Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-02-2014, 11:56
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 26%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by golkonda View Post
a piacról megvett áru is 12kör után jelenik meg az országban...
Éhezik az országom, és nem vehetek kaját, majd csak 12 kör múlva?

Lelopták a tekercseimet, pótolni kellene, hogy ne legyek 50%-kal gyengébb, de nem tehetem meg, majd csak 12 óra múlva?

Hopsz, elfogyott a rúna, és varázsolnom kell. Nem vehetek a piacon, majd csak 12 óra múlva?

Megtámadtak, esélytelen, hogy védjem, viszont ha lenne lovasom, akkor be tudnám ütni 5x. Nem tehetem meg?

Ezek nekem nem tetszenek.
Old 06-02-2014, 12:09
golkonda's Avatar
golkonda golkonda is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 57%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Éhezik az országom, és nem vehetek kaját, majd csak 12 kör múlva?

Lelopták a tekercseimet, pótolni kellene, hogy ne legyek 50%-kal gyengébb, de nem tehetem meg, majd csak 12 óra múlva?

Hopsz, elfogyott a rúna, és varázsolnom kell. Nem vehetek a piacon, majd csak 12 óra múlva?

Megtámadtak, esélytelen, hogy védjem, viszont ha lenne lovasom, akkor be tudnám ütni 5x. Nem tehetem meg?

Ezek nekem nem tetszenek.
Igen... Pontosan ilyen problémákba futnánk bele előrelátás vagy felkészülés nélkül. És ezekre a problémákra kellene épületlistát, taktikát, ütemezett vásárlásokat, vagy bármi egyedit kitalálni.

Legyilkolták a varázslóim? - Nem gond újra fullraveszem a templomhelyet.
Betámadnak? - Olyan egységekkel reagálok amivel nem is rendelkezem a támadás pillanatában.
Rengettek/Pusztítottak - Azonnal elkezdhetek újra fullrahúzni mindent.
stb

Ígyis meglenne a lehetőség átépülni, de "üres-pénzes" országként valóban nem lehetne minden helyzetre reagálni a piacról. Kihegyezett sablonok helyett szívósabb, szerteágazóbb koncepciókkal jobban lehetne boldogulni.

És tudom hogy nagyon sok embernek nem tetszene.
Reply With Quote
Old 06-02-2014, 12:16
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Igen... Pontosan ilyen problémákba futnánk bele előrelátás vagy felkészülés nélkül. És ezekre a problémákra kellene épületlistát, taktikát, ütemezett vásárlásokat, vagy bármi egyedit kitalálni.
Nem tudod előre, hogy 13 óra múlva az összes tekercsedet el fogják lopni. Azt se tudod fél nappal előre, hogy meg fognak támadni. Azt se, hogy le fogják rengetni az épületeidet. Azt se, hogy elviszik a rúnáid java részét.

Azokra a dolgokra, amik egy tized másodperc alatt megtörténnek, nem tudsz egy fél nappal előre készülni. De még azokra sem, amik egy óra alatt történnek.
Old 06-02-2014, 12:25
golkonda's Avatar
Junior Member

Ígyvan...

Viszont épp amiért mindent lereagálnak vagyonnal, ezért nem tűnik hatékonynak tolvajnak lenni manapság és egyre többen csak földre játszanak.

Tehát egyszerűsítve:
Akarjuk hogy azonnal pótolni lehessen mindent piacról? (ahogy eddig)
Vagy csak egy jól megfontolt és kitalált késleltetés után. (ez akár 1 kör is lehet)

Tisztában vagyok hogy sokminden megváltozna és hogy új problémák lépnének fel amelyek miatt újra kellene gondolni rengeteg mindent a játékosoknak is. A kérdés az hogy a játékosközönség kihívásnak élne meg egy ilyen változtatást amely megújítja a játékot, vagy problémának amely csak idegesíti őket.

És ismét tényleg szeretném hangsúlyozni hogy nem én fogom feltalálni a spanyolviaszt, de azt tudom hogy egy ilyen jellegű változtatás engem visszacsábítana ebbe a játékba.
Persze lehet userek százainak meg borulna a bili, ezért is vagyok kíváncsi minél több ember véleményére, és bátran gondoljátok tovább a dolgot, ha van fejlesztő jellegű ötlet, kiegészítés vagy más javaslat szívesen olvasgatom én is!
Reply With Quote
Old 06-02-2014, 12:38
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Viszont épp amiért mindent lereagálnak vagyonnal, ezért nem tűnik hatékonynak tolvajnak lenni manapság és egyre többen csak földre játszanak.
Ezt nem tudom megerősiteni, pont ennek az ellenkezőjét látom.

Quote:
Tehát egyszerűsítve:
Szerintem ez nem kérdés, ez a piac célja.

Az eladás oldalra direkt nem reagáltam.
Old 06-02-2014, 13:03
none none is offline
Member

Longevity: 88%

Quote:
Ígyvan...

Tehát egyszerűsítve:
Vagy csak egy jól megfontolt és kitalált késleltetés után. (ez akár 1 kör is lehet)

Tisztában vagyok hogy sokminden megváltozna és hogy új problémák lépnének fel amelyek miatt újra kellene gondolni rengeteg mindent a játékosoknak is. A kérdés az hogy a játékosközönség kihívásnak élne meg egy ilyen változtatást amely megújítja a játékot, vagy problémának amely csak idegesíti őket.

És ismét tényleg szeretném hangsúlyozni hogy nem én fogom feltalálni a spanyolviaszt, de azt tudom hogy egy ilyen jellegű változtatás engem visszacsábítana ebbe a játékba.
Persze lehet userek százainak meg borulna a bili, ezért is vagyok kíváncsi minél több ember véleményére, és bátran gondoljátok tovább a dolgot, ha van fejlesztő jellegű ötlet, kiegészítés vagy más javaslat szívesen olvasgatom én is!
Téged lehet visszahozna, sokakat meg elvinne.. jóval több embert Az ötleted nem teszi játszhatóbba a játékot, épp ellenkezőleg.. eleve az az érzésem, hogy "féltékeny" vagy, mert nem neked van a nagy vagyon, hanem másnak.. az az igazság, hogy egy: a vagyon magában nem ér semmit, kettő: te is összehozhatsz annyi vagyont, mint bárki, akár annyit is, mint ami a legnagyobb klánoknak van (plusz ahhoz, hogy valaki legnagyobbak közé kerüljön igenis tegyen valamit..) csak ugye egyszerűbb az, ha mást fogunk meg, mintha neked kell megerőltetni magad.. Arról nem beszélve, hogy különösebb extra elképzelhetetlen vagyon nélkül felveheted a harcot a kisebb klánokkal..(első meg ne akarj lenni úgy, hogy semmi extrát nem kell nyújtanod, bár .. )
Old 06-02-2014, 14:08
golkonda's Avatar
Junior Member

Quote:
Originally Posted by none View Post
Téged lehet visszahozna, sokakat meg elvinne.. jóval több embert Az ötleted nem teszi játszhatóbba a játékot, épp ellenkezőleg.. eleve az az érzésem, hogy "féltékeny" vagy, mert nem neked van a nagy vagyon, hanem másnak.. az az igazság, hogy egy: a vagyon magában nem ér semmit, kettő: te is összehozhatsz annyi vagyont, mint bárki, akár annyit is, mint ami a legnagyobb klánoknak van (plusz ahhoz, hogy valaki legnagyobbak közé kerüljön igenis tegyen valamit..) csak ugye egyszerűbb az, ha mást fogunk meg, mintha neked kell megerőltetni magad.. Arról nem beszélve, hogy különösebb extra elképzelhetetlen vagyon nélkül felveheted a harcot a kisebb klánokkal..(első meg ne akarj lenni úgy, hogy semmi extrát nem kell nyújtanod, bár .. )

Nem vagyok féltékeny, nem akarok első lenni sem.
Ahogy írtam az elején még pro sem vagyok, és végképp nem akarok elvenni másoktól amit összedolgoztak évek alatt.
(Bíztam benne hogy ez az első hozzászolásomból kiderül)

Szerettem ezt a játékot és sosem a "tápolás" vagy gyüjtögetés miatt játszottam (arra ott van más mmorpg), hanem az élményszerű küzdelem miatt.
Ez redukálódott az utóbbi időben, de lehet azért mert A-ban próbálkoztam holott számomra a játék jobban élvezhető volt amíg 4es szövikkel harcoltunk és haladtunk együtt más hasonló egységek ellen.

Az ötlet az eddigi tapasztalataimból és játékélményeimből született, és tényleg nincs bennem irígység vagy féltékenység.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules