View Single Post
Old 06-20-2011, 17:35
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Töltött Cukkini

*
2 nagyobb cukkini
*
½ kg darált hús
*
1 zacskós rizs
*
1 tojás
*
5 dkg reszelt sajt
*
só, őrölt bors

Elkészítés:

1. A zacskós rizst megfőzzük. A megfőtt rizst elkeverjük a darált hússal, tojással, sózzuk és borsozzuk.
2. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, szivacsos magházát kanállal kikaparjuk. Nagyon enyhén a cukkini belsejét is sózzuk és borsozzuk. A tölteléket a magok helyére töltjük, megformázzuk.
3. Olajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá. Lefedve 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Utána a fedőt levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és még 15 percig pirítjuk.

Padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre: 2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg), 1 nagy fej vöröshagyma, fél dl olaj, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

a padlizsánt megmosom, héjastul karikákra vágom, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom. A padlizsán levét leszűröm, és szűrőben le is öblítem. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázom.
a felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való.
Claívsolais (3) (#379234)

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Dragi For This Useful Post: