Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 09-24-2006, 20:48
Serg Serg is offline
Member

Activity: 3%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Én inkább azt kérdezném meg ezügyben, hogy a 7 kör védelem minek? Egyáltalán, hogy lett ez 7 kör??

A kérdésem lényegeés értelme:

1. az 1A-ban 3 körig nem tehetsz semmit BE a közös rakiba, tehát ha nem lenne védelem (vagy csak 1 kör mondjuk) akkor sokszor ujrázós országokat simán le lehetne fosztani annak aki szemfüles... Ezzel a 7 körrel biztosítjuk a "kényelmes csalás" lehetőségét.

2. ha csak 1 kör védettség lenne akkor az azért lenne jó, mert nem lehet a 2B-ből olyan árucikket felvinni az 1A-ba korlátlan mennyiségben ami a raktárszámláláskor elveszne.

A fenti két indok miatt az 1A-ba sztem 1 körös védettség lenne optimális. Ez a 7 kör egyszerűen életszerűtlen és megmagyarázhatatlan számomra

Sziasztok! aki csalni akar vagy utánpótlást hoz az úgyis betonelf-el tenné vagy gnómmal és máris nem tudod lelopni a tekijeit vagy kifosztani szóval mindig lenne megoldás hogy megtartsa javait,de javítsatok ki ha nem így gondoljátok
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 09-24-2006, 20:56
Serg Serg is offline
Member

Viszont az eredeti témához hozzászólva:miért nem tud átépülni a 2B ben?Eleve a tanyákat kell bontsa hogy versenyképes lehessen ,9 körig eteti az orit bejönnek az épületek feltölti őket és már nem is védtelen!Egy komoly játékos ugyis tudja hogy melyik klánba fog belépni, a kezdőknek meg mint régebben javasolva lett a 2B ben érdemes megkeresni a klánukat!Ha meg nagyon kezdő érdemes neki elsőre elfet választani és annak célirányosan átépülni és ebben az esetben még a tanyáit is meghagyhatja!
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 21:54
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
Sziasztok! aki csalni akar vagy utánpótlást hoz az úgyis betonelf-el tenné vagy gnómmal és máris nem tudod lelopni a tekijeit vagy kifosztani szóval mindig lenne megoldás hogy megtartsa javait,de javítsatok ki ha nem így gondoljátok
Akkor Serg kijavítalak. Én nem így gondolom. Ha te igen akkor neked mindegy változik e a 7 kör 1 körré ugyis megoldható sokminden és ha csak ennyi az indok felesleges is ezügyben ellenvéleményezni De javíts ki ha másképp gondolod
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 22:39
Serg Serg is offline
Member

Quote:
Akkor Serg kijavítalak. Én nem így gondolom. Ha te igen akkor neked mindegy változik e a 7 kör 1 körré ugyis megoldható sokminden és ha csak ennyi az indok felesleges is ezügyben ellenvéleményezni De javíts ki ha másképp gondolod
Nem ellen vélemény volt hanem hozzászólás,nekem nem probléma az egy kör se meg a 7 kör se
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 22:47
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by lacqa View Post
én akkor is azt támogatom, hogy lehessen piacolni a védelem lejárta előtt az A-ban....
Egyébként ebben azért egyetértek veletek. Teljesen felesleges "kicseszés" a piacok letiltása,mert az égvilágon semmi jelentősége nincs a játék szempontjából azon kívüé, hogy gyengíti a fellépő orikat akik egyébként sincsenek még megszokva az uj környezetükben.

A legjobb az lenne, ha a védelem lejártával megnyílna a piac is akárhány körig is tart éppen a védelem. Viszont addig a klánrakiba sem kéne bepakolgatni semmit...
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 22:55
lacqa lacqa is offline
Member

Quote:
Értem én, csak ugy látom az egyik cseppet sem befolyásolja a másikat. Attól,hogy a védelem 1 kör vagy 7 kör neked ugyanugy nem teljesül a vágyad, hogy hamarabb legyen piacod. Így picit furcsállom az ellenvetésed magyarázatát.
az ellenvetésem magyarázata az volt hogy javaslatoddal azok túlnyomó többségének életét nehezítjük meg akik fellépnek a 2B csoportból (pontosabban lehetőséget adunk arra hogy még a mostaninál is jobban megszívják, hiszen így nem csak néhány száz hektárt veszíthetnek, hanem a 4 szint alatt felhalmozott - jó esetben több milliárdos - vagyonkájukat is elveszíthetik), amiért cserébe lehetőséget adunk arra, hogy meg lehessen szivatni azokat akik újráznak.

ld. korábban kifejtett 1A és 2B fellépési határ környéki átlagos életképes országok nem elhanyagolható különbségei.
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 23:01
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
az ellenvetésem magyarázata az volt hogy javaslatoddal azok túlnyomó többségének életét nehezítjük meg akik fellépnek a 2B csoportból (pontosabban lehetőséget adunk arra hogy még a mostaninál is jobban megszívják, hiszen így nem csak néhány száz hektárt veszíthetnek, hanem a 4 szint alatt felhalmozott - jó esetben több milliárdos - vagyonkájukat is elveszíthetik), amiért cserébe lehetőséget adunk arra, hogy meg lehessen szivatni azokat akik újráznak.
Nos azért ez nem ilyen meredek dolog ám, gondold végig. Egy fellépő ori akármikor lép klánba 1 körig nem látszik tehát marad 2 kör még amíg bepakolhat a rakiba. Magyarul 60 percig lehet támadni úgy hogy ne tudja elrejteni a javait a klántársakhoz. Ilyenkor egy támadást bekapni kb 1:100-hoz eséllyel lehet, ellentétben azzal az orival akit szándékosan figyelsz, mert tudod róla h 500 körönként leujrázzák. Őt sem könnyű elkapni, de ha éppen jókor vagy gépnél akkor legalább van rá esélyed.
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 23:10
lacqa lacqa is offline
Member

Quote:
Ilyenkor egy támadást bekapni kb 1:100-hoz eséllyel lehet,
ebben is egyet értünk, csak az én izlésemnek még 1:1000 is túl nagy esély ha 5 és fél hónap munkájának gyümölcsét lehet elveszíteni a másik oldalon
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 23:14
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
ebben is egyet értünk, csak az én izlésemnek még 1:1000 is túl nagy esély ha 5 és fél hónap munkájának gyümölcsét lehet elveszíteni a másik oldalon
"Csak" a 60%-át
Mondjuk nekem sem esne jól ezt aláírom akármilyen pici is az esélye mégiscsak van sansz rá, ugyanakkor az vigasztalna,hogy én is megtehetem ugyanezt mással,ha elég combos az orim
Reply With Quote
Old 09-25-2006, 09:25
McLoad McLoad is offline
Member

A probléma inkább a kezdö 1/a-sokkal van. Lehet akár milyen jó normál csopikban fel megy 1/a-ba és első élménye az lesz, hogy kifosztják leszedik területben és semmit nem tud ellene tenni. Ezek után nekik az 1/a mindig egy kötelezö rosz lesz a játékban nem pedig a játék végcélja.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules