|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

10-30-2006, 16:30
|
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Valami hasonlóra célozgattam én is, csak nem tudtam ilyen szépen összeszedni 
Mer itt most az a kérdés, hogy pénzt akarunk adni a kisoriknak, hogy legyen miből megvenni a drága árut, vagy olcsó árut, amihez kevesebb pénz is elég?
Bank az más kérdés, az tényleg tisztán termel pénzt, piaci szabályok nélkül
|
Én meg azt mondom hogy aki beválalja hogy kereskedő legyen és minden tudománytekije 5% al kevesebb legyen az nem kell egyébb malusszal sujtani!Jó lenne ha néha azon is elgondolkoznátok hogy pl az az 5% nagyon is sok minden tudományból!Továbbra is azt mondom hogy korlátozzuk le a termelő területeket30% ban +egy fajtából 15%nál több ne lehessen illetve a 15% feletti rész ne működjön!A termelő épületek a következők:tanya,kovács,bank,fatelep,köbánya,agyag bánya,drágakőbánya,
fémbánya,könyvtár!
Ezzel elérnénk hogy senki ne csináljon extrém életképtelen orikat!
|

10-30-2006, 16:36
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
A tanyát én azért nem vettem bele a bányás 30%-ba, mert ezzel megintcsak a kisorikat sújtanánk, akiknek van még tanyájuk, mivel szükségük van rá -így kb 10%-ot eleve tartanak.... viszont az a bentlévő sereg x-szeresét ellátó kajamax az tetszik  Akinek van otthon serege, az igencsak sok tanyát tarthat termelésre, ha x=3, akinek meg nincs otthon serege, az eleve előnyben van több szempontból, de nem termelhetne szinte piacra, így kb kiegyensúlyozódhatnak az orik.
A bank viszont még így is extrém sokat hoz.
|
Ne viccelj már milyen kisori az amiben több mint 30% termelő épület van?Életképtelen-tehát nem kivánatos!Százalékos arányokról beszélünk és mivel egy kis orinak kissebb kaja anyag és pénzfogyasztása van nem hinném hogy több termelő épületre van szüksége mint 30%
|

10-30-2006, 16:38
|
Member
|
|
|
|
Sőt az se kivánatos hogy egy alacsony hekin lévő elf termelje a klánnak a kaját ezerrel mert a tanyákat kihagyjuk a korlátozásból és esetleg mnt hegyekkel bevédve 50% tanyával termeljen!
|

10-30-2006, 16:54
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Továbbra is azt mondom hogy korlátozzuk le a termelő területeket30% ban +egy fajtából 15%nál több ne lehessen illetve a 15% feletti rész ne működjön!A termelő épületek a következők:tanya,kovács,bank,fatelep,köbánya,agyag bánya,drágakőbánya,
fémbánya,könyvtár!
Ezzel elérnénk hogy senki ne csináljon extrém életképtelen orikat!
|
A 30% még elfogadható, ha már korlátozni akarunk, de az épületfajtánkénti 15% már túlzás lenne. Nem a bank meg a kovács zavar engem ezzel kapcsolatban, hanem a tanya. Gyakorlatilag önellátásra kényszeríted az orikat kajaügyileg, illetve olyan minimális túltermelésre, ami inkább káros, semmint a játék hasznára válna. Illetve épp azoknak válik a hasznára, akiknek elméletben a legkevesebb szükségük van rá: a nagyoriknak, akik megtehetik, hogy üresen álljanak, és a mostani ár többszöröséért termeljék a kaját.
|

10-30-2006, 16:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A 30% még elfogadható, ha már korlátozni akarunk, de az épületfajtánkénti 15% már túlzás lenne. Nem a bank meg a kovács zavar engem ezzel kapcsolatban, hanem a tanya. Gyakorlatilag önellátásra kényszeríted az orikat kajaügyileg, illetve olyan minimális túltermelésre, ami inkább káros, semmint a játék hasznára válna. Illetve épp azoknak válik a hasznára, akiknek elméletben a legkevesebb szükségük van rá: a nagyoriknak, akik megtehetik, hogy üresen álljanak, és a mostani ár többszöröséért termeljék a kaját.
|
Mondj egy nagyorit ami üresen áll!
|

10-30-2006, 17:02
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Serg, most őszintén.. ha nem üresek az orijaitok, akkor valami baj van Veletek.. most ezzel nem megbántani akarlak.. de ha olyan magas hektárszámon, ahol SENKI sincs a közeletekben full fel vagytok töltve.. akkor ott valami tényleg nem kerek..
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
Last edited by Deni; 10-30-2006 at 17:06..
Reason: csak
|

10-30-2006, 17:04
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Mondj egy nagyorit ami üresen áll!
|
Kisori vagyok, nem tudok mondani. De ha valaki akkor ti, meg még az első 30 helyezett asszem nagyjából simán megteheti. Ne ezen vitatkozzunk most ha lehet 
|

10-30-2006, 17:20
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Deni
Serg, most őszintén.. ha nem üresek az orijaitok, akkor valami baj van Veletek.. most ezzel nem megbántani akarlak.. de ha olyan magas hektárszámon, ahol SENKI sincs a közeletekben full fel vagytok töltve.. akkor ott valami tényleg nem kerek..
|
Deni nem akarlak megbántani de extrém éplistánk sincs ettől én nem érzem magam kevesebbnek!
|

10-30-2006, 17:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Ha a tanya 15% ra lenne korlátozva, akkor nem számítana termelő épületnek, mivel aki ennyi gabonatermeléssel túltermel érzékelhető mennyiséget, annak üres az orija. Sztem tanyára 30% vonatkozzon.
|

10-30-2006, 17:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Én meg azt mondom hogy aki beválalja hogy kereskedő legyen és minden tudománytekije 5% al kevesebb legyen az nem kell egyébb malusszal sujtani!Jó lenne ha néha azon is elgondolkoznátok hogy pl az az 5% nagyon is sok minden tudományból!
|
Ismeretes, hogy a hódító nevű online stratégiai játékban minden orinak mindössze 1 személyisége lehet.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|