Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-10-2008, 14:17
vityu vityu is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by Reni View Post
miért nem adóznak?
Már az is haladás, hogy nekünk nem kell feléjük beadni a tizedet!
off
Bevallom, én nem értettem sose az egyházakat. Egyáltalán annak a jelentőségét. Miért van rájuk szükség? Elvileg bármikor szólhatsz Istenhez, akkor miért kell egy közvetítő személy (pap), aki közvetíti a szavaid felé?
Szerintem ez az emberi nagyravágyás, hataloméhség szüleménye. A sámánok, és ehhez hasonló törzsi varázslók kicsit talán fogékonyabbak voltak valamire, ezért lehettek ők azok, de vajon miért pont azok lettek a papok, akik lettek? Miért a gazdagok kiváltsága volt, hogy érsek lehessen? Vagy pápa? Talán a gazdagabbakat jobban meg tudta érinteni az általuk nagyra becsült Isten?
Áh, be is fejezem... sosem értettem az egyházat, gazdagon feldíszített templomok, arany keresztek és hasonlók, közben meg hirdetik, hogy milyen nagy ember az, aki a keveset, amije van, megosztja a szegényekkel...

A stigmatából van egy kis idézet, ami elvileg a holt-tengeri tekercsekből származaik, nem néztem utána, így nem tudom pontsan, de nekem nagyon tetszik. Megkérdőjelezi az egész egyházat. Így szól:
"Isten országa bennetek van, nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát, és én ott leszek, emeld fel a követ és megtalálsz."
on

meg van az egész véleményem az egyházról, és a pénzbehajtásukról... Köszönöm, nekem nincs rájuk szükségem. Ha hiszek valamiben, az a személyes dolgom, nem kérek a közvetítőkből.

Remélem senkit sem sértek ezzel a hozzászólással, ha igen, akkr a véleményt megtartm magamnak, a hsz-t pedig törlöm...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
The Following 14 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules