02-06-2007, 11:09
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by empty
Arrakis.
Ok. Akkor megpróbálom érthetőbben. a fenti 2k-s példát arra hoztam fel hogy ha el akarod kolteni az országodból a kp-t és biztosan nem akarsz veszteni ratja. Ha ugyanannyiért rakod ki mint amennyiért megvetted veszteség nem ér, igaz hasznod sem lesz belőle. így érthetőbb volt?
Ezt felfoghatod úgy is, hogy a te hasznod az lesz, hogy nem ért veszteség/ugye a 3 ezrelék/. Persze lehet jobban is csinálni, hogy hasznod legyen a piacon.
Ha pusztán raktárként használod a piacot anélkül hogy olyan áron raknád ki a tekiket amin megvennék veszteség érne. Úgy vélem hogy ha az országok szeretnék elkerülni ezt a fajta veszteséget, egyúttal azt is hogy az országukban horribilis mennyiségű kp legyen folyamatosan, akkor az eladott tekik árát visszaforgatnák a piacba. Ha így tesznek, akkor várhatóan gyakrabban bukkannának fel az orikban a tartalékolásra szánt összegek. Szerintem ez ahhoz vezetne hogy az orik folyamatosan egymást lesnék a pénzért. És mivel nagyobb összegek kerülnek elő, a várható nyereség reményében érdemes lenne az eddiginél több háborút vállani.
Ehhez a felvetéshez néhány dolgot feltételeztem:
1, ezt a fajta veszteséget mindenki szeretné elkerülni.
2,nem tudja minden ország egyszerre! a pénzét katonában, vagy nyersanyagban tárolni. Tehát a tekipiac nem lehetetlenülne el.
3,Azt is feltételezem, hogy senki nem szereti közszemlére tenni a vagyonát, prédjául a portyázó oszágoknak, tehát ha érzése szerint túl nagy összeg halmozódik fel a kirakatban, kimegy a piacra vásárolni.
|
Mondom hogy nem lesz több pénz a csoportban. Tehát ezek a pénzek már most megtalálhatóak az országoknál, csak nem feltétlenül azoknál, akiknek valóban alegtöbb vagyonuk van.
Amúgy mi az a 3 ezrelék?