Quote:
Originally Posted by empty
Arrakis.
Ok. Akkor megpróbálom érthetőbben. a fenti 2k-s példát arra hoztam fel hogy ha el akarod kolteni az országodból a kp-t és biztosan nem akarsz veszteni ratja. Ha ugyanannyiért rakod ki mint amennyiért megvetted veszteség nem ér, igaz hasznod sem lesz belőle. így érthetőbb volt?
Ezt felfoghatod úgy is, hogy a te hasznod az lesz, hogy nem ért veszteség/ugye a 3 ezrelék/. Persze lehet jobban is csinálni, hogy hasznod legyen a piacon.
Ha pusztán raktárként használod a piacot anélkül hogy olyan áron raknád ki a tekiket amin megvennék veszteség érne. Úgy vélem hogy ha az országok szeretnék elkerülni ezt a fajta veszteséget, egyúttal azt is hogy az országukban horribilis mennyiségű kp legyen folyamatosan, akkor az eladott tekik árát visszaforgatnák a piacba. Ha így tesznek, akkor várhatóan gyakrabban bukkannának fel az orikban a tartalékolásra szánt összegek. Szerintem ez ahhoz vezetne hogy az orik folyamatosan egymást lesnék a pénzért. És mivel nagyobb összegek kerülnek elő, a várható nyereség reményében érdemes lenne az eddiginél több háborút vállani.
Ehhez a felvetéshez néhány dolgot feltételeztem:
1, ezt a fajta veszteséget mindenki szeretné elkerülni.
2,nem tudja minden ország egyszerre! a pénzét katonában, vagy nyersanyagban tárolni. Tehát a tekipiac nem lehetetlenülne el.
3,Azt is feltételezem, hogy senki nem szereti közszemlére tenni a vagyonát, prédjául a portyázó oszágoknak, tehát ha érzése szerint túl nagy összeg halmozódik fel a kirakatban, kimegy a piacra vásárolni.
|
Nem unalmas már egy kicsit a téma?
Miért lehetetlenülne el a tekipiac? Brmikor tudsz venni + eladni is.
Amit pedig a 3. pontban mondtl nem
értem. Feltételezed? Mé, ha neked 5ösöd lenne a lottón kiálnál a vros központjba reklmozni? Épelméjü ember ilyet nem csinl.
Most is vannak nagy összegek az orikban, csak azokra álltalában vigyáznak.
Nem értelek. Ha felsorakozna elötted az összes hóditós és mind az mondan az 5letedre BADARSÁG, szerintem neked az sem volna elég meggyözö.