Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-27-2008, 08:48
komisz86 komisz86 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 89%
Default Rablóbandák

Remélem ilyen téma még nincs. Ha mégis akkor bocsi.
Mint sokan én is tekiben tárolom a pénzemet, és az amortizáció élég komoly veszteségeket okoz. Arra lennék kiváncsi hogy mennyivel a piaci ár felett rakhatom ki őket anélkül hogy jönnének a csúnya bácsik? Az nem baj ha vesznek is belőle csak ne vigyék el az összeset, mert ha valaki meglátja hogy milyen nevetséges mennyiségű ijásszal védem a több száz millámat akkor nekem meszeltek. Olvastam a súgót de nem fogalmaz valami konkrétan (szerintm szándékosan). És a piacos topik sem ad egyértelmű választ. Ha valaki tudja a választ kérem írjom. Nagyon sokat segítene! Köszi
Sponsored Links
Old 01-27-2008, 09:04
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 17%
Longevity: 100%

Mivel nem Te vagy az egyetlen ember, aki piacozik, ezért konkrét választ nem fogsz erre soha kapni. Hiszen az átlagás a többiektől is függ, és ezeket az árakat nem ismered, nem is ismerheted.
Old 01-27-2008, 09:31
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

A súlyozott piaci átlagár kétszerese fölött viszik el a rablók. Tehát ha tied a csoport tekijének több, mint a fele, akkor adhatod bármennyiért
egyéb esetben figyeld egy napig a tekercsár ingadozását, és nagyjából ennek az átlagárnak a másfélszereséért rakd ki. Így nagy valószínűséggel nem fog elveszni, és véletlenül nem is fogják fölvásárolni. Ha mégis, akkor legfeljebb kaszálsz egy nagyot
Old 01-27-2008, 11:08
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Vagy úgy jár - mivel már tudjuk, hyog tekiben tartja a lóvéját - hogy nekimennek 1 körről fosztani, és a becsapódás előtt felveszik a tekijét 1,5x áron... Se teki, se lóvé. Jóccakát.

Hozzáteszem, én, mint tolvaj, nem fogok vele ilyet tenni...
Bár ha nagyon elhanyagolható mennyiségű íjásza van, akkor lehet beverem íjászokkal....
Old 01-27-2008, 13:09
Member

Hát a "monopolhelyzettől" igen távol állok. De azért köszi. Megkaptam a választ.
Old 01-29-2008, 13:51
Rebellis Rebellis is offline
Member

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Hát a "monopolhelyzettől" igen távol állok. De azért köszi. Megkaptam a választ.
Főleg,ha jó következtetéseket vontál le ezekből az írásokból..
:-)
Old 01-30-2008, 08:52
Member

Quote:
Originally Posted by Rebellis View Post
Főleg,ha jó következtetéseket vontál le ezekből az írásokból..
:-)
Hát én az alábbi következtetéseket vontam le, ha valamelyik téves lécci korrigáljatok.
1. Nem a "kirakáskori" hanem a "visszaérkezéskori" átlagárat kell számolni (erre spec. nem is gondoltam magamtól)
2. Mivel a csoportomban elég rendesen ingadoznak a tekiárak rendesen észnél kell lenni hogy mennyiért is teszem ki.
3. Mind mindent ezt is igazán csak nagyban éri meg csinálni.
4. Akármilyen jól is kalkulálok, ha a "nagyok" közül valakinek hirtelen sok pénzre van szüksége és elkezd dömpingelni, akkor bukom az egészet.
Old 01-30-2008, 08:56
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Hát én az alábbi következtetéseket vontam le, ha valamelyik téves lécci korrigáljatok.
1. Nem a "kirakáskori" hanem a "visszaérkezéskori" átlagárat kell számolni (erre spec. nem is gondoltam magamtól)
2. Mivel a csoportomban elég rendesen ingadoznak a tekiárak rendesen észnél kell lenni hogy mennyiért is teszem ki.
3. Mind mindent ezt is igazán csak nagyban éri meg csinálni.
4. Akármilyen jól is kalkulálok, ha a "nagyok" közül valakinek hirtelen sok pénzre van szüksége és elkezd dömpingelni, akkor bukom az egészet.
Mind a 4 megállapításra van egy ellenszer: Olyan áron tedd ki, hogy biztos megvegyék. Így nem kell attól tartani, hogy elrabolják, és pénz nélkül maradsz.
Old 01-30-2008, 10:00
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Mind a 4 megállapításra van egy ellenszer: Olyan áron tedd ki, hogy biztos megvegyék. Így nem kell attól tartani, hogy elrabolják, és pénz nélkül maradsz.
Igazad van csak ezzel pont az eredeti cél nem valósulna meg. Nevezetesen hogy elrejtsem azok elől a pénz akiktől nem tudom megvédeni. Ugyhogy én inkább kockáztatok. Aztán persze lehet hogy majd megjárom
Old 01-30-2008, 10:03
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Igazad van csak ezzel pont az eredeti cél nem valósulna meg. Nevezetesen hogy elrejtsem azok elől a pénz akiktől nem tudom megvédeni. Ugyhogy én inkább kockáztatok. Aztán persze lehet hogy majd megjárom
A piacnak nem is ez a célja.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules