Kicsit elgondolkoztam ezen az egész hullás dolgon (lehet, sokak bánatára

). Arra jutottam, hogy ugye van az a kérdés, hogy legyen-e a legerősebb hadi faj, merthogy csak hadizni tud, de mivel teljesen igénytelen, ezért alapjában véve nem kéne erős fajnak lennie. Egy kicsit az első indok felé húzódom (tehát, hogy legyen a legerősebb), mert azért neki is kell figyelnie, ha gyújtják, hogy visszaépítsen pl.
Arra gondoltam, amit már írt Monro is, hogy kéne neki nagy támadóerő, hogy tudjon vakon csapdosni, de ezzel párhuzamosan, a védelme ne legyen olyan erős, hogy viszont őt is tudják ütni.
Arra jutottam, hogy üssön 5-10%-al nagyobbat mint egy ork, de ne legyen nagy védelme, és módosítsuk kicsit a betegséget, hogy ugyan számítson, de ne legyen akkor nagy visszatartó erő.
Kis számolgatás:
Tábornok, felfele támadás nélkül, 100% morállal, szöviben. Ork 40%, hulla 0 tekerccsel.
Hulla kapjon 30% férőhelybónuszt, és 75% hadi bónuszt támadásra (csak!), minden szinten.
Ekkor elég lenne neki 19% ház, mehet 81% barakknak (és ez már egy erősebb felépítés...tudom, lehetne kevesebb ház, de így látom jónak számolni, hogy pont mennek az épületek). Ez a 81% barakk megfelel támadóerőben 77,88% ork barakknak. Az ork is simán tud ennyi barakkot tartani, bár neki kell ugye kaja, meg fel sem árt rakni a vérszomjat, szóval ez egy masszívabb ork felépítés. De cserébe a hulla totál vak. Szóval támadóerőben talán egy árnyalatnyival felülmúlná így az orkot. Cserébe nagyon gyenge lenne a védelme:
40% barakk / 40% torony: Ha nem számoltam el, ez a felállás (hullával, full íjal) gyengébb védelem, mint 15% barakk / 15% torony egy elffel, és egyenlő egy 22% barakk / 22% torony (jajj de csúnya

) orkkal, amiben persze, a kitámadás bónusz nincs benne...
Ezzel egy időben, lehetne redukálni a betegség mértékén. Nem lineárisra tenném, mert akkor nem sokat érne, de azért valami ésszreű képletet alkalmaznék rá, ami minimum 15K hekiig olyan, hogy nem hal meg első körben az ország népességének a kb. 70%-a (itt írta valaki, hogy ilyen magasságban több az elhulló ember most, mint amennyi az oriban van...).
Ezzel, lehetne csapkodni a hullával, akár vakon is. Elég jó felépítéssel, és azért pénz beáldozásával (fokozás a kevés ház miatt pl.) lehetne ütni a betonelfeket A-ban is, de mégsem lett belőle egy hatalmas terminátor. És emellett, ha normális a betegség, azért megfontolandó néha ütni rá egyet.
Ezzel csak az a gond, hogy A-ban nem játszható így sem, mert keresztbe menni nem tud, mert nem látja, ha jönnek rá, de kísérni sem, mert nagyon eltávolodik tőle a támadója 1 ütéssel is akár. De ez nem hiszem, hogy probléma lenne, főleg a betegség miatt.
És persze, ezen felül elvenném az alsóbb csopik miatt a földrengés, és emberlopás rezisztet.
Tehát összefoglalva:
- Mostani szintes bónuszrendszer eltörlése
- 30% fix helybónusz minden épületre
- 75% fix támadóbónusz (védő nem) [Talán lehetne 80%, az szebb szám

]
- Földrengés és emberlopás reziszt elvétele
Várom a hideget / meleget.
U.I.: 100%, hogy valamit elszámoltam, szóval a százalékok nem pontosak, de vallom amit Monro is, hogy legyen több sereggel üthető, de ő is tudjon csapkodni. Így még aktivitásra is rá lenne kényszerítve...