Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

View Poll Results: Mi a véleményed a játékbeli(!!!) adóról?
Változtatni kellene rajta. 28 43.75%
Jó ez így. 21 32.81%
Nekem midegy. 11 17.19%
Nem is kéne adó! (Tehát változtatni kéne rajta...) 4 6.25%
Voters: 64. You may not vote on this poll

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-20-2007, 12:36
Meteo's Avatar
Meteo Meteo is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%
Default Adónövelés

Az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a morálváltozó nem csak az adó mértékétől függne, hanem az adóváltozás mértékétől is. Vagyis, ha nagyobb mérétékben emelnénk az adót jobban kezdene zuhanni a morál, és fordítva.
Sponsored Links
Old 01-20-2007, 12:55
karesz6 karesz6 is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Meteo View Post
Az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a morálváltozó nem csak az adó mértékétől függne, hanem az adóváltozás mértékétől is. Vagyis, ha nagyobb mérétékben emelnénk az adót jobban kezdene zuhanni a morál, és fordítva.
Ez már nekem is eszembe jutott. Sztem jó ötlet. Jelenleg az adó annyira nem ér semmit hogy ha véletlenül minden pénz kimegy az orimból akkor 50% körül kell legyen az adó hogy nulla legyen a bevételem.
Old 01-20-2007, 13:20
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by karesz6 View Post
Ez már nekem is eszembe jutott. Sztem jó ötlet. Jelenleg az adó annyira nem ér semmit hogy ha véletlenül minden pénz kimegy az orimból akkor 50% körül kell legyen az adó hogy nulla legyen a bevételem.
Jó neked, nekem 70%-ra is fel kellett vinnem, mikor tévedésből elkaravánoztam rövid időn belül másodszor is minden pénzemet. Az elsőnél elhasználtam a segélykeretet, a másodiknál bevállaltam a morálzuhanást, mert azt némi pénzzel visszahozom, de ha a katmorál megindul két nyíllal lefele az csúnya véget sejtet egy hadisnak... Mellesleg bárkinek.
Szerintem az adó jó így ahogy van. Igazán komoly szerepe a régi típusú párbajokon van, de ha megemelnénk a hozamát, akkor annak a párbajfajtának is lőttek.
Old 01-20-2007, 14:08
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Na ez az, amit lehet hogy jó lenne megváltoztatni. Hogy ne csak arra legyen jó, hogy nem jó semmire.

Nemrég pénzszűkében voltam, gondoltam kicsit megemelem az adót. Aztán néztem mikor kiderült, hogy még a zsold fedezésére sem elég, nemhogy bevételem legyen belőle...
Megértetted egyáltalán amit írtam?

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Jó neked, nekem 70%-ra is fel kellett vinnem, mikor tévedésből elkaravánoztam rövid időn belül másodszor is minden pénzemet. Az elsőnél elhasználtam a segélykeretet, a másodiknál bevállaltam a morálzuhanást, mert azt némi pénzzel visszahozom, de ha a katmorál megindul két nyíllal lefele az csúnya véget sejtet egy hadisnak... Mellesleg bárkinek.
Szerintem az adó jó így ahogy van. Igazán komoly szerepe a régi típusú párbajokon van, de ha megemelnénk a hozamát, akkor annak a párbajfajtának is lőttek.
Igen, és nem csak annak a fajta párbajnak lenne vége, hanem az említett ügyeskedésnek is: nehogy elfogyjon az országból a pénz, mert komoly bajod lehet.

Van éppen elég bevételi forrás, az adó elsősorban egy ország egyensúlyában játszik szerepet, mely egyensúly jelenleg szerintem jól működik.
Old 01-20-2007, 14:25
Meteo's Avatar
Meteo Meteo is offline
Member

Exclamation nem

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Megértetted egyáltalán amit írtam?
Valószínűleg nem értettem meg, amit mondani akartál, nyilván ezért tetted fel a kérédést.

Egyébként szerintem annál már igen nagy gáz van, akinél az adóbevételből kell tápolni a katonákat...
Old 01-20-2007, 14:27
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Egyébként szerintem annál már igen nagy gáz van, akinél az adóbevételből kell tápolni a katonákat...
Ezt nem mondanám, előfordul, hogy túlköltekezik az ember. Ilyenkor én néha aranyalmázom, míg nem jön be a piacról valamennyi. De persze az adó meg a segély is jó lehet, másra nem nagyon használhatóak.
Old 01-20-2007, 15:20
Meteo's Avatar
Meteo Meteo is offline
Member

Post nem lehet

Szerintem valami olyan adóbevétel lenne normális, amiből pénzhiány esetén lehetne építkezni (értsd: nyersanyagot venni), vagy esetleg rúnát, gabonát venni, ilyesmit.

Most ugye spec 5. csopiban ezt sem lehet. Egy házat sem lehetne felépíteni az adóból, sőt 1db rúnát nem tudok venni belőle... Milyen adó ez?

Ha már van, akkor azért legyen értelme is.

Nem azt mondom, hogy ebből kéne élni, de valami okosabb minimumot azért adhatna.
Old 01-20-2007, 15:26
Member

Quote:
Szerintem valami olyan adóbevétel lenne normális, amiből pénzhiány esetén lehetne építkezni (értsd: nyersanyagot venni), vagy esetleg rúnát, gabonát venni, ilyesmit.

Most ugye spec 5. csopiban ezt sem lehet. Egy házat sem lehetne felépíteni az adóból, sőt 1db rúnát nem tudok venni belőle... Milyen adó ez?

Ha már van, akkor azért legyen értelme is.

Nem azt mondom, hogy ebből kéne élni, de valami okosabb minimumot azért adhatna.
Hát ha már az adóbevételből nyersit is lehet venni akkor az durva lenne. nemrég 8k körül vaolt a kavics az agyag meg a fegver 5k körül meg a fa szövimnek kóldtem 100 milkát és tudott venni 1,5k fegyvert meg 23 hekit beépített. Az pedig nem épp haladás. Ha ijen bevételeket akarsz akkor sztem legyél kereskedő. De az sem az adóból szedi a bevételt. Az adó max arra való szerintem is ha véletlen nagyon kiköltekezel néhány körig 0 ra hozhasd a bevételed.
Old 01-20-2007, 15:29
Meteo's Avatar
Meteo Meteo is offline
Member

Quote:
Originally Posted by karesz6 View Post
Hát ha már az adóbevételből nyersit is lehet venni akkor az durva lenne. nemrég 8k körül vaolt a kavics az agyag meg a fegver 5k körül meg a fa szövimnek kóldtem 100 milkát és tudott venni 1,5k fegyvert meg 23 hekit beépített. Az pedig nem épp haladás. Ha ijen bevételeket akarsz akkor sztem legyél kereskedő. De az sem az adóból szedi a bevételt. Az adó max arra való szerintem is ha véletlen nagyon kiköltekezel néhány körig 0 ra hozhasd a bevételed.
Persze, most erre való, de szerintem jó lenne, ha nem csak erre lenne jó. Tény, hogy a piacon v.színű megmozdulnának az árak, de erről már beszéltünk.

Én csak annyit mondok, hogy legalább lehessen belőle építeni!
Old 01-20-2007, 15:39
Member

Quote:
Persze, most erre való, de szerintem jó lenne, ha nem csak erre lenne jó. Tény, hogy a piacon v.színű megmozdulnának az árak, de erről már beszéltünk.

Én csak annyit mondok, hogy legalább lehessen belőle építeni!
Ha lenyomod a piacot megölöd a termelőket. Senki nem akar termelni a paiacra nem lessz árú és még drágább lesz. Ha meg kihagyod a piac lenyomását akkor meg napi 100 milkás bevételeket kéne hozzon az adó. Mindkettő fenekestül forgatná fel a hódot.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules