View Single Post
Old 06-30-2009, 23:47
Xeper Xeper is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Az oblivionban nem párszáz egy ség mozgott egyszerre, hanem soktízezer mob...
és azt szinkronizálni kell, mert hülyén néz ki, amikor az egyik monitoron előtűnik egy szikla mögül egy tigris, a másikon meg nem......

és mivel a fű, a fák, a ládák, a láncok, a vödrök, tulajdonképpen minden mozgatható, és mozog is, ezt szinkronizálni kell. különben elcsúszik a két játék egymás mellett, és olyankor van az, amikor kiírta, hogy szinkronizációs hiba, és a haverom éppen gyakott egy farkast, én meg ott álltam, és a saját monitoromon nem volt semmi.

szerintem egyszerűbb leképezni valamit, ami fix. az SC-ben a sebzések fixek, a mozgások fixek, a pálya totál fix.
Láncok lengése, fű mozgása irreleváns, ilyen informácioót senki nem továbbít (kit érdekel, hogy a 3172456. sorban levő 6253148. fűszál éppen másik oldalra konyul, mint a másik gépen?). Nem kell az egész világ mozgását tárolni, elég a látóterek uniójában levő elemeket. A tárgyak meg nem mozognak maguktól, tehát elég csak az interakciónak megfelelően elmozgatni, nem folyton küldözgetni a pozícióját. A farkas gyakása már fontos kérdés, de ott is belefér egy erős ping is, nem kell olyan erősen szinkronizálni, mint egy pörgős FPS-t, vagy egy pörgős RTS-t.