Nos nem csak a nyelv szépségeire gondoltam, hisz ha meg akarjuk osztani egymással kultúránk, vallásunk, történelmünk, és legendáink színes kavalkádját, akkor ezek azért elég egyoldalú monológokhoz vezetnek majd. Ami nem baj, hisz egyaránt szeretek beszélni és hallgatni is. Persze nem akarlak sürgetni titeket, vagy túl mohón kapkodni ismereteitek felé, de tegnapi szavaidból úgy éreztem szívesen és mihamarabb megosztanád velem, hogy lejegyezhessem.
Ha az idő jelenleg nem alkalmas erre, akkor mond csak meg bátran, hisz magam is szeretem megadni a módját annak, aminek kijár.
-Óóó.. alkalmas az idő. Hisz nem va itt most feladat még. Amit mi akart ma mindenképp azt megtettük. - Íshar lelkesen bólogat.
-Mivel kezdjük Atya? Van eszköz most írás?
-Hohó, Ti aztán nem pocsékoljátok az időt. (mosolyog) Nos leírni általában már csak a rendszerezett tudást szoktam, így szerintem előbb inkább kötetlenül beszélgessünk mindössze, hogy kapjunk némi képet, teret a később előkerülő több értelmű fogalmaknak és szóképeknek. Úgy képzelném el, hogy beszélgteünk erről arról, eleinte amiről csak jól esik, később pedig már egy megadott téma szerint, utána én leírom, és másnap Ti meg megnéztitek, vagy felolvasom és ha esetleg rosszul értettem valamit, akkor kijavíthatjuk még könnyen.
Bólogatnak hevesen:
-Rendben. Ha most enni Atya akkor kezdés étellel. - mondja Meríín.
Elkezd mutogatni az ételekre és a tárgyakra, miközben szavakat mond (pl. kenyér van henne, szék van kalrad stb.) mikor utánnamondod többször kijavít amíg számukra elfogadhatóan nem ejted a szavakat.
Számomra megszűnik a környezet, figyelek, türelmesen ismétlek, van némi nyelvérzékem így rutinosan tanulok. Párhuzamosan én is tanítom őket, amit megneveznek én is megnevezem.
Hamarosan már csak kérdezgetitek egymástól a dolgokra mutatva, hogy mi az. Mikor már elég jól megy áttértek a ruhákra. Közben kérnek maguknak ők is egy kis ételt és észreveszed, hogy Íshar az övén lógó egyik kis szütyőkéből egy parányi zacskót vesz elő. Vág egy szelet cipót és valami pirosas port szór rá a zacskóból. Épp csak csipetnyit, de az orrodat sosem érzett illat csapja meg. Miután minden szemcsét gondosan elszórt, szorosan lezárja a zacskót és elteszi, a szeletre tesz egy vékonyka húst és feléd nyújtja.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-20-2006 at 10:40..
|