Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Felelősség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2945)

Synkel 05-03-2008 12:21

Felelősség

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 172482)
Azért az vicces lenne, ha a nejed verne téged!Amúgy szerintem sem a szűlő a felelős :)

Ez engem meglepett bevallom, nem is kicsit. Az meg még jobban, hogy a jelek szerint a dühöngős témába írók közül többen szintén így gondolták, vagy legalábbis senki nem szólt ellene. Tényleg így lenne ez? Csakugyan azt gondoljuk manapság, hogy a gyerekek tetteiért nem vagyunk felelősek mi szülők?

Tsobi 05-03-2008 12:36

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 172779)
Ez engem meglepett bevallom, nem is kicsit. Az meg még jobban, hogy a jelek szerint a dühöngős témába írók közül többen szintén így gondolták, vagy legalábbis senki nem szólt ellene. Tényleg így lenne ez? Csakugyan azt gondoljuk manapság, hogy a gyerekek tetteiért nem vagyunk felelősek mi szülők?

Azért,mert nem tiltakoztunk kézzel-lábbal,még nem biztos,hogy egyetértünk a gondolattal.

A szülő abszolut felelős magzata tetteiért,viszont nem csak a szülő a felelős értük.

[HTPA]GeeForce 05-03-2008 12:37

Szerintem nagymértékben felelős a szülő a gyerek tetteiért. Kb 85-90%-ban. Főleg tini korban, vagy annál fiatalabb gyereknél, mert mondjuk 15-től már elkezdenek komolyodni, ésönálló értékrendet kialakítani. Persze ott is abból kezd el 'építkezni', amit korábbról hozott, tehát bár az életkor növekedésével a szülő felelőssége egyre inkább csökken, úgy érzem, élete végéig felelős marad.

(A mellettem ülő emberke itt reklamál. Szerinte csak kb 40%-ban felelős a szülő.:D)

Redback 05-03-2008 12:41

Annyit le kell szögeznem, hogy én bölcsis korú gyerekekre mondtam.Jó azt nem mondom hogy ha otthon veszekednek meg midnen akkor nem lesz gáz, de ha normálisan élnek, akkor szerintem nem a szülő a felelős a gyerek tetteiért,pl hogy pepa gyereke megverta a másik gyereket.Szerintetek mit tett pepa, hogy a gyermeke verje meg a másikat?

Synkel 05-03-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 172788)
Annyit le kell szögeznem, hogy én bölcsis korú gyerekekre mondtam.Jó azt nem mondom hogy ha otthon veszekednek meg midnen akkor nem lesz gáz, de ha normálisan élnek, akkor szerintem nem a szülő a felelős a gyerek tetteiért,pl hogy pepa gyereke megverta a másik gyereket.Szerintetek mit tett pepa, hogy a gyermeke verje meg a másikat?

Kérdem én: Mit tett, hogy ne verje meg rendszeresen a másikat míg a másik szülő nem szólt neki?

Redback 05-03-2008 12:44

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 172793)
Kérdem én: Mit tett, hogy ne verje meg rendszeresen a másikat míg a másik szülő nem szólt neki?

Biztos mondta neki, hogy jó legyél stb...

Tsobi 05-03-2008 12:45

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 172793)

Míg a szülő nem szólt neki,gondolom a gyerek sem úgy ment haza,hogy "Apa,képzeld megint jól megvertem a Bálintot!"

Synkel 05-03-2008 12:46

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 172797)
Míg a szülő nem szólt neki,gondolom a gyerek sem úgy ment haza,hogy "Apa,képzeld megint jól megvertem a Bálintot!"

Igen, erre van esély:) Ha úgy ment volna haza, akkor feltételezem Pepa is már régebb mondta volna neki, hogy nem szabad bántani a többieket.

Tsobi 05-03-2008 12:48

Elfogult apaként én is - és gondolom Te is - azonnal azon törtem volna a fejem,hogy ha minden nap 'megveri' Bálintot,akkor csak ad rá okot a szerencsétlen. Hisz otthon nyugis a lurkó.

Synkel 05-03-2008 12:51

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 172801)
Elfogult apaként én is - és gondolom Te is - azonnal azon törtem volna a fejem,hogy ha minden nap 'megveri' Bálintot,akkor csak ad rá okot a szerencsétlen. Hisz otthon nyugis a lurkó.

Bálint gyengébb. Ha minden nap megveri, akkor bizonyítja, hogy ő viszont erős, és a többiek inkább nem próbálják ki, hogy adott esetben le tudják-e pofozni, hanem elismerik erősebbnek. Nem kell ehhez különösebb okot adni.

All times are GMT +1. The time now is 23:00.