|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Földleadás gátlása (részleteket találsz a 19. oldalon, lap alján)
|
Minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld + baráti mallusz
|

|
51 |
51.00% |
Anarchista csoportba áthelyezés
|

|
22 |
22.00% |
J.K.SZ. bejelentő
|

|
26 |
26.00% |
Újrázási lehetőségek lekorlátozása
|

|
14 |
14.00% |
Földvesztés
|

|
20 |
20.00% |
Katonai morál romlása
|

|
16 |
16.00% |
Gyújtogatás erősödése
|

|
20 |
20.00% |

06-21-2007, 10:14
|
Administrator
|
|
Activity: 18%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Deni
hogy ha a rendőrnek szólnak, hogy Kis Pistike is 150-nel száguld, akkor ne fordítsa el a fejét, hogy nem látja.. csak ennyi a kérés 
|
Próbálj meg bemenni a rendőrségre, és szólni, hogy Kis Pistike 150-nel száguldozott, tegyenek valamit.
Valószínüleg hatalmasat fogsz csalódni, amikor ezek után nem rohannak elvenni Kis Pistike jogosítványát.
|

06-21-2007, 10:32
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Próbálj meg bemenni a rendőrségre, és szólni, hogy Kis Pistike 150-nel száguldozott, tegyenek valamit.
Valószínüleg hatalmasat fogsz csalódni, amikor ezek után nem rohannak elvenni Kis Pistike jogosítványát.
|
de ha bejelentem hogy K.P. kirabolta a házam, akor kijönnek ujjlenyomatokat keresni... és ha megtalálják a nyomatot a széfemen, akkor K.P. dutyiba kerül 

06-21-2007, 10:45
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
de ha bejelentem hogy K.P. kirabolta a házam, akor kijönnek ujjlenyomatokat keresni... és ha megtalálják a nyomatot a széfemen, akkor K.P. dutyiba kerül 
|
Ha kirabolnak, akkor azzal konkrét károd keletkezik. Ez hasonlítható leginkább a jksz-bejelentőre. Ha ilyen összejátszás törtélnik ellened, azt tudod jelezni -- nem egy embert buktatott már meg ez a módszer.
A földleadással nem keletkezik konkrét károd, ezért hoztam ide példának a gyorshajtást. Jó esetben nem lesz attól neked rosszabb, hogy valaki gyorsan vezet a városban. Mint ilyen, egészen más elbírálás alá esik.
Tudom, már az is felmerült, hogy aki egynél több sereggel mer egyszerre támadni, az mindenki menjen szinten automatikusan anarchba. Remélem érzed, hogy ez nem így működik. Attól, hogy találsz egy adott esetben üres országot, akit meg mersz támadni, még nem szeged meg a szabályokat.
Sokkal rosszabb, ha ártatlanok kerülnek anarchba, mintha egy-két olyan eset nincs szankcionálva, ami másoknak kárt nem okoz, de mégis szabályellenes. Ezért ilyen esetben az ártatlanok védelme elsőbbséget élvez a nép által esetlegesen kívánt vérontással szemben. Még akkor is, ha ez nem jelent 100%-os garanciát egyik oldalra tekintetében sem.
Ettől függetlenül a szabályok betartása mindenki számára kötelező.
|

06-21-2007, 10:50
|
Member
|
|
|
|
Nem paranoia, elég tájékozott vagyok úgy gondolom kapcsolatok ismerése terén, csak azt számolgattam a teljes krónikák kapcsán, amik ránézésre megbeszéltek voltak, akiket ismerek, s tudom, hogy összejátszottak, akikről tudom, hogy ismerik egymást, s alapjáraton nem támadnák egymást, pláne nem 5*.
5. szinten volt pl 6 - 8 sorozatütés is, természetes, h nem mind jksz.
Elnézést, én fogalmaztam pontatlanul.
Ha x, és y csal, kerüljenek át, tiszta sor, csak az ABC többi betűje ne azért ne, mert ők kevésbé ismertek, vagy kevesebb figyelem van szentelve annak, mit csinálnak.
Örülök neki, ha aki csal megkapja a büntetését, csak azt nem igen látom át, hogy ha más ad le földet, akkor ők miért fogják megúszni?
Persze azt is megértem, hogy nem lehet mindenkit elkapni, amire próbáltam rámutatni, az az, hogy rendkívül kis % van szankcionálva, így a szabályok betartása nem következetes.
Sajnálom, ha félreérthető amit írok, ha ez az írás sem azt jelenti majd, aminek szánom, akkor nem írok többet, ígérem.
|

06-21-2007, 10:57
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arrakis
Örülök neki, ha aki csal megkapja a büntetését, csak azt nem igen látom át, hogy ha más ad le földet, akkor ők miért fogják megúszni?
|
Értem, hogy mit mondasz, de ez erősen szomszéd tehene effektus.
Átkerültek, ennyi. Nem az elsők, és nem is az utolsók. Játszanak tovább anarchban, vagy visszajönnek normálba, vagy indítanak új országot, esetleg nem játszanak soha többet. Rengeteg lehetőség van.
Most ők kerültek át, máskor más került át, a jövőben megint másvalaki fog.
Ha betartod a szabályokat, akkor nem túl valószínű, hogy átkerülsz. Aki nem tartja be, ott ez az esély nyilván megnövekszik. Ez így a természetes.
Ma reggel is átkerült anarchba 36 darab ország, ugye nem fogunk nekik is külön témát nyitni?
|

06-21-2007, 10:57
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Amúgy ez a 4-5 sereges ütés dolog tény hogy nem mindig jksz, sőt van nagyon sok "szép" hiénázás is köztük.
Ati mi lenne, ha naponta egyszer végig bogarásznád az ilyen 4-5sereges ütéseket, azért sztem a legtöbb esetben kibukna ilyenkor a gyanús eset és azt jobban meglehet nézni, de szvsz átfutni ezeken nem lenne több fél óránál sztem 1 nap.

06-21-2007, 10:59
|
Member
|
|
|
|
Félreértés ne essék, a csalás elítélendő!
Éppen ezért indult ez a topic is, s azért kavart ennyi indulatot, mert sokan fontosnak érzik a szabályok betartását.
Ezek azonban legyenek valóban betartatva, magas %ban, vagy a csalási lehetőségek megszüntetve.
Ettől mindenki boldog lenne.
És egy bölcs vezetőnek, akinek a játékosok a fontosak úgy gondolom szintén jelentőséggel bír/fontos vmilyen megoldás.
|

06-21-2007, 11:03
|
Member
|
|
|
|
O alig gyoztem végigolvasni a sok irast.
Az hogy jksz eztek szerintem tök egyértelmű. aki talakozott tuvaluval a jatekban lathatta hogy 1 sereget is alig kuld ki nemhoyg 5 öt.
Az hogy sok a jksz miert pont ezt büntetjük egyszerű a válasz. Ez került napvilágra.Attol meg hogy egy nevesebb jatekos csal az ugyanolyan mintha egy frissen regelt csalt volna abbol a szempontbol hogy vétett a szabályok ellen.
|

06-21-2007, 11:04
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Arrakis
És egy bölcs vezetőnek, akinek a játékosok a fontosak úgy gondolom szintén jelentőséggel bír/fontos vmilyen megoldás.
|
a többi részével is egyetértek. De ugy gondolom azért nincs annyi áttétel emiatt, mert Ati csak azokat rakja át amiben megvan gyözödve hogy az volt, és úgy van vele hogy nem szenvedjen az aki szabályosan játszik azért hogy 1-1 csalót áttegyen velük anarchba. Lényegében igaza van, mert vagy tényleg komolyan ráfexik a témára és akkor biztos hogy ártatlanokat is átrak, vagy pedig csak a kirivó eseteket rakja át, de így nincsenek áldozatok. Igazából nem tudom mi a jobb a játék szempontjából. 

06-21-2007, 11:04
|
Member
|
|
|
|
Nem a szomszéd tehenéről van szó, a szomszéd tehene ártatlanul kérődzött a kertben, s nem csinált semmi rosszat, max lelegelte a sóskát.
De csalások közt nem látok különbséget.
Mégegyszer hangsúlyoznám, a csalások szankcionálásának száma, aránya nagyon alacsony a tényleges előfordulásokhoz képest.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|