Quote:
Originally Posted by bimmbimm
Tudtommal Németországban nagy pénzeket áldoztak arra, hogy az iskolákban Linux alapú rendszerek legyenek. Ha megnézed az Ubuntu-t az elég felhasználóbarát rendszer. Kubuntu is, csak az KDE-vel szerelve. Ezeket azért próbálják fejleszteni -véleményem szerint-, hogy ne "kívánja meg" a világ a Windows-t.
|
Rengeteg mai Linux teljesen felhasználóbarát már. Szinte "Windowsos" kezelőfelülete van. Alap dolgokat meg is tudsz velük csinálni, még talán egy word dokumentumot is tudsz szerkeszteni, de bonyolultabb dolgokra sajnos célgépek kellenek. Nem feltétlenül Windows, mert kiadványszerkesztésre például kifejezetten Mac való. De hogy nem Linux, az biztos.
Quote:
Teljesen igazad van, de egy gyerek mint csinál (12-13 éves)? Kap egy e-mail-t amiben az van hogy küldd tovább, mind1 milyen HOAX tartalommal bír. Ő tovább fogja küldeni. Te mondod neki hogy ne küldje tovább mert marhaság. Erre az lesz a választ, hogy "de a Pisti, a Józsi, a Zsuzsi, a Zsófi... is tovább szokta küldeni". Valóban oktatás szinten kéne ezt, de ahhoz gyökeres módosítások kellenének, az informatika, ill. a számítástechnika terén...
|
"A Pisti, meg a Józsi, meg a Zsuzsi is felgyújtotta a szomszéd macskáját, akkor én miért nem tehetem?"
Mert nem. Az nem ok, hogy ők ezt tették.
Quote:
Ami igazán "szép" a Linuxban, hogy hamarabb tud különböző emulátor programok segítségével Windows programot futtatni, mint fordítva.
|
Egy Windows-emulátorról tudok, a Wine, és az igencsak gyerekcipőben járt legutóbb, amikor láttam...
A virtuális gépek pedig csak a "gépet" adják, az oprendszert külön kell telepítened, külön, teljesértékű Windows-t, Mac-et, vagy éppen Linux-ot.
Quote:
Szerintem ott a "probléma", hogy a Linux alá a cuccok OpenSource termékek áltálban. És egy Adobe nem fog nekiállni ingyen dolgozni... Ez ellen nincs mit tenni...
|
És itt meg is van lőve az egész elképzelés...