|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

08-08-2007, 12:44
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Elég sok olyan megjegyzés elhangzott, hogy az elfek ezután ki fognak halni. Nem tették. 
|
Bocs, közben szerkesztettem
Az 1A-ban biztosan nem fog kihalni, az alsóbb csoportokban sem, végülis nincs olyan faj, amellyel senki ne játszana.
|

08-08-2007, 13:11
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Bocs, közben szerkesztettem
Az 1A-ban biztosan nem fog kihalni, az alsóbb csoportokban sem, végülis nincs olyan faj, amellyel senki ne játszana.
|
például én játszani fogom  csak tolvajról hadisra épülök át 
|

08-08-2007, 13:16
|
Senior Member
|
|
|
|
Kicsit megnyugtató, hogy nem csak nekem tűnik elképesztő nagynak az elfek aránya. Most már kifejezetten örülök, hogy be lett vezetve a malus rájuk, az én törpimet ugyanis kifejezetten szerették gyújtani, nagyon gyakran ok nélkül is... Ilyen elfes bandán ütve gyakorlatilag nem lehetne átjutni, ha naponta a házak 80%-át közben újra kellene építeni
|

08-08-2007, 15:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Kicsit megnyugtató, hogy nem csak nekem tűnik elképesztő nagynak az elfek aránya. Most már kifejezetten örülök, hogy be lett vezetve a malus rájuk, az én törpimet ugyanis kifejezetten szerették gyújtani, nagyon gyakran ok nélkül is... Ilyen elfes bandán ütve gyakorlatilag nem lehetne átjutni, ha naponta a házak 80%-át közben újra kellene építeni
|
Engem az egész elfes cécóban ez a szöveg idegesített a legjobban. Kb. úgy adja elő 1-2 ember, mintha az összes elffel játszó azzal szórakozna, hogy a környéket szívatja, mert megteheti. Biztosan van ilyen, de kaptam én már biztonságos távolságból rengetéseket és tűzgolyókat is, mégsem találtam ki, hogy minden óriás meg gnóm gonosz, és gyengítsük már a varázslóikat mert nekem így kényelmetlen.
|

08-08-2007, 20:06
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
|
engem párszor már szedtek szét, néha nagyon csúnyán, de ez szövi háborúk keretén belül
1* a szétvert gyenge országom egy ork tábi teljes napig mészárolta 4óránként 8 sereggel, majd 8*ütött be földre, mégse mondodm azt h minden ork szemétkedik a szerencsétlennel a hecc kedvéért
(amúgy az ilyen hozzáállást már paranoiának hívják)
|

08-08-2007, 22:06
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Engem az egész elfes cécóban ez a szöveg idegesített a legjobban. Kb. úgy adja elő 1-2 ember, mintha az összes elffel játszó azzal szórakozna, hogy a környéket szívatja, mert megteheti. Biztosan van ilyen, de kaptam én már biztonságos távolságból rengetéseket és tűzgolyókat is, mégsem találtam ki, hogy minden óriás meg gnóm gonosz, és gyengítsük már a varázslóikat mert nekem így kényelmetlen.
|
Quote:
Originally Posted by -Ede-
engem párszor már szedtek szét, néha nagyon csúnyán, de ez szövi háborúk keretén belül
1* a szétvert gyenge országom egy ork tábi teljes napig mészárolta 4óránként 8 sereggel, majd 8*ütött be földre, mégse mondodm azt h minden ork szemétkedik a szerencsétlennel a hecc kedvéért
(amúgy az ilyen hozzáállást már paranoiának hívják)
|
Bevertem egy óriás hadist. Nem hiénáztam, hanem átütöttem ahogy illik. Az elf klántagjai még egy hét múlva is gyújtottak, gyakorlatilag értelmetlenül, merthogy egyiküknek se volt esélye se visszavenni a földet amit elvettem. Eleinte azt hittem, majdcsak megunják, aztán mikor rájöttem, hogy nem, próbáltam menekülni felfele. Pár sikertelen gömb, és 4!!! elf gyújtogatott...
Próbáljatok napokig úgy játszani, hogy az oriban nem csak a bányák tornyok és barakkok állnak, hanem a templomok és kocsmák is, aztán majd meghallgatom a véleményeteket a témáról. Tudom, nem kell gömbözni ha nem akarok benn égni az orimban... Klánszabi lett a dologból. Mikor visszajöttünk az eredeti két elf újrakezdte a gyújtást, a másik kettő nem folytatta szerencsére. Aztán találtam egy törpét, és eltávolodtam.
Az A középmezőnyében jelenleg 50% körüli, vagy esetleg annál is magasabb az elfek aránya. Malus nélkül igen macerás lenne a megélhetés más fajokkal, esetleg az óriást kivéve, lévén elég védett gyújtás ellen. Elnézést kérek mindkettőtöktől, hogy nekem az A-s játék nem arról szól, hogy bebetonozom magam elfnek, és szép lassacskán felfedezek...
|

08-08-2007, 22:13
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Nem igazán értem, én még sosem találkoztam ilyen jelenséggel, hogy ok nélkül zaklassanak, sem engem sem a szövijeimet nem értek ilyen atrocitások.
Olyan volt hogy elfként az előttem lévő gnóm hadit begyújtottam többször, de nem szórakozásbol, észrevettem hogy sok esetben két három napig sem lép be az orijába és biztam benne hogy sikerül olyan emberhiányt csinálni nála, hogy ne menjenek a tornyai vagy esetleg a barakkokbol is dezertáljanak a katonák. Igy ki tudtam volna fosztani 40-45% elf barakkal is.
Gyulaword (#79796)
|

08-08-2007, 22:21
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Malus nélkül igen macerás lenne a megélhetés más fajokkal, esetleg az óriást kivéve, lévén elég védett gyújtás ellen.
|
Már ne haragudj, de úgy állítod be, mintha a változtatások előtt nem lehetett volna megélni a rettenetes elfektől. Rádaásul ez a "macerás lenne" úgy hangzik, mintha olyasmiről beszélnénk, ami még soha nem történt volna meg, azaz a nem elbutított elf együttéléséről a többi fajjal. Azért elég sok éven keresztül működött a dolog, nem éreztem úgy, hogy az elfek mellett bármilyen másik faj esélytelen lenne.
Amúgy tök fölösleges már itt szaporítani a szót, akik nem bírták az elfet, örülhetnek; akik azt az elfet szerették, amelyik baj esetén vissza is tud ütni, azok bánkódhatnak; akiknek meg csak a védelem számít, azok kaptak egy ideális fajt.
|

08-08-2007, 22:23
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
akiknek meg csak a védelem számít, azok kaptak egy ideális fajt.
|
... és ez a lényeg, hiszen az elfnek mindig is ez lett volna a célja. 
|

08-08-2007, 22:24
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
... és ez a lényeg, hiszen az elfnek mindig is ez lett volna a célja. 
|
Igen, csak egy univerzális faj, igy sajnos elég egyoldaluvá vált.
A gyujtás és az ártózás malusza miatt két fontos taktikai elemet veszített el az elf.
Én azért szerettem az elfet mert bár nem tekivédett faj, de még is oylan univerzális volt mint a gnóm, ha szükség megkívánta mindhárom fegyvernemben megállta a helyét.
Gyulaword (#79796)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|