Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-22-2007, 11:18
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by sutike31005 View Post
Ati rengeteget olvasok amiota nézem a külsöt nem olyan régen kezdtem ela ktivan állandoan csak olvasok.. elolvastam tobb szaz oldalt meg rengeteg forumot. folyamtosan olvasgatom vissza a sugot.. szoval rajottem, hogy amit irtam Neked levelet full folosleges volt mert az is le volt irva csak pont kihagytam.. de köszi visszanezem mindenképpen csak segits annyit ebbena forumban volt? vagy valhol máshol?
Fogalmam sincsen, hogy melyik témában volt, az elvetett javaslatok kiindulásnak szerintem ideális lehet, de van a fórumnak saját keresője, lehet azt is használni. A lényeg: nem lesz 1/A-ban fordulási kényszer. Ha mélyrehatóbban érdekel a téma, akkor az indokokat lásd sok-sok régi beírásban, nem írom le újra, ez a megbeszélés nem erről szól. Ennek a megbeszélésnek a keretén belül a "túl sok idő a topban" az 1/A-ra nem vonatkozik, nem vonatkozhat.
Old 08-22-2007, 11:23
sutike31005 sutike31005 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Fogalmam sincsen, hogy melyik témában volt, az elvetett javaslatok kiindulásnak szerintem ideális lehet, de van a fórumnak saját keresője, lehet azt is használni. A lényeg: nem lesz 1/A-ban fordulási kényszer. Ha mélyrehatóbban érdekel a téma, akkor az indokokat lásd sok-sok régi beírásban, nem írom le újra, ez a megbeszélés nem erről szól. Ennek a megbeszélésnek a keretén belül a "túl sok idő a topban" az 1/A-ra nem vonatkozik, nem vonatkozhat.
oks. köszönöm szépen.. akkor állok neki olvasni.. megint..

és hogy a témánál maradjak.. akkor túl sok idő a potban..:
szerintem a nagymértékű minden épületben kárttevő gyújtás megoldja és lépésre kényszeriti az embereket
a minimum föld pedig gátolná valamelyest a földleadást.

szerintem abszolut nem kell toleransnak lenni azzal aki tobb ezer kort tolt el a topban..lépésre kell kényszeriteni. és ha ehez az kell, hogy gyujtsa fel a sajat orszaga..akkor legyen az..
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 12:03
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Ez mid szép és jó... De mi van akkor, ha felmegy 1000 hekire, és nem adja le a földet, mert nem JKSZ-ezik, tisztessgéesen játszik, és leverik 800-ra? És utána nem tudja magát visszanyomni 850-re? Mert mondjuk akik leverték, befészkelik magukat oda? Akkor többé nem fog tudni szintet lépni? Legalábbis addig, amig a többieknek fölötte muszájjá nem válik, és kéyszerűen 'odaengedik'?

"Az 5. szintre csak akkor fordulhatsz közvetlenül a 2. szintről, ha van országod az első szinten, és az teljesíti a fordulás feltételeit."

Tehát akkor mégis csak kötelező fellépnek 1/A-ba, mert a 2/B-ből 2000 top kör után kiüt a saját országom, vagy fellépek A-ba, ahol semmi esélyem nincs az ott bebetonozott orik miatt, és ott még alkotnom kell valamit, hogy B-ből 2000 kör eltöltése után újraindulhassak 5. szinten.

És ha 1/A-ba nincs bevezetve, akkor 2/D-be se legyen. Mert az meg az anarch legfelső szintje, tehát az a cél, hogy ott legyél, mert akkor vagy a 'legjobb' játékos... Tehát ha A-ban annyit tölthetsz el büntetlenül amennyit csak akarsz, akkor a D-ben is annyit tölthess el.

Mellesleg tudtommal a földleadás és a haveroknak való termelgetés meg fellépéskori pénzutalgatás tiltott dolog normál csoportban...
Tehát ha én pusztán csak a top-ban akarok játszani sokáig (83 napig) és nem adok a haverjaimnak egy fillért sem, és a földemet sem adom le senkinek, akkor meg leszek büntetve.

Mert ha mindenfélét gyujtogatnak, és begyújtják a barakkjaimat, és nem lesz védelmem, akkor le fognak verni onnan, márpedig akkor nincs megállás, mert ha levernek, akkor egységet is vesztek a védekezéskor, és még katonai morált is, tehát sokkal sebezhetőbb leszek. Nem hogy a TOP-ból ,de még a közeléből is simán kivernek. Ha a csoportban sok a jó, vagy szemfüles játékos, és figyelik a teljest, akkor úgy össze tudnak törni, hogy utána elveszik a teljes játékélmény, meg a kedvemnek is lőttek...

Ha 1000 hektárról levernek mondjuk 450-re...

Egy angolos példát tudok erre mondani, G-ben kivertünk valakit a topból, 1000 heki környékéről, most az az ori 413 hektáron van... Egész egyszerűen végigverte a csoport. Effektíve esélye nincs visszamenni 1000 hekire. Namármost ha ő nem tud visszakapaszkodni 850 hekire, akkor az életbe el nem tudja hagyni a csoportot... Márpedig most felette sok a hadis. Amíg ezek az orik mind szintet nem lépkednek, 0% esélye van arra, hogy szintet lépjen. Nem fogja tudni elérni a 850-et. Most ez nyilván kicsit más, mert ott ugye 1700 lépéshez szükséges max föld.

De ha ezt áttesszük 5. szintre. akkor az az ori soha többé nem fogja tudni elhagyni az 5. szintet. legalábbis... Addig 100%, hogy nem, amíg azok, akik onnan leverték, el nem mennek onnan.

Hatványozottan igaz ez az MF-ekre, akik már eddig is kínkeservesen tudtak csak TOP-ban maradni. Főleg normálban 5. szinten, ahol még mindig a 2 hadi 1 vari 1 toli felállás a menő. mert mondjuk egy olyan csoportban, ahol az orik 90%-a hadis, ott mondjuk bevédi magát hadi ellen, és apránként fedezget... Mert nem kell félnie a lopásoktól, stb.

Nekem ez akkor sem tetszik, hogy ha 1x is megvernek nagy hekin, akkor brutálisan nehézzé válik szintet lépni, mert hiába vagyok 600 hekin, nem fogok tudni szintet lépni amg be nem megyek 850 fölé... És ha már kínkeservvel, vért izzadva újra bemegyen 850-re, akkor meg 250 hektárt elvesztek az országomból szintlépéskor. Hát nem lesz jó érzés látni elbukni 250 hektárt, amiért esetleg hónapokig kűzdöttem...

Valahogy ez így nem jó.
Főleg, hogy alapvetően JKSZ-szel takargatjuk le ezt az intézkedést, mert hogy "földleadás meg haverok pénzelése szintlépés előtt".
Szerintem ezek a tevékenységek anarchista csoportba való kerüléssel, 30%-os morállal, stb, vannak büntetve.

Én nem igazán szeretnék egy agyon gyújtogatott országgal játszani...

Mindezt úgy mondom, hogy ha ez bevezetésre kerül, egyik orim se kerül konkrétan veszélybe, mert én lépkedem a szinteket, és még sehol sem töltöttem 2000 kört a TOP-ban, mert én a kék számokra gyúrok, és nem arra, hogy a TOP-ban üljek.

De ez nem jelenti azt, hogy egyet értek egy ilyen súlyos büntetéssel.

De nyilván be lesz vezetve, és nyilván mindenkire kötelező érvényú lesz. De valahol akkor is igazságtalannak érzem.

Főleg úgy, hogy az A-ban korlátal időt lehet eltölteni, tehát eddig midnen szinten harácsolhatták a vagyont az A-sok, és most már évek óta ott is harácsolják.... Aki meg most indul, az meg minden szinten gyorsan lépésre lesz kényszertíve. (Igen, gyorsan, mert 83 nap az egy nagy nulla...) Szóval ha én minden szinten csak 83 napot tölthetek a top-ban, és úgy kell feljebb mennem, akkor remélem elég nyilvánvaló, hogy nem fogok tudni annyi vagyont összeharácsolni, mint azok, akik eddig hónapokat, éveket gyüjtögethettek.

Tehát ha nekem minden csoportban 83 nap után lépnem kell, akkor 1/A-ba minimális tartalékokkal fogok megérkezni.

Mennyi esélyem lesz azok ellen, akik esetleg minden szinten 200 napot gyüjtögettek, és már az Aban van 800 napja ?

Hát ne mondja nekem senki, hogy hozzá tudok érni... Még megkarcolni sem fogom tudni, mert egyszerűen előveszi a 100 milliárdot a klánraktárból, magába nyomat 30k íjászt, én lepattanok, aztán eladja az íjászt, és hazakísér 30k lóval.....

Ugyebár én nem fogok tudni seregcserét csinálni, mert az én pár milliárdom semmi lesz ahhoz képest, ami az ottani országokban fel van halmozva.

Ha nincs igazam, akkor mondjátok meg, hogy hol tévedek. Mert utálok tévedni. De számomra ez matematikailag elég logikus, hogy ha B-ben 830 napig termelek/ lopok/ kereskedek/ stb. akkor sokkal nagyobb vagyonom lesz, mintha mindezt 83 napig csinálhatom. Ránézésre nagyjából 10x-es vagyonom.
És valahogy nem mindegy, hogy 5 mrd-vel, vagy 50 mrd-vel lép fel valaki.

De ha ez nem így van, akkor valaki írja meg, hogy hol tévedek, mert akkor nagyon szívesen átgondolom a dolgokat...
Szerintem ez a változtatás mégjobban elmélyítené a szakadékot a mostani évek óta bebetonozott országok, és a friss országok között. Mert a mostani friss országnak meg van a lehetősége, hogy ő is bebetonozza magát évekig. Ha ezt a lehetőséget elveszem tőle, akkor soha az életben utol nem éri azt, aki régebb óta játszik.
Hol itt az esélyegyenlőség????

Szóval ha valahol nincs igazam, szóljatok rám, és írjátok le, hogyan van a valóságban.
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 12:16
Pax Hungaricum
Guest

Én csak azt akarom elérni, hogy ne növeljük tovább a szakadékot a régi és az új orik között...

Amint írtam is, nem mindegy hgoy valaki szintenként 830 vagy 83 napig harácsol... És minden egyes ország, ami a változtatás bevezetése után lesz regisztrálva. Súlyos, kiküszöbölhetetlen, megkerülhetetlen, és durva hátrányba kerül azokkal szemben, akik a módosítás előtt regisztráltak.

Én csak ezt akarom elkerülni.

Mert ez a "mindenkit bekényszerítünk az 1/A-ba" dolog ezt fogja maga után vonni. Hogy az 1/A úgy vog kinézni, hogy lesznek az erős, évek óta ottlévő, vagyonos országok, meg az oda űzöttek, akik kicsik, és vagyontalanok lesznek.

Már most is kicsik és vagyontalanok, de legalább a lehetőségük megvan, hogy nagy hekin ők is kitermeljenek amguknak valamicske pénzt.

Így nem lesz lehetőségük. 2000 kör egyáltalán nem sok.
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 12:24
-Ede- -Ede- is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Én csak azt akarom elérni, hogy ne növeljük tovább a szakadékot a régi és az új orik között...

Amint írtam is, nem mindegy hgoy valaki szintenként 830 vagy 83 napig harácsol... És minden egyes ország, ami a változtatás bevezetése után lesz regisztrálva. Súlyos, kiküszöbölhetetlen, megkerülhetetlen, és durva hátrányba kerül azokkal szemben, akik a módosítás előtt regisztráltak.

Mert ez a "mindenkit bekényszerítünk az 1/A-ba" dolog ezt fogja maga után vonni. Hogy az 1/A úgy vog kinézni, hogy lesznek az erős, évek óta ottlévő, vagyonos országok, meg az oda űzöttek, akik kicsik, és vagyontalanok lesznek.

Már most is kicsik és vagyontalanok, de legalább a lehetőségük megvan, hogy nagy hekin ők is kitermeljenek amguknak valamicske pénzt.

nem hiszem h a "kezdő" frissen regisztrált játékosok akik először járnak B-ben fel fognakm enni a TOP-ba termelni
őket nem bünteted vele, azokat bünteted akik jelenleg már ott vannak
másrészt tudtommal egyre kevésbé lehet felmenni a top legelejére, hisz 4. helytől nem leeht fedezni, és ütni mindenki messze van
halyrá a lehetőséged megvan, csak esélyed nincs
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 12:27
Pax Hungaricum
Guest

Csak egy saját példa.

Ez az országom 5/Y csoportban van:

Játékidő 1.000 kör 3.578 kör MEGFELEL
Maximális föld 600 hektár 599 hektár MEGFELEL
Top30% ideje 336 kör 465 kör MEGFELEL

Kb 4 hónapja regisztráltam. Tehát még vissza lenne 1535 köröm, és utána muszáj lesz lépnem. Az 63 nap. 2 hónap. Teht 2 hónap múlva rá leszek kényszerítve, hogy elhagyjak egy csoportot, ahol szeretek játszani.
Ezzel az országgal nem szerettem volna 4/M-ben játszani. De muszáj lesz. Hát egy biztos. Boldog nem leszek tőle, hogy lépnem kell. És ez az ország aztán nem zavar senkit. Senkit nem hátráltat. Senkitől nem veszi el a szabad játék lehetőségét.

De modnok normálos példát is:

FELLÉPÉS A 2/B CSOPORTBA

Megnevezés Követelmény Teljesítve Besorolás
Játékidő 667 kör 253 kör NEM MEGFELELŐ
Maximális föld 1.700 hektár **** hektár MEGFELEL
Top30% ideje 224 kör 4 kör NEM MEGFELELŐ

Semmi vagyonom nincs, egy kiégett, alig mozgó, csóró csoportban, mint varázsló, esélyem nincs vagyont kovácsolni. Eddig annyi volt, hogy a feleslegbe írt tekercset meg rúnát elpasszoltam. Ha időben le leszek korlátozva... Hát... Lehet hogy inkább törlöm az egészet, mert hogy B-ben így nem fogok megélni, azt most megmondom.
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 12:28
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:

Egy dolgot felejtesz el.

Az nem ugy mukodik, hogy 2000 topkor utan gyujtogatnak. (ami igazabol 1800) Hanem csak akkor romlik a moralod. Es akkor gyujtogatnak, ha az nagyon alacsony... Szoval ha a gyujtas merteke erosodik, es nem a moralromlas merteke, akkor egy jo ideig penzosztassal nem lesz semmi bajod... ( fogalmam sincs meddig kezelheto, sose probaltam)
Old 08-22-2007, 12:28
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Ez mid szép és jó... De mi van akkor, ha felmegy 1000 hekire, és nem adja le a földet, mert nem JKSZ-ezik, tisztessgéesen játszik, és leverik 800-ra? És utána nem tudja magát visszanyomni 850-re? Mert mondjuk akik leverték, befészkelik magukat oda? Akkor többé nem fog tudni szintet lépni? Legalábbis addig, amig a többieknek fölötte muszájjá nem válik, és kéyszerűen 'odaengedik'?
na neee, elindít egy 50 hekis fedezést, és amint beér, föllép

Quote:

Mellesleg tudtommal a földleadás és a haveroknak való termelgetés meg fellépéskori pénzutalgatás tiltott dolog normál csoportban...
földleadás tiltott, az utalás nem

Quote:
Tehát ha én pusztán csak a top-ban akarok játszani sokáig (83 napig) és nem adok a haverjaimnak egy fillért sem, és a földemet sem adom le senkinek, akkor meg leszek büntetve.
én annyit változtatnék rajta, hogy 3k topkör fölött indulna el a nagyobb gyújtogatás, mert az sincs ingyen, hogy az ember fölérjen

Quote:
Mert ha mindenfélét gyujtogatnak, és begyújtják a barakkjaimat, és nem lesz védelmem, akkor le fognak verni onnan, márpedig akkor nincs megállás, mert ha levernek, akkor egységet is vesztek a védekezéskor, és még katonai morált is, tehát sokkal sebezhetőbb leszek. Nem hogy a TOP-ból ,de még a közeléből is simán kivernek. Ha a csoportban sok a jó, vagy szemfüles játékos, és figyelik a teljest, akkor úgy össze tudnak törni, hogy utána elveszik a teljes játékélmény, meg a kedvemnek is lőttek...

Ha 1000 hektárról levernek mondjuk 450-re...

Egy angolos példát tudok erre mondani, G-ben kivertünk valakit a topból, 1000 heki környékéről, most az az ori 413 hektáron van... Egész egyszerűen végigverte a csoport. Effektíve esélye nincs visszamenni 1000 hekire. Namármost ha ő nem tud visszakapaszkodni 850 hekire, akkor az életbe el nem tudja hagyni a csoportot... Márpedig most felette sok a hadis. Amíg ezek az orik mind szintet nem lépkednek, 0% esélye van arra, hogy szintet lépjen. Nem fogja tudni elérni a 850-et. Most ez nyilván kicsit más, mert ott ugye 1700 lépéshez szükséges max föld.
most is tönkreverhetnek bárkit, ilyenkor újrázhat
mondjuk a minimum földet csak a fellépési határ fölött lévő orikra korlátoznám

Quote:
Hatványozottan igaz ez az MF-ekre, akik már eddig is kínkeservesen tudtak csak TOP-ban maradni. Főleg normálban 5. szinten, ahol még mindig a 2 hadi 1 vari 1 toli felállás a menő. mert mondjuk egy olyan csoportban, ahol az orik 90%-a hadis, ott mondjuk bevédi magát hadi ellen, és apránként fedezget... Mert nem kell félnie a lopásoktól, stb.
mikor voltál Te utoljára normálban?? ott még egy faj és személyiség nélküli orival is föl lehet lépni 5-ös szintről

Quote:

Nekem ez akkor sem tetszik, hogy ha 1x is megvernek nagy hekin, akkor brutálisan nehézzé válik szintet lépni, mert hiába vagyok 600 hekin, nem fogok tudni szintet lépni amg be nem megyek 850 fölé... És ha már kínkeservvel, vért izzadva újra bemegyen 850-re, akkor meg 250 hektárt elvesztek az országomból szintlépéskor. Hát nem lesz jó érzés látni elbukni 250 hektárt, amiért esetleg hónapokig kűzdöttem...
nem kötelező fölmenni 400 hektárral a fellépési határ fölé
ha fölmész, vállalni kell a kockázatot

bocs, hogy nem idézem be mindet, de annyit írsz, hogy kilógnánk a fórumból

Last edited by Andrew; 08-22-2007 at 12:31..
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 12:29
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Csak egy saját példa.

Ez az országom 5/Y csoportban van:

Játékidő 1.000 kör 3.578 kör MEGFELEL
Maximális föld 600 hektár 599 hektár MEGFELEL
Top30% ideje 336 kör 465 kör MEGFELEL

Kb 4 hónapja regisztráltam. Tehát még vissza lenne 1535 köröm, és utána muszáj lesz lépnem. Az 63 nap. 2 hónap. Teht 2 hónap múlva rá leszek kényszerítve, hogy elhagyjak egy csoportot, ahol szeretek játszani.
Ezzel az országgal nem szerettem volna 4/M-ben játszani. De muszáj lesz. Hát egy biztos. Boldog nem leszek tőle, hogy lépnem kell. És ez az ország aztán nem zavar senkit. Senkit nem hátráltat. Senkitől nem veszi el a szabad játék lehetőségét.
???

Ezek anarchista csoportok.

Anarchista csoportokra a morálromlás eddig se vonatkozott.
Old 08-22-2007, 12:31
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Egy dolgot felejtesz el.

Az nem ugy mukodik, hogy 2000 topkor utan gyujtogatnak. (ami igazabol 1800) Hanem csak akkor romlik a moralod. Es akkor gyujtogatnak, ha az nagyon alacsony... Szoval ha a gyujtas merteke erosodik, es nem a moralromlas merteke, akkor egy jo ideig penzosztassal nem lesz semmi bajod... ( fogalmam sincs meddig kezelheto, sose probaltam)
5%-os morálromlásig még lehet kezelni a helyzetet pénzosztással gond nélkül
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules