View Single Post
Old 02-09-2007, 18:16
Bogár Bogár is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by csavo View Post
vagy lehetne ugy h katonaigeny -50%, mert a felfedezesi arany igyisugyis a torpeknel egesz magas, es a penzigeny pedig a 4x-ese. beszelek a celzott felfedezesrol.
bár viszonylag kevés pénzről van szó, számomra mégis értelmetlen, hogy pont a bányász fajnak a legdrágább a célzott fedezése (nem a szükséges katonákra gondolok, hanem a 4*-es pénzigényre).

amúgy jól beszélsz, mivel itt tkp a törpe fajról van szó. éppen ezért lehet, hogy értelmetlen megint változtatni az egész felfedezési dolgon. gondolkoztam már én is ezen, de nem írtam le ezidáig, mivel nem volt normális ötletem... én úgy látom, hogy nagyon nehéz megtalálni az arany középútat... ha túl nagy előnyt kap a faj, akkor nagyon tápos lesz, ha meg valami nagyon elenyészőt, akkor meg nem csináltunk semmit.

amúgy itt vannak az ötleteim (a 2 kizáró vagy alapon):
1. (eddig is hangzott el ez, de más formában): a törpe felfedezésénél ne legyen figyelembe véve a fedezési arány.
2. a törpe esetében a toronybónusznál ne legyen maximum érték. vagyis ha a törpének van 25% tornya, akkor a tornyok arányának a bónusza ne 30, hanem 50% legyen. számolgattam egy keveset, és talán az is elfogadható, ha a 30% max helyett 50% van...

a 2. pont egyrészt orvosolná azt, hogy a törpe ne legyen ingyenföld az A-ban, és emellett még termelgethetne is. másrészt lehet, hogy az elf mellett lesz még 1 beüthetetlen (vagy nagyon nehezen beüthető) faj, amire gondolom, hogy nincs nagy szükség... de arra is kell gondolni, hogy klántámadásnál a törpe teljesen át kell építse az oriját, amivel elveszti ezt az előnyét. vagyis nem lesz teljesen beüthetetlen, ha jól figyelsz.
(!ezt az előnyt a lentebbi csoportokban nem nagyon lehetne kihasználni!)

a fedezési bónuszhoz visszatérve: ha a törpe fog kapni fedezési bónuszt, akkor szerintem illene, hogy kapjon az elfhez hasonlóan egy maluszt is...

elnézést, ha nagy hüleséget írtam. nem ragaszkodok ezekhez, de talán lehetnek kiindulási pontok...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"