Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Használnád-e a hadisarcot, ha a játék szabályai lehetővé tennék?
Igen használnám. 38 62.30%
Nem, nem használnám. 23 37.70%
Voters: 61. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-10-2007, 18:28
Reaktor Reaktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Zsáni View Post
az a baj Zoli, hogy mint tudjuk, ha a kisujjadat mutatod, az egész karod kell...
nem fognak megelégedni ezzel az 50 millás sarccal, mondván mi ez? alamizsna...

legalábbis az a gyanum, sokan így gondolkodnak...

vagy akkor szigorúan be kell határolni mennyi lehet az összege, ha megoldható...
Ez ennek a topiknak a feladata, hogy ezekre a kérdésekre megoldást találjunk.

És az alamizsnáról.
Ha nem szerezhetek lopással fosztással felét se, akkor az is jó, de a mértékén lehet ötletelni.
És a hadisarc kiharcolása DICSŐSÉG is, hisz egyértelmű bizonyítéka a győzelemnek.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-10-2007, 19:15
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

sztem 2 összetevőből kéne állnia a mértékének korlátozásának:
1. függjön az országok nagyságától és a háború hosszától (nem a napokat hanem a csaták számát értem ezalatt), így harc nélkül nem lehet sarc.

2. az ország vagyonának a 10 vagy 20%-a legyen a maximum értéke. ebbe beletartozna:ugyebár az arany, a piacon lévő áruk pontos értéke, illetve az országban lévő összes rúna, drágakő, a nyersanyagok (fegyver, gabona is) raktárkapacitás feletti része illetve a tekercsek 20k db szám feletti része, és a katonák férőhely feletti része szintén ide esne.

Sztem ez a 2 kitétel pontosan korlátozná a hadisarc mértékét. A 2. beszabályozza hogy ne lehessen kisemmizni egy országot és reális határok között tartsa a dolgot, viszont az eldugott tartalékokat is beleszámolja. Emelett ha az 1. kitételt pontosan kidolgozzuk akkor lényegében, korlátozva is lenne a visszaélések ellen.

Úgy gondoltam, hogy a 2érték közül a kisebbik a számit mindig. vagyis kisorikból ne lehessen kisajtolni óriási sarcokat (még ha több millió tekije van akkor se), mert a károk ott jelentéktelenebbek. És ne lehessen max sarcot kérni 2sereg után sem.

Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:34
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Szeretném még az elején leszögezni hogy nem arra gondoltam hogy a hadi sarc kötelező érvényü lenne, csak egy lehetőség a konfliktusok lezárására.
Nem biztos hogy jó ha a hadisarc mértékét a megvívott csaták után határoznánk meg, mert károkozás a gyújtogatás az egységek gyilkolása vagy a rengetés is.
Gondolom nem lenne egyszerü minden egyes iylen eseményt tárolni még egy szervernek sem.

Pénze bárkinek lehet hogy ha akarja, sok topic arrol szól a tartalékokrol, most hogy szóba kerül a hadi sarc lehetősége már nincs tartalékunk? Ha ez az ára a békének biztos hogy megoldom, adok el egységet, azt amelyiket én szeretném, inkább mint hogy az összesbe belemészároljanak többször is, ráadásul emiatt a katmorálom a bányász béka alfele alatt van és könnyű préda leszek a többi országnak is.

Baráti sarcok: javaslatomban szereplő legmagasabb érték az 1milliárd. Ha csalással akarok pénzt szerezni, nekem egyszerübb és kevésbé feltünő módszernek látszik a piaci átutalás mint a baráti sarc.

Felvetődött az is hogy kössük viphez ezt a lehetőséget. Felöllem lehet, nem tulajdonítok neki túl sok jelentőséget.

tehát a hadi sarcnak legyen felétele valamilyen katonai akció, de hogy számoljuk mindezt és próbáljuk mindennek az értékét nyílvántartani azt nem támogatom.

Azt viszont elfogadhatónak tartom hogy a hadisarc felső határa és az országok területe között legyen valamiylen egyenes arányosság.
Hogy a sarc legyen a termelés X%-a azt megint csak nem támogatom, hiszen igy könnyen palira lehet venni a másikat. A termelésem leginkább úgy alakul ahogy aztén irányítom.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:34
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Hmmm azért érdekes ez az egész topic annó a fórumon mindenki amellett vol hogy ne lehessen megsarcoltatni az orikat erre pár hónappal jön a kontra azoktól akik akkor csöndbe voltak hogy hoppá mégiscsak jó volna az a sarcoltatás ..... most akkor döntsük már el melyik rendszert szeretjük

belegondolva ha ez megvalósulna pár nap avgy hét múlva jönne a topic auzoktól akiket megsarcoltak .......
Claívsolais (3) (#379234)

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:37
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :)) View Post
Hmmm azért érdekes ez az egész topic annó a fórumon mindenki amellett vol hogy ne lehessen megsarcoltatni az orikat erre pár hónappal jön a kontra azoktól akik akkor csöndbe voltak hogy hoppá mégiscsak jó volna az a sarcoltatás ..... most akkor döntsük már el melyik rendszert szeretjük

belegondolva ha ez megvalósulna pár nap avgy hét múlva jönne a topic auzoktól akiket megsarcoltak .......
Nem emlékszem hogy volt kérdés az utóbbi időben hogy akarunk e sarcot vagy nem, Ati kiadott egy állásfoglalást, amivel maximálisan egyet értek, ha jól tudom ez után indult egy két topic az általános megbeszélésekben hogy ez mennyire jó vagy rosz dolog. de tudomásom szerint az utóbbi időben, ilyen szabályozott formában a sarcot senki sem vetette fel. Ha tévednék légyszives másold be ide az erröl szóló topic hivatkozását.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:40
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Nem emlékszem hogy volt kérdés az utóbbi időben hogy akarunk e sarcot vagy nem, Ati kiadott egy állásfoglalást, amivel maximálisan egyet értek, ha jól tudom ez után indult egy két topic az általános megbeszélésekben hogy ez mennyire jó vagy rosz dolog. de tudomásom szerint az utóbbi időben, ilyen szabályozott formában a sarcot senki sem vetette fel. Ha tévednék légyszives másold be ide az erröl szóló topic hivatkozását.
rendben akkor bevezette Ati. De biztos megvolt rá az oka vagy nem ? Nem hiszem hogy éppen olyan kedve volt hogy jajj hát akkor most jól kiszúrok a hódítósokkal és megszűntetem a sarcoltatást.

Amúgy meg Gyula ha ez bevezetésre kerülne és ne talán tán olyan helyzetbe kerülsz hogy vesztesen jössz ki egy szöviháborúból te az addig nehezen összegyüjtött pénzed egy szóra odaadnád a pénzed ? Főleg ha több lehetőséged is van pl. szabizni bontani fölfele elütni magad ...... Nem értem ezt a sarcoltatos dolgot de lehet velem van a baj ....

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:50
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
rendben akkor bevezette Ati. De biztos megvolt rá az oka vagy nem ? Nem hiszem hogy éppen olyan kedve volt hogy jajj hát akkor most jól kiszúrok a hódítósokkal és megszűntetem a sarcoltatást.

Amúgy meg Gyula ha ez bevezetésre kerülne és ne talán tán olyan helyzetbe kerülsz hogy vesztesen jössz ki egy szöviháborúból te az addig nehezen összegyüjtött pénzed egy szóra odaadnád a pénzed ? Főleg ha több lehetőséged is van pl. szabizni bontani fölfele elütni magad ...... Nem értem ezt a sarcoltatos dolgot de lehet velem van a baj ....
Atinak szerintem az lehetett az oka hogy többen elszáltak ezzel a hadi sarcal és a hadi sarc nem hadi sarc votl ha nem a szó szoros értelméban zsarolás. Esetleg előfordulhat hogy a játékban lévő pénzért vipet kértek. Gondolom ezért született meg az állásfoglalás akkor.

Dragi, igen, elképzelhetőnek tartom hogy bizonyos körülmények között fizetnék egy bizonyos összeget a békéért. Mert lehet hogy ki tundék alkudni egy oylan összeget ami nekem kevesebb lenne mint az elszenvedett kár, esetleg az ország ujra inditása mert épp valaki teljesen leamortizálja.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:54
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Atinak szerintem az lehetett az oka hogy többen elszáltak ezzel a hadi sarcal és a hadi sarc nem hadi sarc votl ha nem a szó szoros értelméban zsarolás. Esetleg előfordulhat hogy a játékban lévő pénzért vipet kértek. Gondolom ezért született meg az állásfoglalás akkor.

Dragi, igen, elképzelhetőnek tartom hogy bizonyos körülmények között fizetnék egy bizonyos összeget a békéért. Mert lehet hogy ki tundék alkudni egy oylan összeget ami nekem kevesebb lenne mint az elszenvedett kár, esetleg az ország ujra inditása mert épp valaki teljesen leamortizálja.
Nem hiszem hogy valaki ok nélkül fullra leamortizálna egy orit és ha mégis, lehet annak ellenére sem hagyja abba ha hadisarcot kaphat

Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:57
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Nem hiszem hogy valaki ok nélkül fullra leamortizálna egy orit és ha mégis, lehet annak ellenére sem hagyja abba ha hadisarcot kaphat
Nem irtam egy szóval sem hogy egy orit ok nélkül amortizálnak le.
Másrészt a javaslat arrol szólt hogy a hadisarc határozott idejü és felbonthatatlan mnt-vel párosulni. Dragon légyszives itt is olvasd el figyelmesen a legelső hozzászólást.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 07-10-2007, 19:59
Zsáni's Avatar
Zsáni Zsáni is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Reaktor View Post
Ez ennek a topiknak a feladata, hogy ezekre a kérdésekre megoldást találjunk.

És az alamizsnáról.
Ha nem szerezhetek lopással fosztással felét se, akkor az is jó, de a mértékén lehet ötletelni.
És a hadisarc kiharcolása DICSŐSÉG is, hisz egyértelmű bizonyítéka a győzelemnek.
az emberi mohóságnak és pofátlanságnak nincs határa, de próbálkozni lehet.
ezért mondtam, hogy valamilyen keretek közé kéne szorítkozni.
például ahogy Gyula felvetette a hekit,meg lehetne oldani biztos, hogy bizonyos intervallumokban mozogjon. mondjuk 200-400 heki, 401-600 heki, stb... és ezekre ugyanaz a mértékű sarcot lehessen legfeljebb követelni...bár ezt nem tudom hogy lehet figyelemmel tartani, de ehhez nem is értek.

nem kötelező? persze, hogy nem az, végülis erre találták ki a törlésig ütés büntetését...de...
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules