View Single Post
Old 05-20-2010, 00:54
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Hozzátenném, hogy szerintem teljesen mindegy, hogy topkörökről, vagy sima körökről beszélünk, hiszen az A többségében betonozandó országokból áll, (szerintem ez a jövőben sem fog nagyon változni) erősen 'öregedő' állományú, a topkörök így futótűzként fognak felkúszni, ezáltal idő kérdése, és majdhogynem mindenkinek meglesznek a topkörei, akik sokáig maradnak a csoportban. Tehát kb azonos eredményre jutunk, ha kicsit magasabbra emeljük az 'eltöltött köridő' szűrőt. A játék alapvető megközelítéséhez viszont tényleg a topkörök passzolnak jobban.
A futótűz effektus miatt egyébként érdemes egy minimum hektárt, vagy valamilyen határt meghatározni, mert különben idővel eljuthat a csoport az 'eltöltök 1000 kört a csoportban akárhogyan, aztán fordulok' helyzetbe.
Esetleg azzal is elejét lehetne venni a dolognak, illetve még talán ésszerűbb határt is határozna meg, hogy a Padlócsempe javaslata szerinti topkörök alapján Xezer kör után nem számítana az ország, ha a tényleges pontlistán benne van az adott top%-ban. Tehát egy szűrt lista alapján topkörrel rendelkező ország ne kerülhessen kiszűrésre.
Így maximum a csoport 30%-a kerülhetne szűrésre a követelmény ellenőrzésekor, de kellően magas topkör limitet meghatározva nem ésszerűtlenül csökkentené a határt ez sem.

Ati: topkörök alapján való szűréssel pl 6000 topkörös országok esetén egy top30% mekkora hekire kerülne?

Ebben még mindig ott a legnagyobb gond,hogy az egész probléma okozója, az,hogy többen akarnak A-ban egy stabil országot és B-ből fordulni,mint amennyi top hely van A-ban. sztem az Elfek jó részének már így is van 5-6k top kör. most ha ezt túllépik akkor mi lesz? nem számit bele a topba???ezzel ugyanúgy megszivatjuk az összes aktivan játszó top klánost is. Ha meg neki is mennek a top körei, csak a többi országnak nem veszik figyelembe ezt, akkor meg kb úgyanaz mintha a top30 helyett a top50% számitana...

Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Kutyuleee For This Useful Post: