|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melsik verziót támogatnád, és miért?
|
A súgót javítsuk a tényleges állapotoknak megfelelően. (Elf katonai védelem: 20%)
|

|
37 |
41.11% |
Erősítsük az elf védelmét mégjobban, a súgóban leírtak szerint. (Elf katonai védelem: 30%)
|

|
53 |
58.89% |

04-24-2007, 17:09
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Nem vagyok mellette, hogy erősítsünk egy így is erős fajt. Egy elf országot +20%védelem mellett is nagyon jól össze lehet rakni, inkább javítsuk a súgót.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

04-24-2007, 17:17
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Jo nekik ez a 20%.
|

04-24-2007, 17:20
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
kezdem azzal, hogy az elfek MÁR gyengébbek, mint eddig, mivel eddig mindenki +30%-os védőerővel számolt. szerintem nem egy olyan elf van, akit a súgó mentett meg attól, hogy beüssék.
kicsit túlozva, hátha érthetőbb lesz: ez kb olyan, mintha egy fajnak nem lenne védelmi bónusza, de erről senki sem tudna, viszont a súgóban az lenne, hogy kap +50%-os védelmet alapból. az ilyen orit szerintem nem nagyon támadnák, viszont ha kiderülne, hogy mégsincs az a +50%, akkor máris más lenne a helyzet. még1* írom, ez nagy túlzás, viszont most kb ehhez hasonló helyzet áll fent.
egyébként úgy látom, hogy eddig nem került szóba az 1/A. megmondom őszintén: ha nem lenne az a csoport, akkor a jelenlegi állapotra voksolnék, vagyis 20%-os védőerőbónuszra.
de.
vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy az átlagos elfeknél jóval több kocsmát vagy templomot tartsanak. szerintem az ilyenek ellen kell tudni védekezni kis mértékben annak ellenére, hogy az ártó toli meg variakciók nem okoznak nagy károkat, viszonylag. sok kicsi sokra megy... (igen, lehetetlen minden ellen védekezni az A-ban, még elffel is)
meg ugye az orkok ellen is kell védekezni annyira, hogy max az élezettebbek férjenek be.
az elf az egyetlen faj, amivel viszonylag békésen, nagyobb szívások nélkül, be lehet jutni az A topjába. én nem hiszem, hogy csak azok érdemlik meg, hogy fordulhassanak kék számért, akiknek vannak ismerőseik, akik felhúzzák; vagy éjjel-nappal a gép előtt tudnak ülni. mindenki nagyon jól tudja, aki volt az A-ban, hogy igenis sokat számít az a +10%.
még +30%-os bónusz mellett is vannak orkok, akik beférnek az országok 90%-ához, és egyáltalán nem támogatom azt a verziót, hogy elméletileg találomra válogathatnak az országok között semmi info nélkül, úgyis beütik őket.
egyszóval: legyen +30% az elfek bónusza.
kis számolgatás:
+30% védelem, 1000 heki, 20-20% torony és barakk, az elfnek és orknak ugyanolyan morálja van, az egyszerűség kedvéért legyen 100%, védővari, vérszomj vari fent.
elf védőerő: 463830,64
-a tudós orknak kell 51% barakk ahhoz, hogy beférjen (26520 paci, 471807,5076 támadóerő),
-a tábornok orknak kicsivel több kell, mint 48% (az útközbeni veszteségek miatt) (24960 paci, 467718,4512 te),
-a tudós-tábornok orknak kicsivel több kell, mint 46% (23920 paci, 464238,4032 te).
+20% védelem, 1000 heki, 20-20% torony és barakk, ugyanaz a mese, mint fent.
elf védőerő: 428151,36
-a tudós orknak ekkor kell 47% barakk (24440 paci, 434802,9972 te)
-a tábornok orknak kell 45% barakk (23400 paci, 438486,048 te)
-a tudós-tábornok orknak kell 43% barakk (22360 paci, 433961,9856 te).
vagyis ha 20% marad az elf bónusza, akkor az A-ban egy full-barakkos tanyafree tudós-tábornok orkot csakis egy tanyafree elffel lehetne védeni. ez pedig, mégegyszer mondom, elveheti azoknak a játékosoknak a kedvét, akik békésen, önellátó orikkal próbálnak lefordulni... +30% védőerővel még legalább ki lehet szorítani annyi helyet, hogy a kaját (vagy legalábbis nagy részét) megtermeld magadnak.
kérdem én, miért kell fanatikusnak lenni ahhoz, hogy ennyit elérjél? (hogy fordulhass?)
(konkrét számok - done)
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
Last edited by Bogár; 04-24-2007 at 18:39..
|

04-24-2007, 17:23
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Üdv
Én azt mondom erősitsük fel 30% ra az elfet. Mert a privát excell számolótáblám úgy számolja és akkor át kéne írnom és átépítkeznem.
Na de komolyan. Én pl az orimat egy azonos hekiszámú erős orkhoz méretezem ezért aki épp közel van és élezett már indithatja is a sereget  .
Már a 20% os védelem kiderülése is célponttá tehet egy csomó elfet, eddig a +30% védelem pszichológiai szempontból is sokat számított. De egye fene hajlok a 25%-os kompromisszumra. Az orkal szembeni számítás, és az 1/A-s nyugis haladás érdeke győzött meg.
Last edited by Artúr; 04-24-2007 at 17:30..
|

04-24-2007, 17:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Artúr
Üdv
Én azt mondom erősitsük fel 30% ra az elfet. Mert a privát excell számolótáblám úgy számolja és akkor át kéne írnom és átépítkeznem.
Na de komolyan. Már a 20% os védelem kiderülése is célpontá tehet egy csomó elfet. Hajlok a 25%-os kompromisszumra. Az orkal szembeni számítás győzött meg.
|
Héééé... az csak VICC VOLT!
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

04-24-2007, 17:28
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
kezdem azzal, hogy az elfek MÁR gyengébbek, mint eddig, mivel eddig mindenki +30%-os védőerővel számolt. szerintem nem egy olyan elf van, akit a súgó mentett meg attól, hogy beüssék.
kicsit túlozva, hátha érthetőbb lesz: ez kb olyan, mintha egy fajnak nem lenne védelmi bónusza, de erről senki sem tudna, viszont a súgóban az lenne, hogy kap +50%-os védelmet alapból. az ilyen orit szerintem nem nagyon támadnák, viszont ha kiderülne, hogy mégsincs az a +50%, akkor máris más lenne a helyzet. még1* írom, ez nagy túlzás, viszont most kb ehhez hasonló helyzet áll fent.
egyébként úgy látom, hogy eddig nem került szóba az 1/A. megmondom őszintén: ha nem lenne az a csoport, akkor a jelenlegi állapotra voksolnék, vagyis 20%-os védőerőbónuszra.
de.
vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy az átlagos elfeknél jóval több kocsmát vagy templomot tartsanak. szerintem az ilyenek ellen kell tudni védekezni kis mértékben annak ellenére, hogy az ártó toli meg variakciók nem okoznak nagy károkat, viszonylag. sok kicsi sokra megy... (igen, lehetetlen minden ellen védekezni az A-ban, még elffel is)
meg ugye az orkok ellen is kell védekezni annyira, hogy max az élezettebbek férjenek be.
az elf az egyetlen faj, amivel viszonylag békésen, nagyobb szívások nélkül, be lehet jutni az A topjába. én nem hiszem, hogy csak azok érdemlik meg, hogy fordulhassanak kék számért, akiknek vannak ismerőseik, akik felhúzzák; vagy éjjel-nappal a gép előtt tudnak ülni. mindenki nagyon jól tudja, aki volt az A-ban, hogy igenis sokat számít az a +10%.
még +30%-os bónusz mellett is vannak orkok, akik beférnek az országok 90%-ához, és egyáltalán nem támogatom azt a verziót, hogy elméletileg találomra válogathatnak az országok között semmi info nélkül, úgyis beütik őket.
egyszóval: legyen +30% az elfek bónusza.
kis számolgatás:
+30% védelem, 1000 heki, 20-20% torony és barakk, az elfnek és orknak ugyanolyan morálja van, az egyszerűség kedvéért legyen 100%, védővari, vérszomj vari fent.
elf védőerő: 463830,64
-a tudós orknak kell 51% barakk ahhoz, hogy beférjen,
-a tábornok orknak kicsivel több kell, mint 48% (az útközbeni veszteségek miatt),
-a tudós-tábornok orknak kicsivel több kell, mint 46%.
+20% védelem, 1000 heki, 20-20% torony és barakk, ugyanaz a mese, mint fent.
elf védőerő: 428151,36
-a tudós orknak ekkor kell 47% barakk
-a tábornok orknak kell 45% barakk
-a tudós-tábornok orknak kell 43% barakk.
vagyis ha 20% marad az elf bónusza, akkor az A-ban egy full-barakkos tanyafree tudós-tábornok orkot csakis egy tanyafree elffel lehetne védeni. ez pedig, mégegyszer mondom, elveheti azoknak a játékosoknak a kedvét, akik békésen, önellátó orikkal próbálnak lefordulni... +30% védőerővel még legalább ki lehet szorítani annyi helyet, hogy a kaját (vagy legalábbis nagy részét) megtermeld magadnak.
kérdem én, miért kell fanatikusnak lenni ahhoz, hogy ennyit elérjél? (hogy fordulhass?)
(konkrétabb számok rögtön  )
|
Pont az A?
Az ártó nem okoz nagy kárt?
frankó orkként 2 hétig non-stop szárazviharral gyújtogatás mellett 2 fős klánban nyomulni mert az unatkozó elfeknek nincs mire elnyomni a készültséget...
az ártót leszedni se lehet max 3 körrel 4. próbálkozásra...
fordulni akar békésen? forduljon de ne ártózgasson már a bunkerből
ha meg ártózik had üthessem már el magam mellől...
|

04-24-2007, 17:30
|
Member
|
|
|
|
orkkal szembeni ellenállás?
hogy több barakk kell neki, mint egy védekezőnek és ez zavar? hogy a támadó 3 körig teljesen védtelen, míg a deffelő elf csak van és nézi a távolt? esetleg szembe kell menni, ha beüt? jaaaaj szegény elfecske, nem lehet vele tamagocsizni? csak ezért a -10% miatt nem? ja, hogy eddig a további kék számok megnehezítése zajlott, erre ez az érv, hogy nem lehet forogni az elfel?
abszurd!
így is az egyik legerősebb faj az elf, bőven elég neki a 20%. ott a toronybónusz meg a 8as íjj, ha deffelni akarsz, bőven elég + védelem
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
|

04-24-2007, 17:32
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Héééé... az csak VICC VOLT!
|
Azt értettem, de attól még reális kompromisszum lehetne.
Amúgy a törvények is a kihírdetés szerint érvényesek. 
Last edited by Artúr; 04-24-2007 at 17:51..
|

04-24-2007, 17:48
|
Member
|
|
|
|
Szerintem A SZABÁLY az SZABÁLY!
Nem a sugót kell módosítani, hanem a programhibát kijavítani.
Aki elfet játszik az nem azért választotta azt, hogy most jobban üthető legyen, hanem azért, mert elolvasta a sugót, és ez alapján döntött.
Nehogy már egy programhiba miatt visszagyengítsünk valamit!
Ja hogy a Goldy könnyebben szeretné beütni az elfeket?
Én is sokmindent szeretnék...
|

04-24-2007, 17:51
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Enis szavaztam.
Ati, megkerdezhetem (eskuszom mindenfele negativ hattergondolat nelkul, pusztan kivancsisagbol), hogy egy ekkora ordas nagy hiba hogy csuszhatott a rendszerbe, valamint hogy hogyan talaltal ra a hibara?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|