Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-25-2010, 12:29
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by tisztelet63 View Post
eddig is értettem, hogy felvihetek bármennyit csak megújrázni nem tudom.. sokat érek el vele ha van 24 milla laki tekim, és hiába újrázom le csak 3 milla marad. jobb lenne, ha 24 milla lenne összesen, de nem lenne megszabva a fajtánkénti 3 milla
Az a cél, hogy a duplázgatásokkal ne lehessen olyan mennyiséget elérni, amivel borítod a piacot. 24 millió duplázásával lesz 48 milliód, azzal szerintem már tudsz borítani.
Old 02-25-2010, 12:30
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by siQ View Post
Százalékosan ugyanannyi veszik minden fajtából, szóval arányosan. a Többől több a kevesebből kevesebb, de az arányok megmaradnak.
"Dehát miért, amikor nekem a lakástekercs kell, és ha már veszik valami, akkor inkább a bányászatiból vesszen az összes?"

Már előre látom ezeket a kérdéseket.
Old 02-25-2010, 12:34
siQ siQ is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
"Dehát miért, amikor nekem a lakástekercs kell, és ha már veszik valami, akkor inkább a bányászatiból vesszen az összes?"

Nekem csak azért nem szimpatikus a fajtánként 3 milla, mert ha egy szöviben nem elosztva tárolják a tartalékot hanem egyben akkor azért egy egész szövire nézve 3 milla teki az nem sok. lenne 12 millájuk, de ha pont az újrázik akinél van akkor elveszik. De nyilván megoldható, ha szerinted több problémát generál.
Reply With Quote
Old 02-25-2010, 12:34
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:

Ati, ez az aspektus tenyleg ennyire fontos? Akarmit csinalsz, barmi ujitast, ugyis kapni fogsz csomo hulye kerdest. Ellenben nagy reszet mi megvalaszoljuk a forumokon, ezzel leveve a terhet a valladrol.
Old 02-25-2010, 12:37
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Ati, ez az aspektus tenyleg ennyire fontos? Akarmit csinalsz, barmi ujitast, ugyis kapni fogsz csomo hulye kerdest. Ellenben nagy reszet mi megvalaszoljuk a forumokon, ezzel leveve a terhet a valladrol.
Fontos az érthetőség, és a követhetőség. De ami ennél is lényegesebb, hogy mit old ez meg? Ha összesen lehet 24 millió, akkor lehet nyugodtan fajtánként 24 millió is, hiszen pontosan ugyanúgy tud vele piacot borítani bárki.

Ezzel valójában az égvilágon semmi változás nem lesz, csak betettünk egy plusz szabályt, amitől ugyan bonyolultabb lett a játék, de az eredeti probléma megmaradt.
Old 02-25-2010, 12:50
Ati Ati is offline
Administrator

Az egységekkel nagyobb gondban vagyok, mert normál esetben is simán lehet egy körben nagyobb mennyiség. Bár most összesen 3 országot látok, akiknek egyszerre 30ezernél nagyobb képzésük lenne egy körben A-n kívül. (Az A nem érdekes, mert onnan fordul, újrázható egységeket ott nem gyűjt.)

Hogy ők épp fellépni akarnak-e, vagy csak normál képzést csinálnak, az kérdés. Szerintem ide a körönkénti 30ezres korlát szimpatikus érték.
Old 02-25-2010, 13:16
Ati Ati is offline
Administrator

No akkor ott tartunk, hogy egyszerüsítve az egész korlátozást, újrainduláskor fajtánként maximum 3 millió tekercs marad, 10 millió rúna, és képződő egységekből körönként 30ezer. Más szigorítás mellőzve, tehát továbbra is 500 körönként lehet újrázni, ahogy eddig. Folytassuk innen.
Old 02-25-2010, 13:45
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 16%
Longevity: 94%

Quote:
No akkor ott tartunk, hogy egyszerüsítve az egész korlátozást, újrainduláskor fajtánként maximum 3 millió tekercs marad, 10 millió rúna, és képződő egységekből körönként 30ezer. Más szigorítás mellőzve, tehát továbbra is 500 körönként lehet újrázni, ahogy eddig. Folytassuk innen.
Én a körönkénti 30k-t nagyon kevésnek tartom, így maximálisan 510k egységet lehetne csak pl. A-ba felvinni, ami még egy időnként ütögető, de javarészt fedező elfnek sem elég semmire, hisz az értéke alig több, mint a maximálisan benntartható összeg értéke.

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Tsobi For This Useful Post:
Old 02-25-2010, 13:47
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Tsobi View Post
Én a körönkénti 30k-t nagyon kevésnek tartom, így maximálisan 510k egységet lehetne csak pl. A-ba felvinni, ami még egy időnként ütögető, de javarészt fedező elfnek sem elég semmire, hisz az értéke alig több, mint a maximálisan benntartható összeg értéke.
Felvinni ennél sokkal többet is felvihetsz. Akár a körönkénti 16 millió per egységet is. Ez csak az újrázásra vonatkozik, hogy akkor mennyit kapsz vissza belőle.
Old 02-25-2010, 13:54
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Én ezt még mindig soknak találom. Nem igaz, hogy valaki A-ba nem tudna felmenni max 10 mrd-ből. 10 mrd rengeteg pénz. Sőt, már a max pénz is sok, az alsó három szinten. Talán még B alján is. Ha van az alap pénz, ami legyen most 4,2 mrd, és minden tekercsfajtából max 2^20-1 db, ami kb. 1 milla, ezen kívül egységből, minden körben max 2^15-1 db képezhetőt kapna vissza újrázás után, fajtánként, az már 20 mrd-t ütögeti alulról, jobb piaci árak mellett bőven fölülről. 20 mrd-nél többet ne akarjon már senki. Soha az életben nem költi el az alsó 4 csoportban azt a pénzt, vagy ha igen, akkor valamit nagyon rosszul csinál.

Tehát én emelett vagyok:
- Fajtánként 2^20-1 tekercs, újrázás után (1 milla kb.)
- Fajtánként 2^14-1 maximum körönként képezhető egység (ez ugye 20*8*a maximum, ami több mint 2,5 milla egység összesen)
- Rúnából maximum 2^24-1 darab.

Igazából lehetnek kerek számok is, de én nagyon sokallom a körönként, és fajtánként 30K egységet, és a 3 milla tekercset fajtánként. Ha valakinek ennyi kell, akkor, hogy Reaktor szavait idézzem, menjen súgót olvasni, vagy újrázás után még nyugodtan töltsön el hónapokat a termeléssel.

//Köszi előre is a lefele mutató ujjakat. Csak előbb gondolj bele, hogy kell-e 20 mrd-nél több vagyon végigmenni 4 szinten, max 3K hekire?? Szerintem nagyon nem. Vagy ha igen, közben is termelhetsz, az sincs tiltva.//

Last edited by Dus; 02-25-2010 at 13:56..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules