Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-16-2007, 11:10
belas belas is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

2, Szerintem ha kapsz X milliárd aranyat, amiért megtámadod az egyik saját országodat (márpedig be fogod tudni ütni, hiszen saját ország, gondoskodsz róla, hogy beüsd), az szerintem igencsak előny

Ezt te sem gondolod komolyan remélem.....

Az első pontal viszont teljesen egyetértek)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 08-16-2007, 11:15
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by belas View Post
2, Szerintem ha kapsz X milliárd aranyat, amiért megtámadod az egyik saját országodat (márpedig be fogod tudni ütni, hiszen saját ország, gondoskodsz róla, hogy beüsd), az szerintem igencsak előny

Ezt te sem gondolod komolyan remélem.....
Teljesen komolyan gondoltam. Miért más üsse be az én vérdíjas országomat? Majd beütöm saját magam. Nem azért ütögettem vele annyit, hogy aztán más kapja a pénzt utána...

Eleve általános felháborodás van, ha valaki más játékos országát valaki meg meri támadni (szintén fórumos tapasztalat), akkor szerinted mi lenne, ha ezért még 4 milliárdot is kapna a másik? Vagy akár csak 400 milliót.
Old 08-16-2007, 11:16
belas belas is offline
Member

Tudod jól,hogy én nemvagyok olyan régi motoros itt a hodban /3év/ tehát az alapokat nemismerem,csak hallottam) De ha vkit nemtudsz felhuzni az énvagyok OFF

Vissza a témához, ha ide bármelyik témába egy anarchos beir miért van az,hogy ti rőgtön kétvállra akarjátok fektetni?? ÉS miért rögtön azt nézitek,hogy mi mindenből csak a pénzt látjuk??
Reply With Quote
Old 08-16-2007, 11:17
Steve Steve is offline
Member

Én úgy gondolom, hogy a 100millára emelés vagy 1milliárdra tényleg azt eredményezné amit Ati írt. Mindenesetre ha nem lehet megcsinálni a rendszert olyanra, hogy vmi érdekes jöjjön ki belőle, a vérdíjas előnyt szerezzen magának (teszemazt vérdíjas nem fagy, vérdíjjal 2szer olyan gyorsan telnek a körök és gyorsabban léphet, ilyesmik) akkor jobb lenne lehúzni a rolót.
Steve`sfield (#324643)
Reply With Quote
Old 08-16-2007, 11:21
belas belas is offline
Member

Én pl ezt a játékot nemazért játszom igen "játszom"mert unatkoznék!! Ha nemderült vna ki szeretem játszani,tehát ha bárhova vmi butaságot irtam elnézést,csak a játékot probálom segiteni ill hozzászolni némi ici-pici tapasztalatommal)

Tehát vérdij!!! sztném ha tényleg nemcsak Ati,meg én beszélnénk róla....
Reply With Quote
Old 08-16-2007, 11:41
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Steve View Post
Én úgy gondolom, hogy a 100millára emelés vagy 1milliárdra tényleg azt eredményezné amit Ati írt. Mindenesetre ha nem lehet megcsinálni a rendszert olyanra, hogy vmi érdekes jöjjön ki belőle, a vérdíjas előnyt szerezzen magának (teszemazt vérdíjas nem fagy, vérdíjjal 2szer olyan gyorsan telnek a körök és gyorsabban léphet, ilyesmik) akkor jobb lenne lehúzni a rolót.
A mostani javaslattal igencsak előny a vérdíjasnak, hogy kap egy halom pénzt, amiért beüti saját magát.

A vérdíj sose azért volt, hogy valami kézzelfogható előnyt adjon, ahogy a zászlós játék se azért van a hétvégiben. Azért van, hogy legyen egy plusz játék.

Hangsúlyozom, hogy PLUSZ játék.

Nekem még mindig az a legfőbb problémám, hogy sokan az alap játékot se játsszák. Arra gondolok, hogy harcolni másokkal.

Mert mi az, amit én látok, mint külső szemlélő, a fórumot olvasva? "Nehogy meg merjétek támadni az országomat!", "Miért ilyen drága a piac? Olcsóbban termeljetek!", "Valaki már megint megtámadott, hát ezért termelek én nektek?!" és hasonlók. Ez mind szép és jó, ez egy idilli, békés környezet.

belas, ne érts félre, nem felhúzni akarok én senkit. Csak elmondom, hogy mit látok, és ezek után felteszem a kérdést, hogy ennek a békés, idilli környezetnek a figyelembevételével mennyiben lenne jó, ha a vérdíjon változtatnánk?

Az 5. szinten még van talán harc is az anarchban. Lehet, hogy érdemes lenne csak oda visszaszorítani a vérdíjat, és egy picit emelni az összegen.

És való igaz, hogy jó lenne, ha ehhez többen is hozzászólnának. Néha megjelenik pár anarchos emberke, ír valamit, aztán 2 nap múlva soha többet nem látjuk, mert 2 napnál hosszabb beszélgetés erejéig nem érdekli a téma. Így nem lesz túl sok előrelépés. Max annyi, hogy minden egyéb tényező és vélemény nélkül hozom meg a döntést, ami nem biztos, hogy a többség érdekével egyezik.
Old 08-16-2007, 12:44
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Sziasztok!

Én annyit tennék hozzá, hogy támogatom a vérdíj összegének megemelését ésszerű keretek között.
A 10 millós értékről való indulás tetszik! A top vérdíj lehetne mondjuk 0,5 milliárd.

Az igencsak kevés pénz ahhoz, hogy valaki saját magát ütögesse miatta. Nyilván csak az tudja állandóan magát ütögetni ide oda, aki multis. Aki meg multis, van annyi pénze, hogy ne érje meg magát ütni ezért a kevés aranyért.

Viszont egy feltörekvő, kevés országgal rendelkező játékosnak igencsak jól jön az a pénz! És szerintem beindítaná a vérdíj mozgását. Sokkal szívesebben támad meg az ember egy országot, ha kap érte 100 millió aranyat (például) a föld mellé amit lever róla.

Nehéz beütni, mert be vannak védve?
Vérdíj nélkül is be lehet védeni országokat... De azért párszár milláért már elgondolkodnának az emberek, hogy rájuk rontanak.

Talán még én, mint tolvaj is regelnék pár ütőországot fél milliárdért. A poén kedvéért, hiszen az tényleg nem sok pénz.

Más:

Nekem az jutott eszembe, hogy csökkenne a vérdíj a szabadság alatt. Mondjuk körönként 10.000 arannyal. Az egy nap 240.000 arany lenne. Tehát ha valaki TÉNYLEG nem tud géphez jutni, mert nyaral, vagy javítják a netet, vagy akármi, és kimegy pár nap (esetleg 1-2 hét) szabadságra a játékon belül, akkor az nem vesztené el (önhibáján kívül) az összes vérdíjat az országáról!
Viszont, aki kimegy hónapokra szabira vérdíjjal csak azért, mert "Jól néz ki az orimon a piros felirat) Arról azért igenis elfogyna. És leesne róla a vérdíj.

Szerintem ezek a módosítások mind a vérdíjjal rendelkező, mind a 'vérdíjtalan' országok tulajdonosainak figyelmét jobban odavonzanák ehhez a témához.

Más:
Én is megemelném a védett országok számát: a jelenlegi 20 főről 30-ra. Az 50%-os emelés nem 'flood'-olná a fórumot, de azért mégiscsak jobban lehetne találni ilyen orikat.

Továbbá szerintem sem jó dolog, hogy alapból védett országokat tesz még egyszer védetté...

Egy lila színű országról hogy a viharba üsse le az ember a vérdíjat? Úgyszint a már alapból szabadságon lévő országokkal is ez a helyzet.
Egy támadhatatlan országra minek kék védelem?

Hát nagyjából ez a véleményem.

Gee
Reply With Quote
Old 08-16-2007, 12:52
Pax Hungaricum
Guest

Ja és Ati, szerintem azért van az, hogy "jön pár anarchos" és párat beír aztán eltűnik, mert igazából (SAJNOS!) kevés embert érintenek ezek a kérdések (hiába a legnagyobb csoport)

És akik az anarchban minden nap részt vesznek, pontosan tudják, hogy mire vágynának oda.

(Szóval nem hiszem hogy sokan vagyunk, akiknek 40-nél több országuk van.)

Azok idejönnek, és leírják a véleményüket. Mit ragozzanak rajta?

Én ezt akarom, legyen ez. Ő azt akarja, legyen az. Te meg mérlegelsz, meghallgatsz mindenkit, és arany középutat választva mindenki kívánságát megpróbálod kielégíteni.

De még midnig azt modnom, hogy az anarchban kevés az igazi anarchos. A legtöbb ori még midnig áthelyezett, meg szabis.

Ők nem fognak ide írni. meg nem is tudnak érdemben hozzászólni. Vagy ha hozzászólnak is, lehet, hgoy rossz irányba terelik a beszélgetést mert nem ért hozzá / rosszat akar az anarchosoknak (bosszú az áthelyezésért, vagy mert mi sok orisok agyonvertük, stb)

No mindegy, a lényeg, hogy a kevés hozzászólás talán ezért van. (Illetve hogy ha sok is a hozzászólás, kevés embertől ered)

Mindenesetre a véleményem leírtam

Gee
Reply With Quote
Old 08-16-2007, 12:59
Pax Hungaricum
Guest

A kevés embert úgy értem, hogy akik foglalkoznak, törődnek a saját csoportjukkal.

mert a többezer átpakolt ori gazdája (gondolom) magasról tesz rá, mi történik a mi kedvenc Y-unkkal. Pláne M H D...

Bár jobban örülnék, ha több ember szólna hozzá, nyilván szélesedne a paletta a sok véleménnyilvánítástól.

Gee
Reply With Quote
Old 08-16-2007, 13:15
Pax Hungaricum
Guest

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
És hogy mégse legyen teljesen off: ezért is tartok attól, hogy ha a gazdaságba megint belenyúlunk (vérdíjjal kapott pénz), akkor méginkább ezek a siránkozások fognak elhatalmasodni a fórumokon, hogy jajj de drága a piac, nehogymár saját magamnak termeljek, termeljen nekem más, de ne ilyen drágán...

Én az eleje óta nem értem a sírást. Megemelkedtek az árak. Naésaztán? A kezdő ori kap bányát 5*3-at + 25 lelőhelyet. Na nehogy már abból ne tudjon kiépülni 200 hekin 72 kör alatt... Az azért nevetséges lenne.

Aki meg már ki van épülve, szerezzen pénzt a megdrágult piachoz. Üssön, lopjon, vagy termeljen ő maga saját magának.

Ez kicsit OFF, de kapcsolódik a vérdíjhoz szerintem annyira, hogy talán ez is beindítana valami mozgást, ha nem nevetséges összeg lenne a vérdíj.

Lásd: a szegényebb oriknak jól jönne 10-20-100 milla, tudna vásárolni a piacon.
A gazdag multisoknak az meg nem akkora összeg, hogy megérje agyonverni saját magukat érte.

Úgyhogy szerintem a megemelt vérdíj, és a emgdrágult piac együttesen talán még jó hatással is lehetnek egymásra.

Gee
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules