05-27-2007, 17:27
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Ezt nem is értem... hol van az előírva, hogy íjásszokkal kell fellépni az 1A-ba? Sőt az sincs előírva, hogy 20% barakkal lépjen fel az ujonc...
Ha meg nem íjászokkal jön valaki akkor most is vissza tud ütni. Sztem ez a fajta védelem felesleges. Én sem örülnék neki akkor sem ha most lépnék fel, hogy 24 körig nem tudok mit csinálni.
|
Quote:
Originally Posted by kg--
Érzek némi cinizmust a szavaid mögött  Had emlékeztesselek rá, hogy A-ban teljesen más játék folyik, lényegesen más felépítésű országokkal, mint lejjebb. Ennél fogva igen keveseknek sikerül A-ba kerülni ott életképes országgal, mert ha még B-ben észreveszik, szétkaphatják lépés előtt. És - ha jól rémlik - a kat.morál sem a megszokott 100-on áll A-ba kerüléskor. Tehát az, hogy valakit beütnek-e A-ban induláskor, inkább a szövetségén és a szerencséjén múlik a mellett, hogy a veszteség mértékét tudja befolyásolni. (Az rendben, hogy a gyereket úgy tanítod úszni, hogy bedobod a vízbe, de ne a cápák közé!  )
És pont a szövetségi aspektus miatt értek egyet veled annyiban, hogy talán nem kell +védelem, a szövetség vállalja be a kárenyhítést, ha kell neki a tag.
|
Quote:
Originally Posted by kg--
Had idézzem már magam: "nem kell +védelem". Talán ebben egyet is értünk, nem?
Amikről nem írtam: "szétszedik az országot", "a szerencsén meg a szövetségen múlik minden", "tudás, és tapasztalat amúgy sem kell". (Ezt a tamagocsi szöveget különben sem nagyon értem. Biztos unalmasnak tűnik minden nap 3-4-et ütni, mint én a kedvenc szintemen?  )
Amire nem gondolsz: tudásból, tapasztalatból és tartalékból piac nélkül 9 kör alatt kevesen tudnak átépülni és sereget cserélni. Ha pedig a szöviben több az új tag, mint a régi (pl. egy személyes, vagy több személyes új szövetség), akkor előjön ez a malusz.
A +védelem hatása igazából az lenne, hogy könnyebb lenne a klánalapítás. Én ezt nem tartom feltétlenül szükségesnek, ezért volt a végkövetkeztetésem, hogy nem kell +védelem.
|
nem ugyanezekkel a szavakkal de ugyanezeket az érveket már felhozták egyszer pro és kontra mikor arról folyt a vita, hogy kiterjesszük-e a védelmet 24 órára. Épp ezért teljesen felesleges ugyanezt a vitát még egyszer lefolytatni, ha a végeredmény akkor megfelelö volt, akkor most is az.
1 dolog van amit itt el lehet dönteni, hogy egy figyelmeztetés kerüljön a sugóba, miszerint klántámadás ellen nem jár a védelem, vagy pedig módositani kell, hogy amig minden tag védett, addig a klán is legyen védett
|