|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

01-14-2010, 12:19
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :))
Szerintem igazán nem esne nehezére senkinek életképes országokat építeni normálba is meg anarchba is. Valaki írta hogy több 10 milla egységeket kell befokozni hogy rá lehessen állni a giga termelő orika  Fedezni nem lehet abból a sok milla katiból ?  legalább nem kell annyit szabizni...
Az meg hogy normálba vannak ilyen országok és megtehetik... az meg szerintem nem fair másokkal szemben de persze tudom  ha megteheti miért ne tegye ????? 
|
Fair vagy nem fair. A maga módján teljesen logikus, és ami a legfontosabb: szabályos az ilyen ország. Nincsen teljesen összhangban más elmenetelekkel, emiatt érdemes lehetne összhangba hozni, hogy ilyen téren minden egységesen működjön. Nem sikerült eddig arról meggyőzni, hogy ezen kívül más is indokolná ezt a változtatást. A kérdés az, hogy ez az egységesítés megéri-e annak a néhány országnak a fejreállítását, akik egyébként valóban életképtelenek egyfajta megfogalmazás szerint.
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :))
de egyébként mondhatnám azt is amit itt már olvastam " nem játszom normálban nem érint"
Én meg nem játszom anarchba úgyhogy mondhatnám engem sem érint hogy melyik anarchos mit szól hozzá ... már bocs az anarchosoktól 
|
Nem is kell, hogy érdekeljen. Bőven elég, ha mindenki a saját álláspontját képviseli. Pont ezért szóltam direkt az anarchosoknak külön, hogy fejtsék ki a véleményüket, mert más nem fogja helyettük megtenni.
|

01-14-2010, 13:06
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 15%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A kérdés az, hogy ez az egységesítés megéri-e annak a néhány országnak a fejreállítását, akik egyébként valóban életképtelenek egyfajta megfogalmazás szerint.
|
Így átolvasva nekem az nem fér a fejembe, hogy melyik megfogalmazás szerint nem életképtelen. Nem tudom melyik megfogalmazás szerint nem azok.
Ati, korábban Te voltál az egyik legnagyobb bírálója a 2/D-ben kialakult, természetellenesen nagy és abszurd felépítésű országoknak, amik szintén életképtelenek, most pedig figyelembe veszed, hogy nekik mennyire rossz lenne ez az irreálisan hatalmas fokozások alkalmával.
Fedezési kedvezményt nem akarunk nekik adni? 
|

01-14-2010, 13:20
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
Így átolvasva nekem az nem fér a fejembe, hogy melyik megfogalmazás szerint nem életképtelen. Nem tudom melyik megfogalmazás szerint nem azok.
|
Ha fogsz egy országot, amit folyamatosan tömsz népességgel, hogy nulla házzal, teljesen beépítve is működőképes maradjon minden épülete, akkor az az ország valahol azért csak életképes, még ha sokba kerül is. Ez egy stratégiai lehetőség, amit úgy gondolom, hogy senki senkitől nem akar elvenni. Ezzel nem ártanak senkinek, nem rendeltetésellenes ez a fajta használat, semmi probléma nincs ezzel.
Kis kitérő: ha vesszük a fellépési hektár fölött levő országokat, akkor ott egy picit más a helyzet, hiszen semmi nem indokolja, hogy ott legyenek, nekik már egy szinttel feljebb kellene lenniük.
És itt jön a kettő közötti eltérés: szabadság alatt ez utóbbi "büntetve" van, vagyis ha már extrém magasságokba ment fel, ahol igazából semmi keresnivalója, akkor legajább kelljen végig játékban maradnia. Az első eset (túltöltött emberek) viszont nem indokol semmi "büntetést", én úgy érzem. Csinál olyan dolgot, amit nem kéne? Nem. Csinál olyan dolgot, amivel másoknak árt? Nem. Csinál olyan dolgot, ami bármilyen szinten rendeltetésellenes? Nem.
Valaki felvetette, hogy az emberek értéke -- a legújabb párbajbeállítási lehetőséghez hasonlóan -- legyen nulla, és ez rengeteg mostani "problémát" megoldana. Ezt is, és az 1/A-s fokozgatásokat is. Lehet, hogy ezt kellene kipróbálni. 
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

01-14-2010, 13:27
|
Member
|
|
Activity: 4%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha fogsz egy országot, amit folyamatosan tömsz népességgel, hogy nulla házzal, teljesen beépítve is működőképes maradjon minden épülete, akkor az az ország valahol azért csak életképes, még ha sokba kerül is. Ez egy stratégiai lehetőség, amit úgy gondolom, hogy senki senkitől nem akar elvenni. Ezzel nem ártanak senkinek, nem rendeltetésellenes ez a fajta használat, semmi probléma nincs ezzel.
Kis kitérő: ha vesszük a fellépési hektár fölött levő országokat, akkor ott egy picit más a helyzet, hiszen semmi nem indokolja, hogy ott legyenek, nekik már egy szinttel feljebb kellene lenniük.
És itt jön a kettő közötti eltérés: szabadság alatt ez utóbbi "büntetve" van, vagyis ha már extrém magasságokba ment fel, ahol igazából semmi keresnivalója, akkor legajább kelljen végig játékban maradnia. Az első eset (túltöltött emberek) viszont nem indokol semmi "büntetést", én úgy érzem. Csinál olyan dolgot, amit nem kéne? Nem. Csinál olyan dolgot, amivel másoknak árt? Nem. Csinál olyan dolgot, ami bármilyen szinten rendeltetésellenes? Nem.
Valaki felvetette, hogy az emberek értéke -- a legújabb párbajbeállítási lehetőséghez hasonlóan -- legyen nulla, és ez rengeteg mostani "problémát" megoldana. Ezt is, és az 1/A-s fokozgatásokat is. Lehet, hogy ezt kellene kipróbálni. 
|
Igen Ati kipróbálni lehet de mondjuk ha az emberek értéke nulla akkor ha van tőled egy ország 50k pontra magasabb hektáron akkor felfedezel alá? Mondjuk 4 millió egységért?Végülis a nullás ütéseket részben megoldaná már csak a full ujra építés maradna ami azért nem olcsó és az építés alatt elég védtelenné teszi az országot.Kezd a dolog tetszeni...
A felfedezést meg akár be lehet lőni valami kevésbé magas számra
Last edited by Serg; 01-14-2010 at 13:32..
|

01-14-2010, 13:33
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
a full ujra építés maradna ami azért nem olcsó
|
Nem olcsó, nem olcsó... Ott a vadonatúj építész személyiség, amivel kevesebb nyersanyag kell, és még a bontásból is visszakapsz, így mégkevesebb kell. Ha bontogatni akarsz, beválasztod ezt személyiségnek.
Kicsit elkanyarodtunk a témától, mindenesetre ez egész biztosan megoldaná az ebben a téméban felvetett jelenséget, anélkül, hogy az országok működőképességét a legcsekélyebb formában is módosítaná.
|

01-14-2010, 13:46
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem olcsó, nem olcsó... Ott a vadonatúj építész személyiség, amivel kevesebb nyersanyag kell, és még a bontásból is visszakapsz, így mégkevesebb kell. Ha bontogatni akarsz, beválasztod ezt személyiségnek.
Kicsit elkanyarodtunk a témától, mindenesetre ez egész biztosan megoldaná az ebben a téméban felvetett jelenséget, anélkül, hogy az országok működőképességét a legcsekélyebb formában is módosítaná.
|
Nem elleneztem,csak hangosan gondolkoztam,de pl ahogy az előbb elhangzott a 70x es szabály módosítása sem rossz ötlet,csak agyalni kell a számokon de a 20x az jónak tűnik 30.000 hekin is
|

01-14-2010, 13:47
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Jah. Csak visszatamadni lenne keptelenseg ezentul.
Benyomok egy fedezest, radbontok, megtamadlak, bejon a fedezesem, es eselyed nincs visszatamadni. Ugyanigy, ha egyszer bevertelek, eselyed nincs ujra ket korre kerulni es kiserni. Ez _minden_ csoportban tonkretenne a teljes jatekot. Remelem, nem komolyan mondtatok, meglepo, hogy ezt se Te, se Serg nem latja at. De ez tenyleg nem ide tartozik...
|
|

01-14-2010, 13:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Jah. Csak visszatamadni lenne keptelenseg ezentul.
Benyomok egy fedezest, radbontok, megtamadlak, bejon a fedezesem, es eselyed nincs visszatamadni. Ugyanigy, ha egyszer bevertelek, eselyed nincs ujra ket korre kerulni es kiserni. Ez _minden_ csoportban tonkretenne a teljes jatekot. Remelem, nem komolyan mondtatok, meglepo, hogy ezt se Te, se Serg nem latja at. De ez tenyleg nem ide tartozik...
|
Milyen felfedezést?Azért van egy felfedezés szabály is hogy Te a második helyről el ne ugrálhass előlem 
|

01-14-2010, 13:31
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Mi lenne ha a 70* -es határt változtatnád?
Terület 20* -ig számitanának az emberek. Akkor kicsit lehet mozogni, csak nagyot nem.
Last edited by siQ; 01-14-2010 at 13:33..
Reason: 10*es helyett 20* , hogy a normális emberszám felett legyen.
|

01-14-2010, 13:39
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 15%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
5 +/- 1 körig életképes országot nem tartok életképesnek, de természetesen igazad van, az.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|