Goldy, itt arról lenne szó, hogy ha már muszáj másra bíznom a gyerekemet időpnként, legalább ne nevelje rosszul addig, amíg nála van...
Reni, amit írsz, az egy ideális világban totál igaz lenne, de amikor 12-14 órákat melózik valaki, és minden hónapban retteg, hogy be tudja-e fizetni a számláit, tud-e a saját gyerekének enni adni, annak az idegei felőrlődnek. És akármennyire is szeret gyerekekkel foglalkozni, a mentálisan labilis, bármikor elhamarkodottan dönthet... Nem büntet, amikor kéne, vagy túl szigorúan büntet semmiségért, vagy nem figyel oda, mert elkalandozik/elgondolkozik, stb... Nem feltétlenül értem azt, hogy nem pedagógusnak való valaki, csak arra utaltam, hogy bizonyos dolgok mindenkit megviselnek. Főleg hosszú távon. A létbizonytalanság sokszor szorongást vált ki az emberből, és ha valaki állandóan dolgozik, a szorongását nem tudja kiadni/lekűzdeni, és ezt a gyerekek megérzik rajta... Még akkor is, ha palástolni próbálja. Ez egyáltalán nem tesz jót egy fiatal gondolkodásnak.
Megerősítem: senki nem mondta, hogy mással neveltesse fel bárki a gyerekét, csak van egy olyan tényező, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni: a mai világban nem lehet a gyerekkel a szülő egész nap. Ez igen sajnálatos, de sajnos így van.
|