Na, ehhez most már muszáj lesz hozzászólnom. Már három éve Hódítózok, az első országom még mindig elf (na jó, 5. szinten még ember volt), és varázsló (valamikor még meggömbözhetetlen varázsló

), szóval szerintem elmondhatom, hogy ismerem egy kicsit az elfeket.
Ötszörös rúna: Ezzel semmi bajom, sztem egy normális varázsló megtermeli magának a szükséges rúnát, ha mégse, akkor ott nagyon elnézett valamit, meg sztem egy elf amúgy se a nap 24 órájában renget mindenkit (én legalábbis soha nem tettem még ilyet).
+3%os fáradság ártó varázslatoknál: Na ezt már kicsit soknak tartom... Nem azt mondom, hogy tüntessétek el gyorsan, hanem inkább azt, hogy ne legyen ennyi. Ha nagyon a mompromisszumra jalok, akkor azt mondom 2%. Egy esetleges szöviháborúban a varázsló dolga természetesen a felmérés, ezek után pedig jöhet egy kis ártózás. Szerintem ezzel a +3%al az lett elérve, hogy az elf nyom két rengést, aztán néz mint a vakegér, mert várnia kell kb négy kört, hogy ismét megtehesse ezt. Jó, rengésnél ez annyira nem drasztikus, de a tolvajok felfedése most felment 3%ról 6%ra... Ez feleannyi lehetőséget jelent, vagyis egy tolvaj könnyebben kikezdheti szerencsétlen varis elfet.
-80%os eredményesség nem haszonszerző akciók esetén: Nos, én bizony ezt is sokallom Eddig miért is volt jó egy tolis elf? Elsősorban gyújtogatásra, gyilkolásra kiváló volt megítélésem szerint, a szokásos tekercslopás, meg hasonlók mellett. Most mire jó? Szokásos tekercslopás... Amire jobb esetben bármelyik ori képes, ha talál megfelelő célpontot. Akkor most minek specializálódjon erre egy elf? Ha meg mondjuk hadis egy elf, és kifog egy beteg orit. Akkor honnan szeri be az elhulló embereket? Hisz alig lop valamit szerencsétlen, kevés a tolija, és akkor mgé ez is? Itt kompromisszumként 50%ot mondok!
(Elnézést, ha valaki ehhez hasonlókat felvetett ma, de hétfő van, nagyon későn érek haza, fáradt is vagyok, és akkor még olvassak is el 60 oldalt, ami pedig egyre jobban gyarapszik, miközben olvasom...)