|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

09-18-2009, 21:01
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 86%
|
|
Én ilyen éplistát javasolnék emberként, természetesen tudós személyiséggel:
ház 38 2470 (98,3% foglalkoztatottság)
barakk 20 1040 íj (10%)
torony 0
raktár 8
kocsma 102 5304 toli (51%)
templom 12 1560 vari (6%)
tanya 20
Kajahiány körönként 725 bála, kényelmes 11+1 körös etetéssel, sok pénzbe nem is kerül. Egy normális félelf ennél kevesebb körös és sokkal többe kerül.
Megelőlegezendő a toronyhiány miatt érkező kritikákat: egy tolisnak nem kell szinte se torony se íj. 5. szinten nem ezt az embert fogják ütni, hanem az üres és magára hagyott orikat. Tolizni amúgy is teljes anonimitásban illik, szóval elvileg ezért sem fognak bántani. A kóbor hullák pedig nem érdekesek.
Emellé kell 3 jó szövi, és akkor pláne nem fognak kötözködni, mikor a környékeden szinte mindenki más ingyenföld.
Ahogy mondtam, 5. szint felett pedig nem szabad tolist játszani. Sőt ha lehetne olyat, akkor azt javasolnám, hogy 200 heki fölött már nem éri meg toliztatni, a játékosok többsége a lopható vagyonát úgysem tartja benn. A pénzt azért nem mert látszik, a tekit meg azért nem mert kopik.
ui:
1. másik dolog, hogy mf-ként szintén nem szabad embert játszani, vagyis szabad, de tízszer olyan veszélyes és harmad annyira hatékony
2. ahogy az előző hsz-emben írtam, kell hozzá egy brutál varis. Preferáltan egy 50% templom körüli tudós óriás a jó. Ezután már csak azért kell imádkozni, hogy olyan csoportba regelj, ahol az embereknek van 200 hekin vagyonuk, és sok a tolis.
3. 200 hekin is illik kinn tartani a piacon a tekijeid. Olyankorra kell időzíteni a tervezett nagy lopásokat, mikor éppen benn van az összes tekid. Ugyanis egy jól felépített ember mindenképpen csábító egy félelfnek. Félelfként 67,5% kocsmával végig lehet lopni az 51%os embert, és könnyelműség azt hinni, hogy 67,5% kocsmára nem épül át a "kedvedért" egy jobb feles
4. bocs, csak most olvastam, hogy 500 hekire kérted a listát  Mondjuk csak annyiból tart változtatni, hogy felszorzod 2,5-tel az összes számot
Azt hiszem az utóiratokkal mindent leírtam, amit tudni kell a tolizásról, vagyis amit én tudok róla és fontosnak tartok  Majd kiegészítik mások, ha van még valami
+ na még annyi, hogy mindig minden vari legyen fenn. Ez alapnak hangzik, de a legtöbb tolis ott rontja el, hogy nem teszi fel a tisztánlátást, mondván "minek az úgyis megvédenek a tolijaim". Bármilyen tolist le lehet lopni, csak megfelelő taktika és/vagy éplista kell ellene.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
Last edited by Von; 09-18-2009 at 21:47..
|

09-18-2009, 23:08
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Én ilyen éplistát javasolnék emberként, természetesen tudós személyiséggel:
ház 38 2470 (98,3% foglalkoztatottság)
barakk 20 1040 íj (10%)
torony 0
raktár 8
kocsma 102 5304 toli (51%)
templom 12 1560 vari (6%)
tanya 20
Megelőlegezendő a toronyhiány miatt érkező kritikákat: egy tolisnak nem kell szinte se torony se íj. 5. szinten nem ezt az embert fogják ütni, hanem az üres és magára hagyott orikat. Tolizni amúgy is teljes anonimitásban illik, szóval elvileg ezért sem fognak bántani.
Ahogy mondtam, 5. szint felett pedig nem szabad tolist játszani. Sőt ha lehetne olyat, akkor azt javasolnám, hogy 200 heki fölött már nem éri meg toliztatni, a játékosok többsége a lopható vagyonát úgysem tartja benn. A pénzt azért nem mert látszik, a tekit meg azért nem mert kopik.
2. ahogy az előző hsz-emben írtam, kell hozzá egy brutál varis. Preferáltan egy 50% templom körüli tudós óriás a jó. Ezután már csak azért kell imádkozni, hogy olyan csoportba regelj, ahol az embereknek van 200 hekin vagyonuk, és sok a tolis.
|
Igyekeztem csak azokat beidezni, amikor marhara nem tartok igaznak. Egyszeruen fogalmam sincs, ezeket a kijelenteseket hogy gondolhattad komolyan, de asszem egyszeruen felfogom a tapasztalatlansagodnak.
Par ellenpelda:
Torony es ij nelkuli tolit 3 masodperc alatt szetmeszarolja egy fel-ertelmes szovi. Meg 200 hekin is.
50% kocsmas ember es 50% templomos orias szerintem nonszensz, es eletkeptelen.  Kiveve esetleg anarch, es alibi 200 heki, ahol senki sem tud jatszani... (embert gombozik, oriast felmerik, es kesz a baj...)
200 hekin leginkabb a tekiiroknak van vagyonuk, de ahhoz meg nem kell feles... Egy gnom tokeletes.
Na es hogy 200 folott senki sem tartja benn a lophato vagyonat... erre 30 ellenpeldat is tudnek. Lasd, B-ben loptam pl 1 kocsmas orkkal 300 milla runat....
Szoval egyszeruen tok erthetetlenul allok emogott a beirast olvasva, es hogy ilyet kezdonek minek, azon meg plane....
Ez az eplista kezdo kezeben egyszeruen jatszhatatlan, szerintem. De meg egy profi kezeben sem tartom jonak...
Hat igy hirtelen ezek az ellenerveim... 

09-18-2009, 23:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Remy, akkor az alábbiakban megpróbálom megindokolni, hogy miért nem hülyeség amit írtam, és miért nem hülyeség az amit te írtál. Ergo a dolgok megközelítéséből és a különböző taktikákból adódik az, amiért nem értünk egyet!
Na lássuk:
Quote:
Originally Posted by Remedy
Igyekeztem csak azokat beidezni, amikor marhara nem tartok igaznak. Egyszeruen fogalmam sincs, ezeket a kijelenteseket hogy gondolhattad komolyan, de asszem egyszeruen felfogom a tapasztalatlansagodnak.
Par ellenpelda:
Torony es ij nelkuli tolit 3 masodperc alatt szetmeszarolja egy fel-ertelmes szovi. Meg 200 hekin is.
50% kocsmas ember es 50% templomos orias szerintem nonszensz, es eletkeptelen.  Kiveve esetleg anarch, es alibi 200 heki, ahol senki sem tud jatszani... (embert gombozik, oriast felmerik, es kesz a baj...)
|
Ez így van, szétmészárolják. Ugyanakkor az 50% kocsmás ember és az 50% templomos óriás nem nonszensz, kipróbált dolog, csak óvatosan kell csinálni!
Ismerni kell a terepet, azaz tudni kell kibe nem érdemes semmiképp sem belekötni, és kik azok, akiket anonim módon is le lehet lopni. Pl leártanak és végiglopnak egy perccel a kapu lejárta előtt, és te nem vagy épp gépnél. Csak tippelhesz, hogy ki volt, az emberek 95%-a nem tud erre mit lépni, mert nem néz 9 körönként kaput és nem ment pontlistát, és nincs intuíciója helyesen kitalálni, hogy ki szívatta meg.
Hangsúlyoznám azt, hogy kipróbáltan működő taktika, és nem anarch alibi 200 hekin  És mf tolisok ellen különösen jó, de szövisek ellen is megjátszható simán.
Ha ezt így megcsinálod, nem kell a mészártól tartani, poénból meg nem szoktak mészárolni. Ha mégis bebuksz, kipakolsz a piacra mindent, megvárod a 12 órát és elszabizol végső megoldásként. Az alapelv, hogy 200 hekin nem tudnak komolyan ártani, csak azzal ha elviszik a vagyonodat.
Quote:
200 hekin leginkabb a tekiiroknak van vagyonuk, de ahhoz meg nem kell feles... Egy gnom tokeletes.
|
Ezért írtam, hogy imádkozni kell, hogy legyen elég tolis. Természetesen a tekiírók ellen nem feles és nem ember az optimális.
Quote:
Na es hogy 200 folott senki sem tartja benn a lophato vagyonat... erre 30 ellenpeldat is tudnek. Lasd, B-ben loptam pl 1 kocsmas orkkal 300 milla runat....
|
 Ehhez nem kell tolis, ezért mondtam, hogy 200 heki fölött már nem igazán jó a tolis.
Quote:
Szoval egyszeruen tok erthetetlenul allok emogott a beirast olvasva, es hogy ilyet kezdonek minek, azon meg plane....
Ez az eplista kezdo kezeben egyszeruen jatszhatatlan, szerintem. De meg egy profi kezeben sem tartom jonak...
Hat igy hirtelen ezek az ellenerveim... 
|
Azért próbáltam tippekkel ellátni az éplista mellé. 12 körös ori kezdőnek simán játszható, azzal nincs gond. Ha tudja is hogy kell használni, akkor is játszható, és ezért adtam a tippeket hozzá. Sajnálom de minden tippet és technikát és főleg a filozófiáját egy ilyen éplistás játéknak nehéz egy kommentben átadni, pedig törekedtem is rá, azért volt a sok kiegészítés a végén.
2 dolgot hangsúlyoznék végszóra: amit leírtam, az kipróbáltan működik, tehát hülyeségnek nem hülyeség.
Másrészt meg hozzád képest igen, tapasztalatlan vagyok, de jópárszor végigvittem már sikeres tolizást 5. szinten, szóval szerintem inkább azért gondolod rossznak amit írtam, mert a te stílusodhoz nem illene. Az enyémhez meg illik. Ezt pedig minden kezdőnek el kell döntenie, ki kell tapasztalnia, hogy mi illik az ő stílusához, hiszen alapvetően akkor lehet sikeres az ember, ha a stílusához illő taktikát és éplistát találja meg.
www.unimarket.hu
|

09-18-2009, 23:47
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
De brutál varis mellé az ember jobb, mint a feles szerintem...
|
lehet hogy jobb, csak azt nem értem, mitől. Max annyit tudok leszűrni hogy ember mellé nagyobb szükség van varisra. A felesnek nem feltétlenül van szüksége rá, de ha van olyan a szöviben, neki is megkönnyíti a dolgát.
az a baj, 200on annyira nem érzem a jelentőségét a dolgoknak, így simán benyelek ilyen nagyon ritkán látott orikkal való dobálózást. A receptet egyébként 500 hekire kérték.

09-18-2009, 23:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
lehet hogy jobb, csak azt nem értem, mitől. Max annyit tudok leszűrni hogy ember mellé nagyobb szükség van varisra. A felesnek nem feltétlenül van szüksége rá, de ha van olyan a szöviben, neki is megkönnyíti a dolgát.
az a baj, 200on annyira nem érzem a jelentőségét a dolgoknak, így simán benyelek ilyen nagyon ritkán látott orikkal való dobálózást. A receptet egyébként 500 hekire kérték.
|
A legutóbbi tapasztalatom nekem is az volt, hogy 200 hekin nincs nagy jelentősége a tolizásnak. Viszont az ennél korábbi tapasztalataim azt mutatták, hogy igenis nagyon sok tolis volt, akit le lehetett húzni sok millió tekire.
Ritkán látott orikkal való dobálózásnak az a lényege, hogy 200 hekin CSAK akkor tudnak kárt tenni benned, ha elviszik a vagyonod. 50% kocsmás emberrel és egy 50% templomos óriással pedig mindenki vagyonát el lehet vinni a tekiírókon kívül. Az ő vagyonukat pedig ha figyelnek (amit le is írtam hogy kell), soha nem fogják tudni elvinni.
Az 500 hekiben igazad van, azt sajnos később olvastam, de ez nem negligálja még a mondandóm lényegét. Biztos ti is be tudjátok látni intuícióból vagy akármiből, hogy 200 hekin van egyedül értelme extrém éplistáknak (leszámítva a marha sok barakkot, mert annak föntebb), amiknek csak a kreativitás szab határt, amit pedig nyugodtan lehet használni.
Komolyan mondom, értsétek jól amit írtam! Biztos tudjátok ha akarjátok, és biztos senki nem tudja ha nem akarja 
Aki pedig kételkedik, még mindig azt tudom mondani, hogy csak kipróbált dolgokat írtam le! Nem a fantáziám szüleményét... hogy hátha így is működik 
Csak egy példa: 600 hekis félelffel 700 íjam volt, többmillió tekivel zártam, és egyszer sem földeltek és egyszer sem mészároltak. Leírtam szerintem a lényegét, hogy hogyan lehet megcsinálni. Persze mindig lehet gondolatkísérletben ellenpéldát hozni, ezért írtam, hogy főszabály szerint óvatosan kell csinálni! Nem tudok egyebet hozzátenni, ha nekem működött, nem tudom miért ne működhetne másnak is...
www.unimarket.hu
Last edited by Von; 09-19-2009 at 00:03..
|

09-19-2009, 00:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
lehet hogy jobb, csak azt nem értem, mitől. Max annyit tudok leszűrni hogy ember mellé nagyobb szükség van varisra.
|
Ehhez még annyit, hogy jól szűrted le 
Egy felesből ki lehet nagyon durva éplistával 30% körüli templomot hozni. Egy 50%os óriás 75% morállal végigártja a 30% templomos felest és az ember végiglopja.
Egy 30% templomos feles ellenben nem mindenkit tud végigártani ahhoz, hogy végiglopja. Ezért az 50% kocsmás ember + 50% varis óriás kombónál még nem fedeztem fel hatékonyabb fegyvert ahhoz, hogy akárkit végig lehessen lopni.
Természetesen ha nincsenek olyan célpontok, akkor nincs értelme... De erre írtam, hogy értsétek jól. Az intelligenciát és jó döntéseket nem lehet éplistákkal és trükkök leírásával helyettesíteni, de szerintem ezzel Te is és Remy is egyetértetek.
www.unimarket.hu
|

09-19-2009, 03:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
az a baj, 200on annyira nem érzem a jelentőségét a dolgoknak, így simán benyelek ilyen nagyon ritkán látott orikkal való dobálózást.
|
200 hekin milliárdokat lehet gyűjteni, több féle orival is. Egyszer már erről vitatkoztunk: egy tekiíró gnómnál jóval több pénzt lehet egységnyi idő alatt gyűjteni. Szóval az időmilliomos tekiírókat leszámítva van jelentősége a 200 hektáros dolgoknak szerintem.
www.unimarket.hu
|

09-19-2009, 04:18
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
az a baj, 200on annyira nem érzem a jelentőségét a dolgoknak
|
Quote:
Torony es ij nelkuli tolit 3 masodperc alatt szetmeszarolja egy fel-ertelmes szovi
|
Ezeken gondolkodtam egy kicsit, hogy vajon miért írtok ilyeneket.
A Hódító annyira elhadisodott magasabb szinteken, hogy szerintem keveritek a 200 hektárral is ezt.
4. szinttől felfelé meglátásom szerint a 4 hadis szövik a legéletképesebbek, ahol a 4. tag egyfajta fél hadivarist játszik, azaz minél kevesebb templommal megy és minél több barakkal, amit a környék megenged. Minél nagyobb sereg számít a minél jobb felkészültségen felül persze.
Viszont 200 hekin ez nagyon nincs így. Ott egy tolis lealáz akármennyi hadist is egyszerre. Szóval a fentebbi hadis tapasztalatokat nem szabad szvsz a 200 hekivel keverni.
Ez a 3 másodperc alatt szétmészárolja érdekes, mert felmerül a kérdés, hogy mit? A tolis lelopja a hadist mondjuk pártízezer vagy párszázezer tekire és mit tud tenni a hadis? Mészárol? A tolis kirakja az egységeit a piacra és nem mészárol semmit a hadis. Pusztít? 50 arany/nyersi áron az sokat ér. Földel? 3 katona/heki áron visszafedez a tolis. Leveri a morálját? Visszaleng. Csak kicsit veri le? Ugyanúgy végig tud lopni attól még, ha megint lesz benn tolija.
Tapasztalatlansággal vádolni valakit olyan esetben, mikor ő kipróbált már valamit, míg aki tapasztalatlansággal vádol, az nem próbálta ki, különösen érdekes. Egy nagyon jól játszó tolis 200 hekin kicsinál egy nagyon jól játszó hadist. 200 hekin a tolis a király, felette már nem. De attól hogy felette már nem, még 200 hekin tény marad: egy hadis nem tud ártani a tolisnak, ha az is ügyesen játszik.
Ezt mindenki nyugodtan kipróbálhatja, működik.
Remy, a te hozzászólásod már csak azért sem értem, mert a te hozzászólásaid adtak eleinte nekem eligazítást, hogy hogyan kell félelffel játszani (egy másik topikban). És onnan úgy emlékszem hogy te is támogattad a minél kisebb katonai védelmű felest, mintha ugyanezen logika alapján tetted volna ezt.
www.unimarket.hu
|

09-19-2009, 09:19
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Remy, a te hozzászólásod már csak azért sem értem, mert a te hozzászólásaid adtak eleinte nekem eligazítást, hogy hogyan kell félelffel játszani (egy másik topikban). És onnan úgy emlékszem hogy te is támogattad a minél kisebb katonai védelmű felest, mintha ugyanezen logika alapján tetted volna ezt.
|
Az 200 hekin volt, es nem ajanlott kezdoknek. Ez 500 heki, es egy kezdorol volt szo. A kulonbseg oriasi, szerintem... 

09-19-2009, 09:26
|
Junior Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
Köszönöm, hogy megosztjátok a gondolataitokat velem.  Igazából annyi a történet amúgy, hogy 4esbe kellene egy tolvaj a szövibe és rám hárult ez a feladat. Végülis arra jutottam, hogy megpróbálkozom a felessel a kézikönyvben leírt éplista alapján.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|