|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

05-08-2007, 11:23
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
OFF
Most Minek ez a sok személyeskedés ????
Mert ugye Összeségében Mi történt?? Valahol a hibajavitásoknál valaki felvetette hogy az ELF véderejével nem stimmel valami...Az illetékes több lapon keresztül probálta meggyözni hogy miért nem a suppotra ir a problémájával..miután sok sok játékos beirása azt bizonyitotta hogy mégiscsak van valami utánna számolt és megköszönte hogy szoltak....
Ezután ki lett irva hogy ez
Egy másik témában felmerült, hogy az elfek védekezésével valami nem stimmel:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1691
És ennek valóban helyt is adok, valóban nincs összhangban a súgó a valósággal az elf védekezésénél.
A súgó +30% védőerőt említ, a valóságban ez a többlet csak +20%.
Valójában ez egy egyszerű javítás lenne, felvinni ezt 30-ra, ahogy a súgó említi, de úgy érzem, hogy az elfek most is igen erősek...
Úgyhogy kis közvéleménykutatást tartok, hogy mi lenne a legjobb. Ennek az eredményét figyelembeveszem majd döntéskor, de nem feltétlenül ez lesz a végleges döntés!
Tehát szerinted:
1, a súgót javítsuk a mostani helyzetnek megfelelően, és elég az elfnek a 20%-os plusz védelem (ahogy most van),
vagy
2, a védelmet erősítsük a súgóban írtak szerint, ezzel az elf védelmét +10%-kal megemelve?
ahol ugye semmi De semmi utalás adrasztikus változásra a játék közt..Majd KI lett tárgyalva a dolog annak rendje és modja szerint....
Amire ez a döntés született...
Eredeti szerző: Ati Üzenet megjelenítése
Megszületett a döntés.
Köszönöm mindenkinek az aktív részvételt a vitában.
A változtatás 2 lépcsőben zajlik.
1. lépcső: az elf a valóságban is megkapja a +30% védőerőt. Ez a változás már bekerült a játékba. A súgóban írtak szerint módosult az elf.
Bármennyire is azt mondják sokan, hogy eddig is mindenki ezzel számolt, a valóságban ez az elf védőerejének az eddigin felüli növekedését jelenti.
Éppen ezért, ha már terítékre került az elf módosítása, akkor tovább bővítjük abba az irányba, hogy ezt a most mégjobban békésre, védekezőre beállt fajt valójában is ebbe az irányba toljuk el:
2. lépcső: a napokban további módosításként az elf a támadó varázslataira, és a támadó tolvajakcióira az eddigieken felüli maluszokat kap, ezzel is a békés fejlődés fele terelve a fajt.
Indoklás: sikerült arról meggyőzni a vita alatt, hogy az elf legnagyobb problémája, hogy orkkal egyszerűen be lehet ütni. Ezért a védelmi bővítést ezirányban indokoltnak látom. Az orkkal (és ezzel egyidőben minden más fajjal) szembeni majdhogynem teljes katonai védettség azonban azt is megkívánja, hogy ez a védettség ne járjon azzal a tudattal, hogy mostantól minden más fajt büntetlenül és korlátlanul piszkálhat, a visszatámadás lehetősége nélkül. Ezért a mások elleni ártó akciók mindenképpen korlátozásra szorulnak.
Mégegyszer tehát:
már megtörtént változás: az elf védőereje a súgóban írt +30%-ra emelkedett.
a napokban várható, még be nem vezetett változás: az elf ártó akcióira további maluszok.
Tehát Minden itt van....
Viszont egy dolgot Nem értek . tehát ugye azt irja a FÖNÖK hogy azért lett TÉNYLEGES 30% mert az orkok eddig beütötték..No kérem éN mindenhol azt olvastam hogy igy a 30% Nélkül is csak nagy NEHÉZSÉGEK árán ütötték be az ELF-*et alá GoldHawk...vagy nem is tudta , mert nagyobb lett volna a kár mint a haszon....
Akkro egy egyszerünek tünö hibábol miért kell egy ekkorra változtatást eszközölni ráadásul ugy hogy a felkészülési idö a nullával volt egyenlö ?????
Nekem az egséz egy boszorkányüldözésre hasonlit egy faj ellen akire ráfogták hogy unalmukban gyujtogattak az A ban......
Biztos kell a változtatás mert változás nélkül nincs játék de ez ebben a formában nagyon nem megfelelönek tünik....
ON
|

05-08-2007, 12:14
|
 |
Junior Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Blacky
Akkro egy egyszerünek tünö hibábol miért kell egy ekkorra változtatást eszközölni ráadásul ugy hogy a felkészülési idö a nullával volt egyenlö ?????
Nekem az egséz egy boszorkányüldözésre hasonlit egy faj ellen akire ráfogták hogy unalmukban gyujtogattak az A ban......
Biztos kell a változtatás mert változás nélkül nincs játék de ez ebben a formában nagyon nem megfelelönek tünik....
ON
|
Épp ez a lényeg, hogy nincs felkészülési idő, akkor miből tartana, ha az elfek kapnának 3 nap védelmet, és ez alatt eldöntethik hogy maradnak e elfek, vagy pedig fajt váltanak és átépülnek...így már egy picit korrektebb lenne a dolog....de így?!
|

05-08-2007, 12:29
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Itt elsődlegesen nem azzal van baj, hogy gyengítve lett, mint ahogy azt egy páran már leírtuk, hanem az hogy ez túl sok lett, mert "kellett egy békés faj" alapon de persze ugyanazon az oldalon azt mondják, hogy azért hódító, mert támadni kell. De mivel az isten szerelmére...ne hadizzunk elfel...ha azt akarna a sok emberke, akkor más fajjal lenne (óriás, gnóm, törpe ork). Akkor be is akarjátok skatulyázni, hogy nem lehet se tolis, se varis, akkor mi legyen? Ja hogy csak kajatermelésre és védekezésre, csendben felfedezésre? Hmmm...gondoljunk bele:
1, Kajatermelés: kifizetődő? NEM!
2, Nyersanyag: hát jó lenne, de kevesebb termelés, és mi leszünk a következő törp jelölt!
3, Felfedezés: dejódejó...felfedeztem 30 hekit, másnap visszacsapnak 70et, utánna meg jön a felfedezési arány, hogy bocsi, de nem fedezhetsz többet, inkább támadj. De mivel is? Ja hogy nem kaptam minuszt a Hadseregre? Hááát, azért nem hiszem, hogy be tudna ütni egy óriást, vagy akármilyen fajt, hacsak nem kezdő az illető. Kitámadott ori? Nem rossz megoldás, de amint kimész egyből mennek rád a hiénák (bocs ez nem személyeskedés ) és megint lent leszel a csopi alján. Seregcsere? Mindenki ezt írja, de tood azért erre össze is kéne szedni a pénzt. De honnan?
4, Szövi, nem szövi: ez is egy jó kérdés. Szöviben szép és jó volna, de minek? Haszont szerezni? Akkor inkább félelfet, mert jobb a tolvaja. Hadisnak? Áááá...inkább akkor más fajt. Varisnak? Hogyisne...egy szöviháború első körében elhalálozik.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe 
Kérem az ellenérveket 
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|

05-08-2007, 12:32
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
ráadásul épp olyan alapon írják a változtatásokat hogy aki 3-4x tud belépni max, legyen elf, és békés meg minden...de a seregcsere az nem éppen egy 3-4x belépős dolog, szerintem...
|

05-08-2007, 12:33
|
Member
|
|
|
|
Phoenix 
Egyetértés.
Vagy ha már "békés" fajnak lett kikiáltva akkor legyen szabad neki a felfedezés 225kati/heki akár a végtelenig. Elvégre ők csak békésen terjeszkednek nem?
|

05-08-2007, 12:40
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Nah... végére értem az irományoknak...
Phoenix-el énis egyetértek, nem ragozom tovább ezt a részét.
A probléma az szerintem, hogy egyik hértől a másikra kiszúrtak egy csomó emberrel.
Mert ugye ha a boltban megveszek egy terméket, tetszik, de a következő héten hiába veszek ugyanolyat, nem azt találom a dobozban!!
És még ne is emeljek szót érte!!??
Ha már békés fajnak titulálták sokan, akkor meg se lehessen támadni, se ártózni.... ez is ugyanolyan nonszensz, mint amit most kapott...
|

05-08-2007, 12:47
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel
A probléma az szerintem, hogy egyik hértől a másikra kiszúrtak egy csomó emberrel.
Mert ugye ha a boltban megveszek egy terméket, tetszik, de a következő héten hiába veszek ugyanolyat, nem azt találom a dobozban!!
Ha már békés fajnak titulálták sokan, akkor meg se lehessen támadni, se ártózni.... ez is ugyanolyan nonszensz, mint amit most kapott...
|
Alkalmazkodni kell a változásokhoz. A boltban sem ugyanazt kapod pl fél évvel később, csak nem veszed észre, mert nem szólnak előre.
|

05-08-2007, 12:48
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
...hogy alkalmazkodjak a változáshoz, ha azt egyik napról a másikra jelentik be??? 
|

05-08-2007, 12:48
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwen
Alkalmazkodni kell a változásokhoz. A boltban sem ugyanazt kapod pl fél évvel később, csak nem veszed észre, mert nem szólnak előre.
|
most hülyeséget írtál, ne haragudj, de nem így működnek a dolgok, a boltban muszáj szólniuk, cimkézniük, stb. ez a jogrendszer, és ez a jogbiztonság, ha nem így lenne, nem lenne hír a tv-ben hogy átcímkézték, becsaptak stb...de ez egy másik kérdés, mindenestre, inkább ne vonj ilyenekkel párhuzamot...szerintem
|

05-08-2007, 12:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel
|
Szintén Phoenixel értek egyet és látom, hogy újra és újra ugyan azokat a köröket rójuk.
Túl erősek ezek a maluszok, akárki, akármit is mond.
Nem egyik hétről a másikra... egyik napról a másikra!
Ennél sokkal pitibb, elhanyagolhatóbb hülyeségeket hónapokig vitattak itt. Az elmúlt időszakban minden változás jóelőre be lett jelentve, mindenkinek volt ideje rákészülni, de gondoljunk csak bele... mi van azokkal, akik vasárnap szintet léptek, kiválasztották az elfet és hoppá hétfőtől az elf már "nem is elf"...
Vagy azokra, akik valailyen irányba élezték az elf országukat, esélyük nem volt picitis rákészülni a módosításra, esetleg átépíteni, semmi...
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Last edited by Cassandra; 05-08-2007 at 12:53..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|