Quote:
Originally Posted by Princ
Csak ennek a fantasy világnak a jellemzője hogy támadok de nem látom a célpontot, vagy tudod ezt érzékeltetni vmi valós világbelivel?
|
Tudom.
Előttem áll 2 fószer, az egyiket képen akarom vágni.
Elindítom az öklömet.
Addig, amíg nem ér oda az öklöm az arcához, addig nem ütöttem meg... Hiszen abban a pillanatban lesz megütve, hogy a feje és a kezem között fellép a hatás-ellenhatás törvénye.
Ebben a pillanatban van realizálva a célpontom, hogy én melyiket is akartam megütni.
A valós életben ez egy azon pillanatban történik, de ez egy számítógépes program, ahol lefutási sorrend van.
Tehát előbb kapja meg a sebzést, és csak utána jelenik meg.
Mondjuk ez szemmel nem észrevehető gyorsasággal történik meg.
Tehát a te (meg az én, és mindannyiunk) szemszögéből nézve mindegy, hogy "körváltás" kezdetén mi a helyzet, és hogy az hogy fut le, mert mi a végét látjuk.
Tehát mindegy, hogy az első kör így zajlik le:
körváltás kezdete - kiírja a maci életét, majd beviszi a sebzést, és a sebzést levonja az életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör
vagy így:
körváltás kezdete - kiírja a sebzést, levonja a maci valós életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör
Mert te szemmel csak annyit látsz, hogy kijelölöd a célpontot, rányomsz, hogy megtámadod, és a következő pillanatban már a csökkentett életét látod, meg hogy megütötted X sebzéssel...
De amikor ezt látod, az már az 1. kör vége, és rögtön a 2. körben vagy.
Ez olyan, mint a katonaképzés például. Ott is 20%-kal látod indulni, holott nem annyiról indul, mert ha megfigyeled, eltelik egy kis idő, mire 20% lesz az állapot...
Mert annyi történik, hogy amint megnyomod a "kiképzés" gombot, azonnal elképzi a katonát 0%-ról 10%-ra, és utána körváltás... Itt indul az új kör. Az a bizonyos "idő" a gomb megnyomása, és a kiírt 20% között...
Te már csak azt látod, hogy ennek a "fantomkörnek" a végén 10%-ról felmegy 20%-ra az állapot. És máris indul a 3. kör, ahol majd 20-ról 30-ra változik...
Remélem Ati, jól magyaráztam.