|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

05-22-2008, 13:10
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
akkor meg már betámadok egy hullát 

05-22-2008, 13:25
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Mint az már felmerült korábban is, támogatnék egy olyan ötletet, hogy a tolvajakciókkal is fertőződjön a támadó.
Mondjuk ne 100%-os arányban,mint hadi eseményeknél, de mondjuk 40% esélye legyen annak, hogy ah azatérő tolvajok igenis hurcolják be a betegséget...
Hiszen mit tesznek? Ha lopnak valamit, akkor azzal a tárggyal (aranypénz, tudománytekercs, fegyverek, építőanyagok, és FŐLEG az élelmiszer! -gabona, amit utána raktározol, sőt, akár meg is eheted!-) előtte az élőhalott sokáig érintő viszonyban volt.
Ha ártani mennek a tolvajok, akkor is fertőződhetnek, hiszen be kell menniük a legsűrűbben lakott részben, hogy házakat gyújthassanak fel, a hamu a pernye, stb is fertőző lehet.
Mivel az elfnél az volt az indok a gyengítésnél, hogy " mert képes passzióból, poénból, unalomból is ártózni ", legyen gyenge, ne tudjon piszkálni a bunkerből....
Hát akkor a hullát se lehessen passzióból, poénból, piszkálni, csakmert úgyse tud visszavágni. Szerintem egy 40%-os fertőződési aránnyal a poénlopkodókat meg poénártózóka ki lehet szűrni...
Természetesen az emberlopás is legyen 40%-os, hiszen miért ne lehetne fertőző az, akit hazahurcolok? Hiszen egy rothadó élőhalott lényt kapnak el, fognak le a tolvajok, majd behozzák a saját országomba, és a saját házaimban fognak lakni, és a saját épületeimben fognak dolgozni!
És itt jön be egy új varázslat ötlete, amivel ki lehetne küszöbölni az emberlopás általi 40%-os fertőzést.
A varázslat neve lehetne az, hogy Feltámasztás, ami csak anynit tenne, hogy az ellopott hullákat élőlénnyé teszi, így nem terjesztenék a hullakórt...
Így ugyanúgy, büntetlenül lehetne embert lopni, viszont az varikészültségbe, és rúnába kerülne.
Elég korrekt ajánlat szerintem, ötvözve ugye azzal, hogy az emberlopásnál is csak 40% lennea a valószínűsége a fertőzésnek, így nem kéne mindig használni a varázslatot.
A varázslat körváltásokra vonatkozhatna, természetesen nem kéne minden egyes akció után ellőni...
Ha 10x lopok embert egy hullától 1 körben, akkor is csak a lopásokat követő körváltásnál jelentkezzen (ha bejon a 40%) a fertőzés, mint ahogy a hadi akcióknál is a hazaérkezés körváltásától számítva vagy fertőzött.
Tehát 10 lopásnál is csak 1x kéne feltenni a varázslatot, és azt is csak akkor, ha bejön a fertőzés.
|

05-22-2008, 13:27
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
mellesleg a hulla ettől nem lenne erősebb, csak a szövi...az meg a mostani helyzetben hulla nélkül erősebb, ebben az esetben meg már szerintem túlzás..akkor legyen a szövije is beteg
|
Nem is kell, hogy a hulla erősebb legyen. Az kell, hogy játszanak vele. Ehhez csak azt kell elérni, hogy belépjen egy szövibe.
Egy 10% örtornyos + 15 % barrakos fél-elf elég gyankori egy szöviben, pedig kisebb lenne a védelme, mint egy hullának. Igazából csak a hadis oriknak lenne nagyobb védelmük a hulláktól. Támadni pedig tudna, ha jól van felépítve a szövetség.
Igen, brutális lenne 3 hadi óriás mellett egy hulla, dehát 4 hadivari óriásba se sokan kötnének bele...
|

05-22-2008, 13:41
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
[quote='[HTPA]GeeForce;175993']Mint az már felmerült korábban is, támogatnék egy olyan ötletet, hogy a tolvajakciókkal is fertőződjön a támadó.
Mondjuk ne 100%-os arányban,mint hadi eseményeknél, de mondjuk 40% esélye legyen annak, hogy ah azatérő tolvajok igenis hurcolják be a betegséget...
Bocs hogy ma ilyen negatív vagyok, de szerintem ez fordítva sülne el. Te is írtad hogy támadtál már be hullát 1 íjásszal a pestisért. Most ehhez még nem is kéne 4 kör. Látom hogy jön a sereg, nem tudom megfogni, hát lopok embert a hullától, hadd legyen pestises az ellen. Gondolom lennének egy páran akik megcsinálnák. Egyszóval a hadiknak szinte mindig kéne tartani kórházat, mert nem lehetne tudni ki fertőzött és ki nem. Ha meg már ott az a sok kórház....
|
|

05-22-2008, 13:56
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Természetesen az emberlopás is legyen 40%-os, hiszen miért ne lehetne fertőző az, akit hazahurcolok?
|
1 lopás: 0,4
2 lopás: 0,4+0,6*0,4
n lopás: (1-0,6^n)
Azaz 9-szer bepróbálkozik valaki, akkor 99% hogy beteg lesz. Szerintem ez így teljesen rossz.
A ")" jel rossz helyre esett. Azt javítottam. De mindegy, akkor félreértettem az ötletedet, vagy menet közben forrot tovább. 
Last edited by tulip; 05-22-2008 at 14:46..
|

05-22-2008, 14:03
|
Senior Member
|
|
|
|
Nos...
Nem probléma a negativitás, hiszen ez nem egy fejlesztési topic, hanem egy általános beszélgetős. A véleményedet elmondhatod, senki nem fog érte piszkálni.
Természetesen, ez is lehetne egy taktikai elem, amit be lehet építeni. Viszont mi az a 4 kör, amit várnom kell azal szemben, hogy utána sok-sok körig fertőzőtt leszek? Semmi.
Ráadásul mivel itt körváltásokról van szó, nem darabonkénti akciókról, ezért egyáltalán nem biztos, hogy fertőzött leszel.
Mert mi van, ha lopsz egy hullától embert?
1. nem leszel fertőzőtt (nagyobb valószínűség). - ez esetben pocsékba ment egy rakás készültséged, rúnád, és semmi hatást nem értél el
2. mégis fetőzött leszel (kisebb valószínűség). - ez esetben is elhasználtál varázsló készültséget, rúnát, tolvajkészültséget, és oké, hogy az ellenség fertőzőtt lesz, de te is az leszel. Magadról leszedni pedig csak a Feltámasztás varázslattal tudod (tudnád), és azt si csak akkor, ha embert loptál a hullától! Mert ha bármi mást loptál, akkor a Feltámasztsá semmit nem érne... Gabonát pl nem lehet vele "megtisztítani".
És természetesen itt az ELHOZOTT értékre menne a fertőzés, tehát ha te tekercet akarsz lopni a hullától, de neki nincs, akkor nem is hozol haza semmi tárgyat, tehát a fertőzés 0. Magyarul a 40% NEM a sikeres, hanem az EREDMÉNYES haszonszerző tolvajakciókra, és ártó akciókra vonatkozna. (Hiszen egy épületlista felmérés miért járna fertőzéssel? Nem kell semmihez hozzáérned, nem kell senkit elrabolnod, megkötöznöd, kikérdezned, stb... Egyszerűen csak megszámolod melyik épületböl mennyi van, és már jössz is haza..)
Magyaru ahhoz, hogy bűntetlenül ráküldd a fertőzést a támadóra, neked is be kell áldoznod sokmindent, csak embert lophatsz, másra nem hat(na) a Feltámasztás...
És ami a legfontosabb, hogy mind az alsó szinteken, mind pedig feljebb haladva is elgondolkodnának az emberek ezen, hiszen minél feljebb haladunk, annál élezettebbek az országok, annál nagyobb kincs a készültség, hiszen egyre kevesebb körre tudod felrakni majd a varázslatokat, egyre több rúnáért.... 200 hektáron 6-7% templommal is felteszed a varázslatokat 36 körre! Ezt többezer hektáron nem fogod tudni megtenni... Örülsz, ha 5-10 körökre felmennek a varázslatok.
És mindezek után, hogy így megdolgozol azért, hogy a támadót megfertőzd, még midnig bejöhet ugye az 1. pont, hogy nem leszel fertőző...
+
Egy hadi országnak MINDIG számolnia kell a fertőzéssel, hiszen BÁRKI lehet fertőzött! Még akkor is, ha nem lehet utána nézni, mert én akár 80 körrel ezelőtt is összeszedhettem fertőzést, és ha úgy akarom, direkt megtarthatom...
Szóval szerintem azon kívül, hogy ez +1 taktikai elem, amit leírtál, nem hátrány, csak előny, hiszen SZÍNESÍTI a játékot! Szóval szerintem nem jó ez az érv, amit felhoztál, lévén, hogy egy tamagocsizó toronyíjas elf is lehet fertőzött akár jelen pillanatban is, anélkül, hogy ilyen javaslat mgevalósulna. (Hozzáteszem, elég sok elfem fertőző.. totál jó kis plusz védelem, amúgy is nehéz beverni, és az ég világon senki nem gyanakodik rá, hogy valahonnan ez betegséget szedhetett össze... Örül, ha nem verik le, nemám hogy még ő támadgat...)
|

05-22-2008, 14:09
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
1 lopás: 0,4
2 lopás: 0,4+0,6*0,4
n lopás: (1-0,6)^n
Azaz 9-szer bepróbálkozik valaki, akkor 99% hogy beteg lesz. Szerintem ez így teljesen rossz.
|
Ha nem akciókra számoljuk (mint ahogy én sem akciódarabszámra gondoltam), akkor nem.
mondjuk lopok 8x.
2x embert
2x raktárat
2x rúnát
1x pénzt
meg 1x rápróbálok a tekijére
mondjuk tekije nincs, tehát 0% fertőzés.
ember jött X db, meg jött gabona, nyersanyag, stb.
akkor a végeredmény az az, hogy lett + 60 emberem, 2000 gabonám, 600 nyersem, 30 fegyverem, 90 drágakövem, 1200 rúnám, meg 20000 aranyam pluszban, amit a hullától szedtem.
magyarul van valamim, ami előtte élőhalotté volt. (a darabszám mindegy, lehet akár 1 db arany is....)
körváltáskor pedig csak 1 képletet kell lezongoráznia a rendszernek, egy egyszerű "szerencsejáték" effekt, egy 10 oldalú dobókockával... ha 1-től 4-ig dobok, akkor fertőzött leszek, ha 5-10-ig, akkor nem...
Szóval NEM lehet elérni a 99% fertőzöttséget. Akárhányszor lopok 1 körváltáson belül, és abból akármennyi cuccom lesz pluszban, akkor is csak 40% esélye a megfertőződésnek. és nem 99% vagy akármennyi.
|

05-22-2008, 14:11
|
Senior Member
|
|
|
|
Természetesen a következő körváltáskor újra indul az egész, ha újra lopok, újra fertőzött lehetek. 40% eséllyel maximum.
|

05-22-2008, 14:15
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Off
Azt hiszem gee tőlem sose fogod kiérdemelni a spártai jelzőt
/Off
|

05-22-2008, 14:20
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|