View Single Post
  #70  
Old 11-04-2006, 12:04
Arrakis Arrakis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Budapest
Posts: 630
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default Brassói egyszerűen, Árpisan:)

Sertéshús, comb, vagy aki nem sajnálja szűzpecsenye

Zsírleszívás, felcsíkozás)

Krumpli hámoz, kockáz, főz, utánna olajban süt.

Husi kicsit párolósan, letakarva olivaolajjal, 1 deci vízzel.
Párolgatás után lehet kicsit felcsapni a lángot, vagy áramot hogy elpárologjon a nedvesség nagyrésze, utánna hozzáönteni a krumplit.

Finom, mert a krumpli a főzéstől puha, a párolt nagyobb húscsíkok egybenmaradnak, a kicsik szétesnek, s mindent beborítanak, így nem vadászod, mint az originál brassóiban, hanem mindenhova jut. Meg ráadásul nem is tocsog a zsírban mint az originál, s egyszerűbb.

Jótvágyat!
Reply With Quote