![]() |
Felelősség
Quote:
Ez engem meglepett bevallom, nem is kicsit. Az meg még jobban, hogy a jelek szerint a dühöngős témába írók közül többen szintén így gondolták, vagy legalábbis senki nem szólt ellene. Tényleg így lenne ez? Csakugyan azt gondoljuk manapság, hogy a gyerekek tetteiért nem vagyunk felelősek mi szülők? |
Quote:
A szülő abszolut felelős magzata tetteiért,viszont nem csak a szülő a felelős értük. |
Szerintem nagymértékben felelős a szülő a gyerek tetteiért. Kb 85-90%-ban. Főleg tini korban, vagy annál fiatalabb gyereknél, mert mondjuk 15-től már elkezdenek komolyodni, ésönálló értékrendet kialakítani. Persze ott is abból kezd el 'építkezni', amit korábbról hozott, tehát bár az életkor növekedésével a szülő felelőssége egyre inkább csökken, úgy érzem, élete végéig felelős marad.
(A mellettem ülő emberke itt reklamál. Szerinte csak kb 40%-ban felelős a szülő.:D) |
Annyit le kell szögeznem, hogy én bölcsis korú gyerekekre mondtam.Jó azt nem mondom hogy ha otthon veszekednek meg midnen akkor nem lesz gáz, de ha normálisan élnek, akkor szerintem nem a szülő a felelős a gyerek tetteiért,pl hogy pepa gyereke megverta a másik gyereket.Szerintetek mit tett pepa, hogy a gyermeke verje meg a másikat?
|
Quote:
Kérdem én: Mit tett, hogy ne verje meg rendszeresen a másikat míg a másik szülő nem szólt neki? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Igen, erre van esély:) Ha úgy ment volna haza, akkor feltételezem Pepa is már régebb mondta volna neki, hogy nem szabad bántani a többieket. |
Elfogult apaként én is - és gondolom Te is - azonnal azon törtem volna a fejem,hogy ha minden nap 'megveri' Bálintot,akkor csak ad rá okot a szerencsétlen. Hisz otthon nyugis a lurkó.
|
Quote:
Bálint gyengébb. Ha minden nap megveri, akkor bizonyítja, hogy ő viszont erős, és a többiek inkább nem próbálják ki, hogy adott esetben le tudják-e pofozni, hanem elismerik erősebbnek. Nem kell ehhez különösebb okot adni. |
All times are GMT +1. The time now is 23:00. |