Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: Vennél-e Társasjátékot ha lenne??
Igen 27 75.00%
Nem 9 25.00%
Voters: 36. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-26-2007, 00:16
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Na befulladt az ötletelés, lehet, hogy tényleg le kéne ülni egy sör mellé
Rég jártam erre, de tartom a felvetésem amit ahogy látom te is támogatsz... a legjobb ötletek sör mellet jönnek
de jó lenne ha több ember mondaná el a véleményét az eddig elindult alapokról, mert azért ez a játék nem 3unknak lesz tervezve hanem a hódos univerzum lakóinak és ismerőseinek. Aztán onnan terjedne szét mint az influenza és az lenne a vége, hogy netes hódba is csak belépővel lehetne reggelni mert úgy túl lenne terhelve mint az iwiw a sok játékos miatt
a lényeg hogy sztem most kéne irogatni azoknak akik az elején irták hogy jó lenne de nem tudják elképzelni, vagy akik lehetetlennek tartják. mert azért már van egy kevés kiindulási alap... nah meg jöhetne az ötlet börze is tőlük még erre rá

Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-26-2007, 11:05
Rudi Rudi is offline
Junior Member

Longevity: 93%

Én biztos vennék DE ha mindenki rendesen belegondol
1 Szerintem nagy tábla kéne
2 Varázslatok, tolvajlások, tudomány tekercsek(ezt nem lehetne megcsinálni)
3 A fajok közti különbségeket hogy oldanák meg?
Ezek nélkül pedig nem lenne varázsa a játéknak,mert köze sem lenne a neteshez legfeljebb a neve.

Aki játszott már a katain telepeseivel tudja,hogy ahoz képest, ha jobban belegondol abba is bele lehet izzadni,mert társasjátékhoz képest is mindent meg kell fontolni.Stratégiai társas játékot nem lehetne belőle csinálni

Viszont gyüjtögetős kártya játékot mint PL a hatalom kártyái lazán meglehetne oldani
Reply With Quote
Old 04-26-2007, 11:10
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Rudi View Post
Én biztos vennék DE ha mindenki rendesen belegondol
1 Szerintem nagy tábla kéne
2 Varázslatok, tolvajlások, tudomány tekercsek(ezt nem lehetne megcsinálni)
3 A fajok közti különbségeket hogy oldanák meg?
Ezek nélkül pedig nem lenne varázsa a játéknak,mert köze sem lenne a neteshez legfeljebb a neve.

Aki játszott már a katain telepeseivel tudja,hogy ahoz képest, ha jobban belegondol abba is bele lehet izzadni,mert társasjátékhoz képest is mindent meg kell fontolni.Stratégiai társas játékot nem lehetne belőle csinálni

Viszont gyüjtögetős kártya játékot mint PL a hatalom kártyái lazán meglehetne oldani
Civből is van társasjáték, bár azzal még nem játszottam.
Mindenképp stratégiai társast kell csinálni, magam részéről elég sokat ismerek, és szeritnem meglehet csinálni az alapokat már lefektettük.
A lényeg, a nagyfokú egyszerűsítésben van.

A tekercset kihagynám, varázslatok tolvaj akciókra ott van a kártyás ötlet szerintem működne (de pár próbajátékra mindenképp szükség lesz. )

Fajok: Például törpe többet termel, simán megoldható
óriás: kevesebbet lopnak tőle, erősebb sereg simán megoldható
félelf: többet lop simán megoldható

és persze itt is érvényes lenne az egyszerűsítés, tehát minden faj nem kerülne bele.

Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el az ötleteket, tehát örülnék, ha megtennék, ha megtetted, akkor elnézést kérek.
Reply With Quote
Old 04-26-2007, 11:18
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
A gyűjtögetős kártya alapvetően jogi problémákat vet fel, sajna nem olcsó a licenszdíj, márpedig a gyűjtögetős kártya jogvédett szabadadalom, amit nem használhat bárki kedvére.
Old 04-27-2007, 10:35
Rudi Rudi is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A gyűjtögetős kártya alapvetően jogi problémákat vet fel, sajna nem olcsó a licenszdíj, márpedig a gyűjtögetős kártya jogvédett szabadadalom, amit nem használhat bárki kedvére.
Tudod csak egy ötlet volt. Viszont elgondolkodtató hogy mért csak egy-két cég dob ilyet a piacra (minél kevesebb vetélytárs annál jobb)
Reply With Quote
Old 04-27-2007, 10:40
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Tudod csak egy ötlet volt. Viszont elgondolkodtató hogy mért csak egy-két cég dob ilyet a piacra (minél kevesebb vetélytárs annál jobb)
Az általad beidézett részben leírtam, hogy miért. Persze biztos van olyan is, aki nem fizeti meg a licenszdíjat, és mégis kiad ilyen kártyát, de nem szándékozom ezt nyomozgatni.
Old 04-27-2007, 10:44
Steve Steve is offline
Member

Longevity: 99%

Ati, azt mondod hogy azért a rendszerért hogy gyűjtögetős rendszerben értékekkel megrakott kártyákat terítesz a piacon azért jogdíjat kéne fizetned?
Steve`sfield (#324643)
Reply With Quote
Old 04-27-2007, 10:46
Rudi Rudi is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Civből is van társasjáték, bár azzal még nem játszottam.
Mindenképp stratégiai társast kell csinálni, magam részéről elég sokat ismerek, és szeritnem meglehet csinálni az alapokat már lefektettük.
A lényeg, a nagyfokú egyszerűsítésben van.

A tekercset kihagynám, varázslatok tolvaj akciókra ott van a kártyás ötlet szerintem működne (de pár próbajátékra mindenképp szükség lesz. )

Fajok: Például törpe többet termel, simán megoldható
óriás: kevesebbet lopnak tőle, erősebb sereg simán megoldható
félelf: többet lop simán megoldható

és persze itt is érvényes lenne az egyszerűsítés, tehát minden faj nem kerülne bele.

Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el az ötleteket, tehát örülnék, ha megtennék, ha megtetted, akkor elnézést kérek.

Én nem olvastam el az öszeset,de jó párat.És ahogy írod más ilyen stílusú játékokra gondolok..Hát szerintem ez lenne a legsikeresebb Mert tulajdon képpen mindegyikből kéne hogy legyen bindegykiből egy kicsi.És a fajokkal még újítás is.Mert az egyik az építkezésre és gazdálkodásra,más pedig a háborúra épít.Így igazán bele gondolva igazad van.
Reply With Quote
Old 04-27-2007, 10:47
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Steve View Post
Ati, azt mondod hogy azért a rendszerért hogy gyűjtögetős rendszerben értékekkel megrakott kártyákat terítesz a piacon azért jogdíjat kéne fizetned?
A klasszikus "gyűjtögetős kártyák" után, mint például a Hatalom Kártyái (azt hiszem ez a neve, bocs, ha nem, pedig nekem is van belőle pár pakli ), azután igen.
Old 04-27-2007, 10:49
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A klasszikus "gyűjtögetős kártyák" után, mint például a Hatalom Kártyái (azt hiszem ez a neve, bocs, ha nem, pedig nekem is van belőle pár pakli ), azután igen.
Kiegészítés: ezután tudom, mert anno utánanéztem. De persze nem kizárt, hogy vannak olyan jól körülhatárolt társasjáték-elemek is, ahol ugyanez a helyzet.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules