Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-23-2007, 12:17
Ditke Ditke is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Szerintem sem bonyolult...

Atinak viszont igaza van abban, hgoy aki eddig nem vérdíjazott, és most ezek után majd a súgóból kell elolvasnia ezeket, annak lehet, hogy nem lesz annyira világos, mint azoknak, akik aktívan részt vettek a megalkotásában...

És persze Atinak sem lehet könnyű ezt érthetően begyömöszölnie a súgóba anélkül, hogy 20 oldalas leírást készítene...

A cél meg az lenne, hogy egyre többen vérdíjazzanak, mert ez egy szórakoztató 'plusz aljáték' a hódító játékon belül.

De egyébként tényleg nem bonyolult.
Hát majd segítetek Atinak, hogy könnyebb dolga legyen (ha hagyja!).
Old 08-23-2007, 12:20
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Ditke View Post
Hát majd segítetek Atinak, hogy könnyebb dolga legyen (ha hagyja!).
Ja... Próbáld meg elmagyarázni egy különálló kis játék harcrendszerét egy nagy játékon belül egy olyan embernek, aki a még a 4. szinten is élőhalott/tolvaj országgal nyomul... Lehet eltörne benne a bicsakod...

Nekem nem akarsz könnyíteni bizonyos dolgaimon?
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 13:07
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Én amondó vagyok, hogy ha valaki vérdíjas, akkor amíg vérdíjas, addig ne mehessen el szabadságra. Legyen egy kicsit megnehezítve már a dolguk, dolgozzanak meg azért a plusz számocskáért.

Ellenvélemények?

Viszont ha ez így lesz, akkor egy gyors közvéleménykutatást kéne tartani anarchosok, és CSAK anarchosok körében, hogy a jelenlegi vérdíjas országokkal mi legyen. Felsőbb szinten a vérdíj el fog veszni, az már eldöntött, de az alsó szintű országokat a szabadság hiánya erősen befolyásolhatja. Kezdjük-e nulláról a vérdíjak osztását az 5. szinten is, vagy a többség bevállalja, hogy meglevő vérdíjas országa nem mehet szabira?
Old 08-23-2007, 16:24
Pax Hungaricum
Guest

Boccs, hogy most reagálok, de most értem haza munkahelyemről...

Szerintem ne vesszen, ők megdolgoztak érte az új vérdíj rendszer szerinti szabályok értelmében is. Annyi kéne, hogy az ő vérdíjukat a mostani új értékekhez igazítani. (1 m -> 10m és így tovább, ahogy az új értéktáblázatban lenne.)

De én nem akarok senki nevében nyilatkozni, kiszólok anarch fórumra.
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 16:29
Pax Hungaricum
Guest

Utólagos engedelmeddel bemásoltam a lényeget belső fórumokra itt:
5/Y
4/M
3/H

(Remélem sokan jönnek. MSN-en még szólok akinek csak tudok!)
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 16:30
Ati Ati is offline
Administrator

No akkor a következő lett...

Vérdíj alap összege a mostani 10-szeresére emelve, viszont egyre több ütés kell a magasabb sávokba való jutáshoz. A vérdíj szintenként ugyanúgy emelkedik, ahogy eddig.

Vérdíjat csak az 5. szinten lehet összeszedni, vagyis "védett" országok csak az 5. szinten vannak.

Ha valaki vérdíjas országként fordul a 2. szintről, akkor egy [VÉRDÍJ (2)] feliratot kap, ahol a számocska folyamatosan növekedhet, ha ezt a vérdíjas állapotot továbbra is megtartja, és ismét így fordul.

Amint elveszti az ország a vérdíjat, ez a jelzés elveszik, azért újra meg kell harcolni.

Vérdíjas ország nem mehet szabadságra.

Azok az országok, akik vérdíjas országokat támadnak, kiérdemelhetik a fejvadász címet. 11 sikeres földre ütés vérdíjas országok ellen, és az ország Fejvadásszá válik. Ez bármelyik szinten megtörténhet.

Ahhoz azonban, hogy a vérdíjas számhoz hasonló [FEJVADÁSZ (2)] jelölést szerezhessen, az 5. szintről már fejvadászként kell fellépni, majd ezt végig megtartva fejvadászként kell fordulni a 2. szintről.

A fejvadászok a címet ugyanúgy elveszthetik, mint a vérdíjas országok, sikeres földre ütések csökkentik a fejvadász mivoltukat. Amint a címet elvesztik, az esetleges plusz szám is elveszik vele együtt.

Fejvadász ország elmehet szabadságra.

Mindkét esetben (vérdíjas és fejvadász ország esetén) a jelzés a pontlistában és a fórumon is látszik.
Old 08-23-2007, 16:35
Ati Ati is offline
Administrator

A fentiekhez kapcsolódó változás:

a felső szinteken a vérdíjas országoktól a vérdíj el lesz véve, amikor ez a változás bekerül a játékba. Mindenképpen az 5. szinten kell majd a vérdíjat összeszedni, és azt szintlépéssel magasabb szintekre felvinni.

Ebből adódó kérdés:

a mostani 5. szinten levő vérdíjas országok megtartsák-e a vérdríjukat, vagy elveszítsék azt?

A kérdés főleg a szabadság gátlása miatt lényeges. Ha megmaradnak a vérdíjak, akkor a régi országok se fognak tudni szabadságra menni. (A jelenleg szabadságon levő országokat ez ugyan nem érinti, de amint visszajönnek, nem fognak tudni ismét szabadságra menni.)

Ennek az új jellemzőnek a fényében át akarja-e mindenki gondolni, hogy részt vesz-e a vérdíj játékban, vagy sem?

Nem kell ma eldönteni, hogy a mostani 5. szinten levő országok vérdíjai maradjanak, vagy vesszenek, és mindenki elölről kezdje a vérdíjas játékot, de azért pár héten belül el kell.
Old 08-23-2007, 16:36
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Utólagos engedelmeddel bemásoltam a lényeget belső fórumokra itt:
5/Y
4/M
3/H

(Remélem sokan jönnek. MSN-en még szólok akinek csak tudok!)

Okké, köszi, akkor én most nem másolom be. Kiemeltem a kérdés lényegi részét, és hogy miért lényeges ez a kérdés, mennyiben érinti ez a mostani vérdíjasokat.
Old 08-23-2007, 16:38
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
No akkor a következő lett...
Most akkor jól értem, hogyha lefordulok vérdíjjal és ott leverik rólam akkor elvesztettem a 2-est. Vagy ha ott megint szerzk valami vérdíjat akkor visszajön?

Az előző jópár oldalon nem találkoztam olyan gondolattal, hogy a piros és zöld kettest el lehessen veszíteni.
Old 08-23-2007, 16:39
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Most akkor jól értem, hogyha lefordulok vérdíjjal és ott leverik rólam akkor elvesztettem a 2-est. Vagy ha ott megint szerzk valami vérdíjat akkor visszajön?

Az előző jópár oldalon nem találkoztam olyan gondolattal, hogy a piros és zöld kettest el lehessen veszíteni.
Bármikor leverik Rólad, elveszted. Ahhoz, hogy megtarthasd a számot, folyamatosan meg kell tartani a vérdíjat vagy a fejvadászságot.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules