|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

05-08-2010, 19:13
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Nem azért legyen a bank az egyetlen épület, aminek foglalkoztatottsága számít körváltások között, mert a hasamra ütöttem és ezt választottam, hanem mert az nem logikus, hogy egy nem működő épület gyakorlatilag működik. Ha a bank az egyetlen olyan épület, aminél körváltások között is számít, hogy működik-e, akkor ki kell emelni a többi közül ebből a szempontból.
|
Miért pont a bank legyen ez az egyetlen épület, amit így kiemelsz? A raktár miért nem? A barakk miért nem? Ezek is mind-mind egy fontos maximumot adnak, de körváltások között lényegtelen, hogy működnek-e, vagy sem.
Quote:
Hogyha nem működnek a kocsmáim, de tele vannak tolvajokkal, akkor az összes tolvajjal van számolva alvilági akciónál, vagy csak azokkal, akik működő kocsmákban vannak? Mert ha az utóbbi, akkor semennyire nem lenne kivétel a bank, hisz más épületnél is számít, hogy működik-e két körváltás között.
|
Az összessel van számolva ilyenkor a védés, tehát ez is pontosan úgy működik, mint a bank. Vagy a templom. Vagy a raktár. Vagy az őrtorony. Vagy bármely másik épület.
Jelenleg ez teljesen egységes.
|

05-08-2010, 19:14
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Arra kérlek, hogy ennek nyiss egy külön témát, ami erről szól. (Az ellen egyébként nem lesznek ilyen kifogásaim.  )
|
Ez esetben gondolkodjunk el azon is, hogy nagy hektaron a maximum penzmennyiseg meg mindig ugyanannyi. Szoval ha ezt emelni akarjatok, azt is...

05-08-2010, 19:15
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Ez esetben gondolkodjunk el azon is, hogy nagy hektaron a maximum penzmennyiseg meg mindig ugyanannyi. Szoval ha ezt emelni akarjatok, azt is...
|
A maximum pénzmennyiség emelésére semmi szükség, sőt, kifejezetten ellenzem.
|

05-08-2010, 19:17
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A maximum pénzmennyiség emelésére semmi szükség, sőt, kifejezetten ellenzem.
|
Jo, en meg azt ellenzem hogy tobb hekin (szignifikansan) tobb bank kelljen.
Amugy Te kb azert ellenzed, mert nem jatszottal meg nagy hektaron, es nem tudod, milyen az, amikor be sem tudod venni az ures barakkhelyeid, mert egyszeruen nem fer annyi penz az orszagodba...

05-08-2010, 19:19
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Miért pont a bank legyen ez az egyetlen épület, amit így kiemelsz? A raktár miért nem? A barakk miért nem? Ezek is mind-mind egy fontos maximumot adnak, de körváltások között lényegtelen, hogy működnek-e, vagy sem.
|
Az összes többi épületnél teljesen lényegtelen, hogy működik-e két körváltás között vagy sem támadóakció szempontjából. A banknál viszont fontos.
Ezért legyen a bank az egyetlen épület, amit így kiemelek.
Végülis megértem, hogy az egységesség mellett vagy, de szerintem a bank kilóghatna a sorból a játék élményének érdekében.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

05-08-2010, 19:23
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Az összes többi épületnél teljesen lényegtelen, hogy működik-e két körváltás között vagy sem támadóakció szempontjából. A banknál viszont fontos.
Ezért legyen a bank az egyetlen épület, amit így kiemelek.
Végülis megértem, hogy az egységesség mellett vagy, de szerintem a bank kilóghatna a sorból a játék élményének érdekében.
|
A raktár működése szerintem igen fontos egy szöviháború esetén. Ha sikerül a raktárak számát nullára csökkenteni, akkor kész vége, nincs több építkezés. Mi több, még az intézővel se játszhat, mert amint az emberhiány mellett megpróbálja felhozni az esetleg még meglevő, csak nem működő raktárait, a serege azonnal elmegy (körváltás közben).
Sőt, sokkal fontosabb, hogy a piacon nem tarthatsz több árut, mint amennyi elfér az országodban. Vagyis tarthatsz, de ami nt visszaér, nincs egy köröd, hogy újra kitedd, az kész, elveszett. Ez egy nagyon fontos taktikai szempont, még sokkal fontosabb, mint az, hogy a bank működtetéséhez van-e elegendő embered körváltások között.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

05-08-2010, 19:26
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A raktár működése szerintem igen fontos egy szöviháború esetén. Ha sikerül a raktárak számát nullára csökkenteni, akkor kész vége, nincs több építkezés. Mi több, még az intézővel se játszhat, mert amint az emberhiány mellett megpróbálja felhozni az esetleg még meglevő, csak nem működő raktárait, a serege azonnal elmegy (körváltás közben).
Sőt, sokkal fontosabb, hogy a piacon nem tarthatsz több árut, mint amennyi elfér az országodban. Vagyis tarthatsz, de ami nt visszaér, nincs egy köröd, hogy újra kitedd, az kész, elveszett. Ez egy nagyon fontos taktikai szempont, még sokkal fontosabb, mint az, hogy a bank működtetéséhez van-e elegendő embered körváltások között.
|
Ez igaz.
De ha más épületnél változtatsz a jelenlegi helyzeten, az felborítja a játék jelenlegi egyensúlyát, ha a banknál, az pedig szerintem javítja.
|

05-08-2010, 19:31
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
De ha más épületnél változtatsz a jelenlegi helyzeten, az felborítja a játék jelenlegi egyensúlyát, ha a banknál, az pedig szerintem javítja.
|
Lehet, de következetlen módosításokat most már igyekszem nem hozni. Van már annyira összetett a játék, hogy nem akarok újabb olyan szabályozásokat, hogy "ez így működik, KIVÉVE..." Van már sajnos így is pár ilyen, amik nem tetszenek, de sajnos szükségszerűek.
|

05-08-2010, 20:00
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Lehet, de következetlen módosításokat most már igyekszem nem hozni. Van már annyira összetett a játék, hogy nem akarok újabb olyan szabályozásokat, hogy "ez így működik, KIVÉVE..." Van már sajnos így is pár ilyen, amik nem tetszenek, de sajnos szükségszerűek.
|
Akkor sajnos ez az ötlet bukott.
A maximum pénz módosítását mennyire ellenzed?
|

05-08-2010, 20:10
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Akkor sajnos ez az ötlet bukott.
A maximum pénz módosítását mennyire ellenzed?
|
Azt teljesen. Igenis legyen egy korlát a magasan levőknek, ami megakadályozza a méggyorsabb előretörésüket.
Ami nem bukott, az a bankok pénzvédési módszerének felülvizsgálata, de ez egy másik téma.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|