Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-01-2007, 16:22
Mona's Avatar
Mona Mona is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: -
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default Almáslepény gyorsan :)

Ha nincs időd a tésztára, de valami finomat ennél

Hozzávalók: 2 evőkanál cukor, fél teáskanál őrölt fahéj, 25 dkg hajtogatott leveles vajastészta, 1 tojás (felverve, kenéshez), 8 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 nagy Golden alma (meghámozva, magházát eltávolítva, nagyon vékony szeletekre vágva), 2 evőkanál friss citromlé, 1.5 evőkanál vaj, 10 dkg mazsola.
Terítsük ki a felolvasztott tésztát lisztezett gyúródeszkára. A tészta minden szélét kenjük be a felvert tojással (a szélétől számított 2 és fél centis sávot). Hajtsuk fel a bekent szegélyt a tészta minden oldalán, majd nyomkodjuk le. Késsel vagdossuk be a felhajtott részt (kb. 1 centis bevágásokat készítsünk centinként).
Alaposan szurkáljuk át a tészta középső részét villával. Kenjük rá a két evőkanál baracklekvárt, majd három sorba rakjuk rá a vékonyra szeletelt almát. Kenjük be a tészta szélét felvert tojással. Keverjünk össze 2 evőkanál cukrot fél teáskanál őrölt fahéjjal egy kis edényben. Szórjuk meg ezzel az almát és a tészta szélét is. Kb. 30 percig süssük, félidőnél az edényt megfordítva, míg a tészta barna lesz, az alma pedig puha és csillogó. Negyed teáskanál fahéjat, 2 evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál friss citromlevet, 1,5 evőkanál sózatlan vajat keverjünk össze, majd sűrű kevergetés mellett forrósítsuk fel. A lepényt vegyük ki a sütőből, és finoman kenjük be a barackszósszal az almát.
Szórjuk meg előzőleg beáztatott mazsolával, és 4 részre vágva melegen tálaljuk.
__________________
Stefeee
261380
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 06-01-2007, 16:53
Kubbi Kubbi is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Veszprém
Posts: 1,171
Activity: 0%
Longevity: 96%
Default

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
ha az uccsó 3 sorral kezded, akkor tutira sikerélményed lesz
Köszi

Quote:
Originally Posted by Mona View Post
Ha nincs időd a tésztára, de valami finomat ennél

Hozzávalók: 2 evőkanál cukor, fél teáskanál őrölt fahéj, 25 dkg hajtogatott leveles vajastészta, 1 tojás (felverve, kenéshez), 8 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 nagy Golden alma (meghámozva, magházát eltávolítva, nagyon vékony szeletekre vágva), 2 evőkanál friss citromlé, 1.5 evőkanál vaj, 10 dkg mazsola.
Köszönöm a receptet
Ez egy kicsit bonyolultabb, mint a Ditke féle.
__________________
Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:55.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu