ATI 10-es pont beli támogatását megfelelőnek tartom.
Az ELF védelmének emelése után jogos valamennyire a tolvaj és vari jellegű támadóerejének csökkentése. (igazságos kompenzációra úgysincs egzakt mérőszám)
A megszokott informatív maluszok helyreállítása jogos érv volt és Ati ezt támogatja is.
Szerintem ezzel elégedettek lehetünk, bár...
valóban lehetne ezt még úgy fokozni, a kompenzációt különféle számolgatásokkal, hogy csak a gonoszkodó elfeket súlytsák a megmaradó maluszok (toronybónusz....stb. figyelembevétele)
de ez tényleg túl bonyolult lenne. Nem megérteni bonyolult, hiszen elég egyszerű képleteket írtak a javaslattevők, 80-as IQ-val is fel lehet fogni, azonban nagyon sokaknak gondot okozna a gyakorlati alkalmazása, amikor van rá 10 perc felderíteni, számolni, súgót olvasni... egyik fajnál sem ilyen bonyolult a számolás sokszor fejben kell számolni (wapnál nincs ott a számolóprogi
), ez sajnos nehezen járható út lenne... bár mint ötlet továbbra is jó...
de Atival egyet kell értenünk abban is -persze ezt nem csak erre értette- hogy nem az egész játékrendszer átírásáról van szó.
Szóval én az (emberlopással) bővített 10-es pont Ati általi támogatását elfogadnám. (bár tudom, hogy ezzel nem lesz már olyan offenzív az elf, de eredetileg sem az lenne, ha már egyszer jól védekezik és rejtőzik)
Tehát ez bár kompromisszum , de elfogadható.