ha meg lehet valósítani, akkor ezt az eddig, mint ötletemet, előterjesztem, mint javaslat.  És várom a reakciókat...
Így továbbra is lehetne szabin, illetve ha megszerzi a vérdíjat, kimehet valaki szabira, ha csak mutogatni akarja a piros feliratot, megteheti nyugodtan. Csak számolnia kell azzal, hogy utána azért (főleg magas hekin) 10 napig kellemetlen lesz számára a helyzet.
Szerintem ez annyira nem durva dolog, hogy emiatt valaki ne merjen vérdíjas lenni (engem egyszer raktak át anarchba még régen, mert a barátnőm gépéről léptem be -bár nem támadtuk ugyanazt, de az átrakás jogos volt- és a 30 napot szabi nélkül csináltam végig, és nem ment használhatatlanul tönkre az orim, mert minden körben odafigyeltem rá), vagy ne vállalja be valaki, akinek muszáj szabiznia.
Viszont ezzel szerintem kiegyeznének azok is, akik úgy vélik, hogy ne lehessen szabira menni, mert csak mutogatásra jó a vérdíj.
Így lehetne tovább mutogatni (amivel egyébként személy szerint semmi problémám nincs) is, meg játszani is lehetne vérdíjasként.
|

08-31-2007, 11:46
|
Member
|
|
|
|
Azért jó, ha van egy kis nehezítés, annak talán van némi visszatartó ereje az indok nélküli szabizástól... 

08-31-2007, 11:49
|
Guest
|
|
|
|
Puszi Ditttt   
Szerintem is. Aki akar, kimegy szabira és ottmarad, akinek meg nem fontos, az meg ne menyjen ki, ha meg muszáj menned, tudd, hogy utána nehéz lesz pár napig... (Ha keresnek, abban is a nehéz ,ha előjössz a bujkálásból  - Gondolom én...)
Gee
|

08-31-2007, 11:51
|
Administrator
|
|
|
|
Most ebbe belegondolva, így végképp csak szabizásra fogja hazsnálni az országot, ha egyszer elment vele szabira, néha beír, aztán vissza szabi a rossz morál miatt.
Persze akkor sose lesz kit piros kettese meg hármasa. 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|