|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Bevezetésre kerüljön-e a piacadó?
|
Igen, jó ötletnek tartom, ezek a jó százalékok.
|

|
2 |
3.57% |
Igen, jó ötletnek tartom, de emeljünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Igen, jó ötletnek tartom, de csökkentsünk az adó mértékén.
|

|
1 |
1.79% |
Nem, nem tartom jó ötletnek.
|

|
52 |
92.86% |

07-02-2007, 07:27
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei)
A 100% nál ez az adó 15%
a 150%-nál 25%
a 200%-nál 35%
és a 300%-nál 50%.
Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel!!! Ergo a kishalak semmiképpen nem tudnak rajta bukni.
|
Ez ha jól sejtem egy hirtelen árfelhajtást is megakadályozna  Elég érdekes
De teszem hozzá ha vki felhajtja az árakat, mondjuk 2,5x a tegnapi átlagárnak akkor mindenk kishal ennek az árnak kezd alápakolni, de nagyvalószínűséggel ők is belekerülnek ebbe az adósávba
Last edited by LordYsolt; 07-02-2007 at 07:31..
|

07-02-2007, 07:32
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Monrobá ezzel a fogózóknak is csökkentenéd a nyereségét -> ergó nem érné meg fogózni -> megüresedne a fogózós rész - > sűrűbben lehetne kisebb réssel relatív kis költséggel utalni.
Steve`sfield (#324643)
|

07-02-2007, 07:53
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
sűrűbben lehetne kisebb réssel relatív kis költséggel utalni.
|
Ezt azért gondold át mégegyszer 
|

07-02-2007, 07:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Monrobá ezzel a fogózóknak is csökkentenéd a nyereségét -> ergó nem érné meg fogózni
|
És ezt is 
|

07-02-2007, 07:55
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Ezt azért gondold át mégegyszer 
|
Átgondoltam, ha nincs benn semmi fogó akkor utalok három kicsit mint egy nagyot.
vagy kiemelnéd rózsaszínnel hogy melyik tétel az utalás és csak azt büntetnéd? 
Steve`sfield (#324643)
|

07-02-2007, 08:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Átgondoltam, ha nincs benn semmi fogó akkor utalok három kicsit mint egy nagyot.
vagy kiemelnéd rózsaszínnel hogy melyik tétel az utalás és csak azt büntetnéd? 
|
NEm. Azt adóztatnám ami az átlagárhoz képest sokszoros nyereséget hoz a gazdninak. Tökmindegy, hogy ez átutalás, fogótétel vagy vakszerencse.
Sztem a működése ennek kb így nézne ki...
Valaki utalni akar
1. előző nap elkezdi felemelni az átlagárat (amit kiiratnék minden piaci tételhez 24körös adat!) Ha valaki ezt figyeli akkor látja,hogy megy feljebb így meddig tud adó nélkül kipakolni. Ez magával vonzza természetesen, hogy az alájukpakolt piaci áron kitett árumennyiség értéke is nagyobb,mint elötte így többet kell fizetnie majd érteamikor utal. Ha drasztikusan megy feljebb látja, hogy utalás készül és érdemes adósávba is kipakolni.
2. nem kezdi el felnyomni az átlagárat és adózik ha utalást akar kapni. Tegyük hozzá ez nem annak bünti akinek utalnak hanem annak aki utal!
Az igazi nagy tőzsdecápák ellen (pld 1A) ez a módszer nem elég hatékony hiszen ők a mennyiségekkel játszva utalgatnak nem az árfelhajtással, de ők is utalnak időnként "felhúzott" áru tételekkel amikor hirtelen előkészület nélkül történik valami komolyabb dolog.
|

07-02-2007, 08:23
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Az első pontodhoz szólnék, csak hozzá.
Nincs egy hónapja, hogy egy topic, csak erről szólt. Megtalálhatod az elvetett javaslatok közöt Piac fejlesztés címszó alatt. 
|

07-02-2007, 08:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BigPi
Az első pontodhoz szólnék, csak hozzá.
Nincs egy hónapja, hogy egy topic, csak erről szólt. Megtalálhatod az elvetett javaslatok közöt Piac fejlesztés címszó alatt. 
|
Ha ezzel most gondoltad, hogy belémcsípsz akkor neked is elmondom, hogy már 2x felvetettem ezt a gondolatot és mindkétszer a kukában kötött ki  Nincsenek illuzióim ennek a sorsáról sem attól függetlenül, hogy hasznos fejlesztés lenne... Ilyen az élet... Azzal nyugtatom magam, hogy életében kevés zsenit értett meg a társadalom a történelem folyamán 
|

07-02-2007, 08:42
|
Member
|
|
|
|
Jó lett volna akkor néhány támogató üzenetet kapni. Az én topicom volt.
Keményebben földbe döngöltek mint azt vártam volna.
|

07-02-2007, 10:21
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BigPi
Jó lett volna akkor néhány támogató üzenetet kapni. Az én topicom volt.
Keményebben földbe döngöltek mint azt vártam volna.
|
Hát nem tudom, de én végig olvastam azt a kőkemény két oldalas topicot, de földbedöngölésnek nyomát se látom.  Nézd meg ezt a topicot. Meg ha látnád milyne sok mínuszt kaptam ezért.  Én csak azt nem értem kedves BigPi hogy miért azok mellé állsz akik véleménye ellen küzdöttél anno. Akkor hős voltál, de most csak puhány áruló vagy a szememben.  A piaci raktározást szerinted ez a rendszer nem szorítaná vissza? Csak olvasd el, hogy lázadnak ellene. És kik? Akik a piacot raktárnak nézik. A sok kicsi meg a nagyok mellé áll a szavazásban, de egyébként meg azt se tudják mire szavaznak. Ez az ötlet 100%-ig jót tenne a piacnak és a játéknak, azok számára akik valóban vesznek-adnak, és ha a piac úgy működne, ahogy annak idején meg lett álmodva. Mert akkor tényleg a gazdag fizetne többet. A készletek védelmében itt felszólalásnak helye, nincs, mert akkor már nem paicról beszélünk. Sokan itt attól félnének, hogy bezárulna az egyik kiskapu, amire nagyon leleményes módon rátaláltak, csak épp más okokra hivatkozva ezt az ötletet nem fogadják el. Ehhez a témához nem kívánnék már túl sokat hozzászolni. Miért gyújtsak fényt olyanok agyában akiknek nagyobb sötétség honol a fejükben, mint otthon a pincénkben   Leállok, nem úszok már tovább ekkora árral szemben. 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|