|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Szeretnéd e ha a tábornok személyiséget erősítenénk?
|
Igen, támogatom a javaslatot.
|

|
44 |
57.89% |
Igen de találjunk ki valami mást.
|

|
3 |
3.95% |
Nem. Jó ez így.
|

|
29 |
38.16% |

03-08-2010, 22:18
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Valamint a tábornok személyiség súgója:
+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt
|
és akkor 2 tábival 3+5%-ot fogok kapni?
Quote:
Originally Posted by siQ
Igy a tábornok gnóm: 7+5= 12%-ot kapna full seregre
többiek: 8+5=13%-ot
ork: 15+5=20%
|
így meg ott vagyunk, mintha dupláznánk, annyi változással, hogy a többiek nem 14%-ot, hanem csak 13%-ot kapnak.
Ezek így nem igazán tetszenek...  (Boccs siQ  )
|

03-08-2010, 22:29
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dynosaur
és akkor 2 tábival 3+5%-ot fogok kapni?
|
Mondom ha az összes tábronokával egyszerre támad. melyik fajnak van szerinted összesen 2 tábornoka? De mind1, látom te is a tökmindegy csak belekötök amit más ír társaságba tartozol, csak magad se veszed észre.
Quote:
így meg ott vagyunk, mintha dupláznánk, annyi változással, hogy a többiek nem 14%-ot, hanem csak 13%-ot kapnak.
Ezek így nem igazán tetszenek...  (Boccs siQ  )
|
Nem kell bocsánatot kérned, nem kell hogy tetszen. Nekem azért tetszik jobban, mert ha azt akarjuk hogy ne duplázódjon akkor ne duplázódjon, de szerintem mindenképpen megérdemelne a többi faj is egyfajta emelést, ha tábornok szemcsivel az összes tábornokával egyszerre támad. Ha ez az emelés 3% akkor annyi, ha 4% akkor meg annyi, de ne csak az Orknál legye értelmes alternativa egy kevés szemcsis orinak.
|
The Following User Says Thank You to siQ For This Useful Post:
|
|

03-08-2010, 22:38
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Mondom ha az összes tábronokával egyszerre támad. melyik fajnak van szerinted összesen 2 tábornoka? De mind1, látom te is a tökmindegy csak belekötök amit más ír társaságba tartozol, csak magad se veszed észre.
|
Jogos! Igazad van!  még a párbaj utáni hévben vagyok, aztán csak "gyorsolvasással" futottam végig...  Nem, nem szoktam tökmindegy alapon belekötni... Csak három dolog van, ami különösen tetszik, és szorgalmazom, ahol tudom...
Quote:
Originally Posted by siQ
Nem kell bocsánatot kérned, nem kell hogy tetszen. Nekem azért tetszik jobban, mert ha azt akarjuk hogy ne duplázódjon akkor ne duplázódjon, de szerintem mindenképpen megérdemelne a többi faj is egyfajta emelést, ha tábornok szemcsivel az összes tábornokával egyszerre támad. Ha ez az emelés 3% akkor annyi, ha 4% akkor meg annyi, de ne csak az Orknál legye értelmes alternativa egy kevés szemcsis orinak.
|
ezzel egyetértek...  csak arra akartam rámutatni, hogy így kevesebb százalékot kap a "többi faj". Bár lehet pont ez fog tetszeni a többieknek, akiknek nem tetszik a dupla.
A lényeget leírtad itt fentebb, ne csak az orknak érje meg felvenni!
|

03-09-2010, 06:16
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Azt hiszem ott volt a javaslatomban, hogy a Tábornok személyiségnél is lehet írni plusz dolgokat. Szóval abba belefér az is, hogy pl:
1 - 0%
2 - 3%
3 - 5%
4 - 6%
5 - 7%
6 - 8%
7 - 10%
8 - 15%
Valamint a tábornok személyiség súgója:
+1tábornok
valamint: ha az összes tábornokával támad azok az eredeti %-on felül +5%-al növelik a tábornokok által nyujtott bónuszt:
Igy a tábornok gnóm: 7+5= 12%-ot kapna full seregre
többiek: 8+5=13%-ot
ork: 15+5=20%
De az is lehet, hogy a 8 tábi alapból 13% lenne és +7%ot kapna a többi.
Mivel a 8 tábi alapból csak tábornok személyiséggel fordulhat elő orknál bárhova változtathatjuk, ha a tábornok személyiséghez berakunk egy + bónuszt.
|
itt egy kicsit bekavartad, mert 8 tábit én még nem láttam tábornok szemcsi nélkül...
|

03-09-2010, 06:19
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
pff... remélem Te nem gondoltad komolyan amit írtál! 
én ugyanannyi tábornokról beszéltem. Azért a 6 kisebb, mint a 7, viszont ha rááldozok egy szemet arra, hogy 5 tábim legyen, a másiknak meg akármit csinál van 5 tábija az szerintem nem ugyanaz. 
|
Az érv viszont ugyan az volt. Tehát itt buktattad meg a saját érvedet, miszerint, mert "ő rááldozott egy szemet". Ugyan azt írtam mint Remy, hogy ez egy buta érv, csak máshogy írtam le...
Quote:
Remy véleményét miszerint ez egy "buta érv" elfogadom, lehet az... de hogy az ork 7 tábiját akarod összehasonlítani az óriás 6 tábijával, az azért nagy sarkítás lenne, és nincs értelme ilyetén összehasonlításnak. Míg a gnóm 5, és óriás 5 tábijánál ott van egy pont amiben egyeznek, és egy amiben különböznek. Mindkettőnek 5 tábija van, de az egyiknek valami árán, a másiknak csak úgy alapból. Ez alapján mondtam, amit mondtam.
|
Az is sarkítás, hogy egyáltalán egy gnómot hasonlítasz össze egy törpével. A gnóm faji hátránya - ami elvileg jóval erősebb mint egy szem - az, hogy egyel kevesebb tábija van. És ha felvesz egy személyiséget, még örüljön is neki, hogy van annyi bónusza, mint más fajnak.
Ez is sarkítás lesz szerinted, szerintem meg tök ugyanaz a példa:
Ha óriással felveszem a gazdálkodó szemet, akkor had termeljek már több gabonát mint egy elf, mert én rááldoztam egy szemet. (Igazából most is többet termel, mert szorzódik, de ez a különbség elhanyagolható).
Vagy a tábornokok számával is lehet ezt játszani. Ha gnómmal vagyok, és tábi szemet felveszem, akkor legyen már több tábornokom, mint egy törpének, mert rááldoztam egy szemet... De ne legyen. Ha tábit akarsz felvenni első szemnek, legyél ork, ha gnóm vagy, vedd fel 4. szemnek, és nincs gond.
Quote:
Viszont a duplabónuszt még mindig jó ötletnek tartom.  és velem együtt még legalább 23 ember, akikkel a szavazók 60%-át tesszük ki! 
|
Az a 60% már rég nem aktuális...
|

03-09-2010, 06:21
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
itt egy kicsit bekavartad, mert 8 tábit én még nem láttam tábornok szemcsi nélkül...
|
De logikailag úgy helyes, ahogy SiQ írta.

03-09-2010, 06:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Az a 60% már rég nem aktuális...
|
ok, 58,54%.
Viszont én is úgy érzem, hogy mint választott szem talán kicsit erősíthetne a gnómon pl, azaz igenis erősebb bónusza legyen mint az alap 5 tábinak.
Lehet hogy logikátlan, lehet hogy butaság, viszont nekem is így lenne szimpatikus.
Jöhetnek ide is a leszólások 
|
The Following User Says Thank You to Gabro For This Useful Post:
|
|

03-09-2010, 06:24
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
De logikailag úgy helyes, ahogy SiQ írta.
|
logikailag értem, csak a listába ne szerepeljen 15% a 8 tábinál, mert olyan nem tud létezni tábi szemtől függetlenül. tehát 8 tábi 20%.
|

03-09-2010, 06:28
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
ok, 58,54%.
Viszont én is úgy érzem, hogy mint választott szem talán kicsit erősíthetne a gnómon pl, azaz igenis erősebb bónusza legyen mint az alap 5 tábinak.
Lehet hogy logikátlan, lehet hogy butaság, viszont nekem is így lenne szimpatikus.
Jöhetnek ide is a leszólások 
|
Ok. Az 58,54% rég nem aktuális. Most ez komolyan kell??
Erősít a gnómon. Így is több bónusza lesz, mint eddig volt, és nem elhanyagolható az a tény sem, hogy 1-el több sereget tud kiküldeni. Ha valaki gnóm, akkor felvállalta, hogy egyel kevesebb tábija van.
|
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
|
|

03-09-2010, 06:40
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Ok. Az 58,54% rég nem aktuális. Most ez komolyan kell?? 
|
Nem, nem kell. Bár nálam még aktuálisnak tűnik...
Quote:
Originally Posted by Dus
Erősít a gnómon. Így is több bónusza lesz, mint eddig volt, és nem elhanyagolható az a tény sem, hogy 1-el több sereget tud kiküldeni. Ha valaki gnóm, akkor felvállalta, hogy egyel kevesebb tábija van.
|
Jó felvállalta, rendben. Én akkor is azt érzem jó megoldásnak, ha a tábi szemcsi valami megfogható fix százalékot ad, azaz pl +5% pl.
Azzal mindenki tud számolni, és szerintem igazságosabb megoldás.
|
The Following User Says Thank You to Gabro For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|