|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Bevezetésre kerüljön-e a piacadó?
|
Igen, jó ötletnek tartom, ezek a jó százalékok.
|

|
2 |
3.57% |
Igen, jó ötletnek tartom, de emeljünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Igen, jó ötletnek tartom, de csökkentsünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Nem, nem tartom jó ötletnek.
|

|
52 |
92.86% |

07-09-2007, 01:55
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Ingoványos talajon vagyunk ám!
Mi az átlagár?
Erre még könnyű válaszolni.
De a mikori átlagárhoz viszonyítanánk???
|
Az átlagár az előző 24 kör árainak az átlaga. Minden k-kor csinál a rendszer egy felmérést és megjegyzi,h ebben a körben az árak átlaga pld 500arany. Wzután számol egy átlagot az előző 24 körre és melléírja az áru mellé.
|

07-09-2007, 00:00
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
Monro, nem lenne egyszerűbb megoldás, ha az átlagár kétszerese felett kirakott áruk ki sem érnének a piacra hanem automatikusan elvesznének? 
|
Sajnos ez is a szabad kereskedés gátolása.
Pl tudom, hogy a félelfek este etetnek (lent sok tanyafree van)
Na most én délbe kiteszek 500K gabonát 3000 ért, és 8,30 kor kiszedem a piacot, hogy az én 3000 es tételem látszódjon az esti etetésidőben.
Lehet, hogy csak 150K-t adok el, de az is megérheti, ha a gabona 80 volt előtte.
Most miért ne ügyeskedjek, ha megy az üzlet?
|

07-09-2007, 01:59
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Sajnos ez is a szabad kereskedés gátolása.
Pl tudom, hogy a félelfek este etetnek (lent sok tanyafree van)
Na most én délbe kiteszek 500K gabonát 3000 ért, és 8,30 kor kiszedem a piacot, hogy az én 3000 es tételem látszódjon az esti etetésidőben.
|
Leadózod és kész. Így is többet keresel majd mint aki "csak" 3x annyiért adta mint az átlagár. Namindegy... valakiknek az elvi érdeke sérül. Akkor is ha nem történik semmi ezügyben. A kérdés, hogy mikor sérül kevésbé?
|

07-09-2007, 09:42
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Én az adóztatás ellen vagyok. De miért? Mert az életben az adó az államnak kell, hogy tudjon működni "jobban" az ország, legyen bevétele és a nonprofit szervezeteknek: rendőrség, tűzoltóság, stb... tudjon adni. Itt az adóval ki járna jól? Az a pénz hova folyna?
Tudom hülye kérdés, csak gondoltam hozzá szólok én is. 
|

07-09-2007, 11:38
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Leadózod és kész. Így is többet keresel majd mint aki "csak" 3x annyiért adta mint az átlagár. Namindegy... valakiknek az elvi érdeke sérül. Akkor is ha nem történik semmi ezügyben. A kérdés, hogy mikor sérül kevésbé?
|
Na akkor.
Ha én befektetek, és ezért 50% nyereségadót kel fizetnem akkor sokkal nagyobb a kockázatom, azaz sokkalta nagyobb hozamelvárásom lesz, mint ha nem lenne adó.
Ilyen az élet is.
Kevésbé fektetnek be a tőkések, ha nagyobb az országkockázat, ill a magasabb kockázathoz magasabb hozamvárakozás társul.
De nézzük máshonnan.
Harcolok egy tanyafree klánnal, és kiszedem a teljes gabonapiacot, hogy éhezzenek.
Nekem ez ugye veszteséget okoz, mert az összes gabonát nem fogom tudni eladni ha túltermelés van.
Miért adózzak még a veszteségem mellé is? Legalább amit eladok drágán abból jöjjön vissza a befektetés egy része.
Last edited by Reaktor; 07-09-2007 at 12:25..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|