Thread: eRepublik
View Single Post
Old 10-06-2009, 14:57
szamóka's Avatar
szamóka szamóka is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Egy összetettebb kérdésem lenne a kicsit, már a játékban többet tudók felé.

Egy cég alapításáról van szó. És lenne pár kérdésem...

- Megéri?? (gondolom igen, de semmiben sem lehetek biztos )
- A 20 aranyon felül, ami az alapításért fizetendő, kell-e valami tőke?? Mennyi?? (én 120-150 HUF-ban gondolkodtam)
- Milyen céget érdemes alapítani?? (Én egy fegyvergyárra gondoltam, úgy 4 és 5 képesség közé, ott elég sokan dolgoznak...És Q1-es fegyvert néztem ki)
- Előzőhöz kapcsolódóan: Q1-es fegyóhoz, Q1-es vas kell??
- Továbbá egy fegyvergyárban a képesség függvényében mennyi fegyvert hoz létre a dolgozó??
- Meg lehet kapásból mondani, hogy milyen képességekkel dolgozhatnak ott, vagy első képességről indul, és ezt lehet fejleszteni??

"Csak" ennyi lenne. Köszi előre is a válaszokat.
Ha bele akarsz fogni, semmiképp se alapíts, tele a piac eladó cégekkel. Amennyiben nyersanyagtermelő céget szeretnél, figyelj oda, hogy high régióban legyen a cég. (Én már sikeresen nyitottam indóban egy olajcéget olyan régióban, ahol még csak medium oil se volt, de elkelt...).
1. Nem éri meg.
2. Kezdőtőke: land cégeknél legalább 2 napi fizetés, manusnál 2 napi fizu + 2 napra elegendő nyersanyag.
3. Mindegy milyen vasat veszel, a q1 a cégnél 1 egység nyersanyagként jelentkezik, a q5 pedig 5 egységként. (Jelenleg egy egységre számolva a q3 a legolcsóbb.)
4. Termelékenységi formula itt.
5. Fegyócégnél csak manuskilles állásajánlatot tehetsz ki a piacra. Te döntöd el, hogy milyen fejlett munkásokra van szükség. (2-es skill alatt ne tegyél ki, az a szocmin dolga).
Ha rám hallgatsz vársz egy kicsit, amíg az adminok által beígért új gazdasági modul meg nem érkezik. Jelenleg komoly túltermelési válság van, nem nagyon éri meg alacsony szintű termékeket gyártani, hacsak nem találsz 10 olyan munkást, aki hajlandó a piaci béreknél olcsóbban dolgozni. (esetleg nem teljesen szabályos eszközökhöz nyúlsz)