- fél deci víz
- citromhéj
- citromlé
- reszelt gyömbér
- 3 evőkanál méz
- étkezési keményítő
- csirkehusi
- rizsa
- paradicsom, metélőhagyma, petrezselyemlevél
1. csinálsz egy rizsát, vmi jobb riszből, hogy ne ragadjon, s ne vágja tönkre az ízélményt
2. egy vokba bele a vizet, reszelt citromhéjat, 3 evőkanál mézet, 2 evőkanál citromlevet, reszelt gyömbért, s közepes lángon kicsit forraljuk, kevergetjük, szirupos kinézete lesz. Eztán megdöntjük a vokot, s mértékkel keményítőt (kb fél kvskanálnyi) szórunk arra a részre ahol nincs szirup, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, mert ha nem így teszel ótvar göröngyökké összeáll a keményítő, s nem lesz guszta!:P Márcsak az előzőleg megpirított csirkét kell belehembergetni a szirupba, s lassú tűzön pár percig hagyni, kevergetni.
3. A csirkés szósszal nyakonönteni a rizst, mellé ízlés szerint metélőhagyma, paradicsomdísz, petrezselyemzöld, vagy citromkarika jól mutat.
Jó étvágyat!
Olcsó, s ha nem történik malőr isteni íze van
