|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

07-31-2007, 11:16
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Én már most is úgy érzem, hogy túl sok az eltérés, és ha ezeken bármit változtatunk, akkor az max ezek csökkentése. Gondolok itt például a morláromlás bevezetésére, ami ezt a problémát pillanatok alatt megoldaná. De tisztában vagyok azzal is, hogy ez a változás ellenkezne a nagy országok érdekeivel. Ahogy a mostani rendszer ellenkezik a fordulni vágyók érdekeivel.
Azt nonszensznek tartom, hogy szélsőséges esetben a top90%-ról egy 10 személyiséges ország fordulhasson. Adott esetben sokkal könnyebben, mint egy egyszemélyes, akinek a top30%-ot kell teljesíteni.
|

07-31-2007, 11:23
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Azt nonszensznek tartom, hogy szélsőséges esetben a top90%-ról egy 10 személyiséges ország fordulhasson. Adott esetben sokkal könnyebben, mint egy egyszemélyes, akinek a top30%-ot kell teljesíteni.
|
A top 10-15% és a top 90% között azért van még néhány szám. Lehet, hogy van olyan kompromisszumos százalék (top 30%?), ami elfogadható lenne (természetesen nem az lenne cél, hogy kis számmal könnyebb legyen fordulni, mint kis szám nélkül).
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

07-31-2007, 11:33
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Chris
A top 10-15% és a top 90% között azért van még néhány szám. Lehet, hogy van olyan kompromisszumos százalék (top 30%?), ami elfogadható lenne (természetesen nem az lenne cél, hogy kis számmal könnyebb legyen fordulni, mint kis szám nélkül).
|
Fix földértékekről beszélünk, miközben a top arányok folyamatosan változnak. Mi különbség van a D és az M között? Oda most még ne vezessük ezt be, mert ott még a témanyitónak nincs országa. Majd amint az Y-ból nem tod fellépni, akkor azonnal és rögtön az Y-t is változtassuk meg. Aztán az M jön majd, amikor onnan se tud fellépni.
Nem véletlenül van a legtöbb esetben százalékos arány megadva az elérendő helyezéshez.
Ha változtatunk, akkor az anarch rendbeszedése érdekében nem foltozgatásokra van szükség -- annak függvényében, hogy egy a játék abbahagyásával fenyegető ember épp hol akadt el --, hanem arra, hogy a gigaországok életete sokkal nehezebb legyen, és ne érje meg tartani őket. Így a fordulás is mindenki számára sokkal egyszerűbbé válna.
|

07-31-2007, 11:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha változtatunk, akkor az anarch rendbeszedése érdekében nem foltozgatásokra van szükség -- annak függvényében, hogy egy a játék abbahagyásával fenyegető ember épp hol akadt el --, hanem arra, hogy a gigaországok életete sokkal nehezebb legyen, és ne érje meg tartani őket. Így a fordulás is mindenki számára sokkal egyszerűbbé válna.
|
Nekem innen úgy tűnik, hogy ilyen módon el lett döntve a kérdés általad. Gondolom a módszer erre a rendbeszedésre, az lesz, amit már többször említettél.
/ókyr töredék/
|

07-31-2007, 11:46
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Chris
Nekem innen úgy tűnik, hogy ilyen módon el lett döntve a kérdés általad. Gondolom a módszer erre a rendbeszedésre, az lesz, amit már többször említettél.
|
Én jelenleg az anarchos módosítás témáját fel se vetettem -- semmi szinten.
|

07-31-2007, 11:50
|
Banned
|
|
|
|
oks olvasgatok picit 
sajnalom ha teged idegesitenek az ilyen beirasok
meg is ertem hogy evek ota csinalod ezt a melot es eleged van belole picit
en semmi penzert nem csinalnam ezt az adminkodas dolgot 
igazabol azert olvasok keveset meg szolok hozza csak a szamomra nagyonfontos temakhoz mert idaig barmikor hozzaszoltam a forumhoz vmi otlettel.
mindig ugyanigy le lettem hurrogva mint most hogy tok hulye vok 
csoda hogy mikor bemutatkozom valahol nem azt mondom hogy szia hulye vagyok 
Last edited by jack herrer; 07-31-2007 at 12:06..
|

07-31-2007, 11:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Én jelenleg az anarchos módosítás témáját fel se vetettem -- semmi szinten.
|
Az előző hozzászólásomban erre az üzenetedre céloztam:
Quote:
Originally Posted by Ati
Valójában egy nagyon egyszerű megoldással rendbe lehetne szedni mindent akkor is, ha nem akar senki harcolni, és ez pedig a normálban megszokott max hektár feletti szabis szankció és a későbbiekben bevezetésre kerülő morálromlás melletti erősödő gyújtogatás, miegyéb (ez mg megbeszélés alatt).
|
De lehet félreértettem valamit...
Ha igen, bocsi.
/ókyr töredék/
|

07-31-2007, 12:01
|
Administrator
|
|
|
|
No akkor átfogalmazom.  Jelenleg nem terveztem, hogy az anarchhoz hozzányúlok, a játék egészét érintő változásokon felül. (Rengeteg kényelmi módosítás, stb. Olvashatók a megfontolás alatt álló témák között.)
Ha mégis hozzányúlok, akkor csak olyan megoldás jöhet szóba, ami a tényleges problémát megoldja, nem csak egy épp most fordulni kívánó országot segít. A tényleges probléma pedig 2 dologból adódik: 1, olyan életképtelen országok vannak a topban, akiknek véleményem szerint nincs okuk ott lenni; 2, amit már sokszor említettem, és folyamatos vesszőparipám anarch terén: "valamit csináljatok, hogy játszhassak. én biztos, hogy nem fogok se támadni, se termelni, se fellépni, de valamit csináljatok". Tessék hát végre játszani. (Tisztelet a kivételnek, aki játszik. Tény, hogy valószínüleg a nagyhangú kisebbségről tudok csak.)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|