Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga
Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?
szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/
pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között
végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme.
(a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában)
|
Sztem ezt még gondold át.... 3hadisnál a támadó ori viszi a saját seregének 2x50%-át vagyis 2x 50% a segitő akkor a támadó nem is kap földet vagy mi???

amúgy meg ezzel a támadó sereg arányához kötéssel nem hogy könnyitenétek a tolisok/varisok dolgát hanem éppenhogy mégjobban leszakadnának. megnézném hogy egy élezett tolis mikor tart majd annyi elitet vagy lovat hogy 3hekinél többet részesüljön. ez semmi kompromisszum.
én azt javaslom hogy a támadó ori kapja a föld40%-át és a maradák 60%-ot pedig beállithatná hogy mekkora %-ban részesedjenek. persze lenne szélső érték.
Ez nem olyan sokat növelne a mostani helyzeten, mert most ha jól számoltam kerek 50%át kapta a támadó a földnek a maradék 3 szövitag pedig 16,6666*%-ot,
ha ütünk 100hekit akkor most:
49 heki a támadóé
3*17 heki a szövié
az ötletem szerint meg (ha nincs állitva semmi)
40heki a támadóé
3*20heki a szövié
és mondjuk úgy lenne hogy maximum 50%ot kaphatna a fentmaradóból 1 szövitag de minimum 20%-ot
vagyis itt egy szövitag max 30hekit kaphat, de nem kaphatna 2 szövitag is ennyit, magyarul a legszélsőségesebb elosztásban is 30-24-12 hekit kaphatnának a szövitagok.
kiegésziteném annyival a dolgot, hogyha nem add ki 100%ot az osztásnál a beállitás akkor a támadó ország viszi a fentmaradó részt is.