|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-23-2007, 12:17
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Szerintem sem bonyolult...
Atinak viszont igaza van abban, hgoy aki eddig nem vérdíjazott, és most ezek után majd a súgóból kell elolvasnia ezeket, annak lehet, hogy nem lesz annyira világos, mint azoknak, akik aktívan részt vettek a megalkotásában...
És persze Atinak sem lehet könnyű ezt érthetően begyömöszölnie a súgóba anélkül, hogy 20 oldalas leírást készítene...
A cél meg az lenne, hogy egyre többen vérdíjazzanak, mert ez egy szórakoztató 'plusz aljáték' a hódító játékon belül.  
De egyébként tényleg nem bonyolult. 
|
Hát majd segítetek Atinak, hogy könnyebb dolga legyen (ha hagyja!  ). 

08-23-2007, 12:20
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
|

08-23-2007, 13:07
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Én amondó vagyok, hogy ha valaki vérdíjas, akkor amíg vérdíjas, addig ne mehessen el szabadságra. Legyen egy kicsit megnehezítve már a dolguk, dolgozzanak meg azért a plusz számocskáért.
Ellenvélemények?
Viszont ha ez így lesz, akkor egy gyors közvéleménykutatást kéne tartani anarchosok, és CSAK anarchosok körében, hogy a jelenlegi vérdíjas országokkal mi legyen. Felsőbb szinten a vérdíj el fog veszni, az már eldöntött, de az alsó szintű országokat a szabadság hiánya erősen befolyásolhatja. Kezdjük-e nulláról a vérdíjak osztását az 5. szinten is, vagy a többség bevállalja, hogy meglevő vérdíjas országa nem mehet szabira? 
|

08-23-2007, 16:24
|
Guest
|
|
|
|
Boccs, hogy most reagálok, de most értem haza munkahelyemről...
Szerintem ne vesszen, ők megdolgoztak érte az új vérdíj rendszer szerinti szabályok értelmében is. Annyi kéne, hogy az ő vérdíjukat a mostani új értékekhez igazítani. (1 m -> 10m és így tovább, ahogy az új értéktáblázatban lenne.)
De én nem akarok senki nevében nyilatkozni, kiszólok anarch fórumra.
|

08-23-2007, 16:29
|
Guest
|
|
|
|
Utólagos engedelmeddel bemásoltam a lényeget belső fórumokra itt:
5/Y
4/M
3/H
(Remélem sokan jönnek. MSN-en még szólok akinek csak tudok!)
|

08-23-2007, 16:30
|
Administrator
|
|
|
|
No akkor a következő lett...
Vérdíj alap összege a mostani 10-szeresére emelve, viszont egyre több ütés kell a magasabb sávokba való jutáshoz. A vérdíj szintenként ugyanúgy emelkedik, ahogy eddig.
Vérdíjat csak az 5. szinten lehet összeszedni, vagyis "védett" országok csak az 5. szinten vannak.
Ha valaki vérdíjas országként fordul a 2. szintről, akkor egy [VÉRDÍJ (2)] feliratot kap, ahol a számocska folyamatosan növekedhet, ha ezt a vérdíjas állapotot továbbra is megtartja, és ismét így fordul.
Amint elveszti az ország a vérdíjat, ez a jelzés elveszik, azért újra meg kell harcolni.
Vérdíjas ország nem mehet szabadságra.
Azok az országok, akik vérdíjas országokat támadnak, kiérdemelhetik a fejvadász címet. 11 sikeres földre ütés vérdíjas országok ellen, és az ország Fejvadásszá válik. Ez bármelyik szinten megtörténhet.
Ahhoz azonban, hogy a vérdíjas számhoz hasonló [FEJVADÁSZ (2)] jelölést szerezhessen, az 5. szintről már fejvadászként kell fellépni, majd ezt végig megtartva fejvadászként kell fordulni a 2. szintről.
A fejvadászok a címet ugyanúgy elveszthetik, mint a vérdíjas országok, sikeres földre ütések csökkentik a fejvadász mivoltukat. Amint a címet elvesztik, az esetleges plusz szám is elveszik vele együtt.
Fejvadász ország elmehet szabadságra.
Mindkét esetben (vérdíjas és fejvadász ország esetén) a jelzés a pontlistában és a fórumon is látszik.
|

08-23-2007, 16:35
|
Administrator
|
|
|
|
A fentiekhez kapcsolódó változás:
a felső szinteken a vérdíjas országoktól a vérdíj el lesz véve, amikor ez a változás bekerül a játékba. Mindenképpen az 5. szinten kell majd a vérdíjat összeszedni, és azt szintlépéssel magasabb szintekre felvinni.
Ebből adódó kérdés:
a mostani 5. szinten levő vérdíjas országok megtartsák-e a vérdríjukat, vagy elveszítsék azt?
A kérdés főleg a szabadság gátlása miatt lényeges. Ha megmaradnak a vérdíjak, akkor a régi országok se fognak tudni szabadságra menni. (A jelenleg szabadságon levő országokat ez ugyan nem érinti, de amint visszajönnek, nem fognak tudni ismét szabadságra menni.)
Ennek az új jellemzőnek a fényében át akarja-e mindenki gondolni, hogy részt vesz-e a vérdíj játékban, vagy sem?
Nem kell ma eldönteni, hogy a mostani 5. szinten levő országok vérdíjai maradjanak, vagy vesszenek, és mindenki elölről kezdje a vérdíjas játékot, de azért pár héten belül el kell.
|

08-23-2007, 16:36
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Utólagos engedelmeddel bemásoltam a lényeget belső fórumokra itt:
5/Y
4/M
3/H
(Remélem sokan jönnek. MSN-en még szólok akinek csak tudok!)
|
Okké, köszi, akkor én most nem másolom be.  Kiemeltem a kérdés lényegi részét, és hogy miért lényeges ez a kérdés, mennyiben érinti ez a mostani vérdíjasokat.
|

08-23-2007, 16:38
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
No akkor a következő lett...
|
Most akkor jól értem, hogyha lefordulok vérdíjjal és ott leverik rólam akkor elvesztettem a 2-est. Vagy ha ott megint szerzk valami vérdíjat akkor visszajön?
Az előző jópár oldalon nem találkoztam olyan gondolattal, hogy a piros és zöld kettest el lehessen veszíteni.
|

08-23-2007, 16:39
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Most akkor jól értem, hogyha lefordulok vérdíjjal és ott leverik rólam akkor elvesztettem a 2-est. Vagy ha ott megint szerzk valami vérdíjat akkor visszajön?
Az előző jópár oldalon nem találkoztam olyan gondolattal, hogy a piros és zöld kettest el lehessen veszíteni.
|
Bármikor leverik Rólad, elveszted. Ahhoz, hogy megtarthasd a számot, folyamatosan meg kell tartani a vérdíjat vagy a fejvadászságot.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|