View Single Post
  #67  
Old 06-29-2006, 02:12
Arrakis Arrakis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Budapest
Posts: 630
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default Mézes - citromos thai csirke

- fél deci víz
- citromhéj
- citromlé
- reszelt gyömbér
- 3 evőkanál méz
- étkezési keményítő
- csirkehusi
- rizsa
- paradicsom, metélőhagyma, petrezselyemlevél

1. csinálsz egy rizsát, vmi jobb riszből, hogy ne ragadjon, s ne vágja tönkre az ízélményt

2. egy vokba bele a vizet, reszelt citromhéjat, 3 evőkanál mézet, 2 evőkanál citromlevet, reszelt gyömbért, s közepes lángon kicsit forraljuk, kevergetjük, szirupos kinézete lesz. Eztán megdöntjük a vokot, s mértékkel keményítőt (kb fél kvskanálnyi) szórunk arra a részre ahol nincs szirup, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, mert ha nem így teszel ótvar göröngyökké összeáll a keményítő, s nem lesz guszta!:P Márcsak az előzőleg megpirított csirkét kell belehembergetni a szirupba, s lassú tűzön pár percig hagyni, kevergetni.

3. A csirkés szósszal nyakonönteni a rizst, mellé ízlés szerint metélőhagyma, paradicsomdísz, petrezselyemzöld, vagy citromkarika jól mutat.

Jó étvágyat!

Olcsó, s ha nem történik malőr isteni íze van
Reply With Quote