|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

07-31-2007, 07:50
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Never
Ati utolsó anarchhal kapcsolatos mondataiból azt lehet kikövetkeztetni,hogy nem mostanában lesz bármiféle pozitív változtatás anarchban,szal sztem ez felejtős téma.
|
Addig pedig nem fogok játszani ott az 100%, mert ennek így most nincs semmi értelme! Azért milyen furcsa látni, hogy néhány ori 2-2,5x akkora mint a legnagyobb KLÁN mérete normálban! 
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|

07-31-2007, 08:49
|
 |
Member
|
|
|
|
A 2/D-t az tudnád rendbe tenni ha a sok megalomániás homi lefordítaná a giga oriját. Mikor van jön egy ilyen d-t érintő topic, mindig jönnek a giga ori tulajok és sírnak, ahelyet hogy leforgatnák az országokat.
Gyulaword (#79796)
|

07-31-2007, 09:02
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by jack herrer
amugy en sem ertek vele eggyet hogy beke meg szeretet van az anarch folsobb szintein 
|
Ha bárki megnézi az utóbbi napok személyeskedéseit itt a fórumon (ezen), akkor kb látszik, hogy mi megy az anarchban, amint valaki meg mer támadni egy másik országot. Nekem alapvetően ez a legnagyobb problémám az anarch felsőbb szintjeivel, hogy amint valaki elkezdene játszani, és megtámad valakit, egyből ő lesz a nagy közellenség. De persze csak fórumon és szóban, mert tenni nem tesz ellene senki semmit. Csak kiutáljátok, és meg ya fenyegetőzés, hogy akkor nem lesz a piacon nyersanyag, amiért megtámadtál, és stb.
Szóval az első kérdésem rögtön ez: ha fordulni akar valaki, akkor miért nem támad mondjuk legalább egyet azon a szinten? Vagy kettőt, és akkor máris beindulna a játék, és nem arról szólna a szint, hogy békésen termelget mindenki?
Ne értsd félre, ezt most nem ironikusan kérdezem, hanem teljesen komolyan. Mert kívülálló számára, a fórumot olvasva, csak ez folyik ott, semmi más. Nincs csata, mert amint valaki csatát mer kezdeni, fórumos fenyegetések kezdődnek, esetleg hatalmas anyázások.
|

07-31-2007, 09:07
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by jack herrer
jaja valtozas szukseges 
ha nem lessz en is fogom magam aztan torlom a 3askamat
es leszabizok Yban aztan egy deka vipet nem fizetek tobbet
|
Ez a hozzáállás szokott menni a belső fórumon is. Tökéletes példa, köszönöm.
Tehát ez a "Ha X tovább játszik, én soha többet nem fizetek egyetlen vipet sem, úgyhogy azonnal töröld X-et, mert meg mert támadni." hozzáállás. Nem sarkítás, ez egész konkrét példa volt az utóbbi pár hétből.
Nem "játszom, és jól megbosszulom, amiért meg mert támadni", hanem "többet nem játszom, ha ő is játszik, azonnal töröld".
Meg "Ki merte megvenni a tekercseimet? Többet nem termelek semmit a piacra!", és hasonlók.
Ez játék? Most őszintén.
Első körben egy szemléletváltás kellene, hogy JÁTÉK legyen, és ne csak egy nagy hely, ahol anyázzátok egymást különböző vélt vagy valós sérelmek miatt.
Mit érsz el a fordulással? Lent fejlődsz tovább békésen? Sok kis kék sorszámos országgal fog lent menni a békés együttélés, és amint valaki támadni mer, akkor... szabi és fenyegetőzés, hogy nem lesz több piac?
Ez mire jó?
|

07-31-2007, 09:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szóval az első kérdésem rögtön ez: ha fordulni akar valaki, akkor miért nem támad mondjuk legalább egyet azon a szinten? Vagy kettőt, és akkor máris beindulna a játék, és nem arról szólna a szint, hogy békésen termelget mindenki?
Ne értsd félre, ezt most nem ironikusan kérdezem, hanem teljesen komolyan. Mert kívülálló számára, a fórumot olvasva, csak ez folyik ott, semmi más. Nincs csata, mert amint valaki csatát mer kezdeni, fórumos fenyegetések kezdődnek, esetleg hatalmas anyázások.
|
D-ben leginkább azért nem megy a harc, mert nagy a körtávolság az országok között, és sok a szabis ori. Nem feltétlenül arról van szó, hogy valaki nem akarna támadni, hanem hogy nincs a közelben senki, akit lehetne.
Szép csendben megjegyzem, hogy szerintem az egész probléma megoldásához az kellene, hogy az emberek belátóbbak legyenek, és megértőbbek, ne akarják a saját "javuk" végett tönkretenni mások játékát. Biztosan lehet ezt külső erővel is szabályozni, vagy kényszeríteni az embereket, de önkéntes alapon könnyebben menne, és "fájdalommnetesebben". Szerintem.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

07-31-2007, 09:18
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez a hozzáállás szokott menni a belső fórumon is. Tökéletes példa, köszönöm.
Tehát ez a "Ha X tovább játszik, én soha többet nem fizetek egyetlen vipet sem, úgyhogy azonnal töröld X-et, mert meg mert támadni." hozzáállás. Nem sarkítás, ez egész konkrét példa volt az utóbbi pár hétből.
Nem "játszom, és jól megbosszulom, amiért meg mert támadni", hanem "többet nem játszom, ha ő is játszik, azonnal töröld".
Meg "Ki merte megvenni a tekercseimet? Többet nem termelek semmit a piacra!", és hasonlók.
Ez játék? Most őszintén.
Első körben egy szemléletváltás kellene, hogy JÁTÉK legyen, és ne csak egy nagy hely, ahol anyázzátok egymást különböző vélt vagy valós sérelmek miatt.
Mit érsz el a fordulással? Lent fejlődsz tovább békésen? Sok kis kék sorszámos országgal fog lent menni a békés együttélés, és amint valaki támadni mer, akkor... szabi és fenyegetőzés, hogy nem lesz több piac?
Ez mire jó?
|
Én is ezt hallom meg olvasom a fórumokon az anarchról.Nemtom mi benne ajó hogy mindenki termel, meg termel meg termel....Esetleg kéne egy új játékot csinálni hogy Termelő vagy mondjuk elkezdeni jáccani a hódítót 2/D-ben is!
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

07-31-2007, 09:18
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Chris
sok a szabis ori
|
Ezen a szabadság változtatása, ami nyilván egységes lesz, és az anarchra is vonatkozni fog, akárcsak a normál socsporokra, egy picit változtatni fog, de nem hiszem, hogy ez lenne a problémára a megoldás.
Valójában egy nagyon egyszerű megoldással rendbe lehetne szedni mindent akkor is, ha nem akar senki harcolni, és ez pedig a normálban megszokott max hektár feletti szabis szankció és a későbbiekben bevezetésre kerülő morálromlás melletti erősödő gyújtogatás, miegyéb (ez mg megbeszélés alatt).
Alapból ezek az anarchra nem vonatkoznak, mert ez volt az igény részetekről, hogy had legyenek ott akkora országok, amekkorát csak akartok, és ne kelljen fellépni vagy fordulni. Ez tehát a ti konkrét kérésetek volt, hogy így működjön, mert ez így az igazi, és így a jó.
|

07-31-2007, 09:29
|
Member
|
|
|
|
egy apró kiegészítés azoknak, akik azt mondják h nem harcolunk anarchban, hanem fel akarjuk tamagocsizni magunkat a fordulási szintig.
ÚjKyria (#141203) [2/D]
Föld: 54.577 hektár
Felfedezési arány
4,04%
aki akar fordulni, az igenis ütni fog, nem csak fedezni, azonban még így sem lehet nagyobb kék számmal fordulni, ezért keresünk megoldást.
|

07-31-2007, 09:51
|
 |
Member
|
|
|
|
Így kívülről támadt egy ötletem. Leírom, hátha jó. A 2D óriás orijai még az olcsó felfedezés időszakában jöttek létre. Ma már ekkora orikat aligha lehet csinálni. Ezért az oriméreteket kéne csökkenteni. Például minden ori egyszeri alkalommal tizedére csökkenne. A tized csak példa, a pontlista elemzésével lehetne megtalálni a jó arányt. Így nem lennének fordulásra kényszerítve a legnagyobb orik sem, megmaradna helyezésük, de normális körtávolságok lennének és lehetne harcolni.
Egér a sajton... (#3744)
|

07-31-2007, 10:19
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Never
Ati utolsó anarchhal kapcsolatos mondataiból azt lehet kikövetkeztetni,hogy nem mostanában lesz bármiféle pozitív változtatás anarchban,szal sztem ez felejtős téma.
|
Az az adott témára vonatkozott (ha jól sejtem, akkor a klánszintre gondolsz, az volt az, amit elég sokáig pőakolgattam félre, hogy hátha, de aztán nagyon betett az a hozzáállás, amit láttam).
Van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan megjelennek a giga-országok tulajdonosai, és ez a téma is átcsap személyeskedésbe, és egymás anyázásába.
Ameddig nem így van, addig halljuk.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|